Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Nuendo pitanjce 2 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22477)

Max 13-04-2008 09:07 AM

Nuendo pitanjce 2

Treba nesto da zavrsim ovih dana , pa mi treba komanda u Nuendu koja bi radila isto sto i freeze ..... ali za stalno .....

To znaci da zameni originalni wave sa wave om koji je procesiran insert efektima ali ne i send efektima ( znaci isto kao freeze , tako da mogu da poiskljucujem insert kanale ....

Znam da postoji ono ... export track i to , ali pokusavam to da izbegnem .....

Eto , ako neko zna resenje za ovo ...... znanja nikad dosta :D

Pozdrav

vly 13-04-2008 10:15 AM

Re: Nuendo pitanjce 2

Quote:

Originally Posted by Max (Post 199637)
Treba nesto da zavrsim ovih dana , pa mi treba komanda u Nuendu koja bi radila isto sto i freeze ..... ali za stalno .....

To znaci da zameni originalni wave sa wave om koji je procesiran insert efektima ali ne i send efektima ( znaci isto kao freeze , tako da mogu da poiskljucujem insert kanale ....

Znam da postoji ono ... export track i to , ali pokusavam to da izbegnem .....

Eto , ako neko zna resenje za ovo ...... znanja nikad dosta :D

Pozdrav

Cao,Max,
ako sam te dobro shvatio,pritisni f11,otvarice ti se vst loader.Pored svakog vst instr.imas komandu za freeze.pa izaberi opciju"freeze instrument only",
tako da si rasteretio cpu a imas i dalje sve kontrolle nad kanalima,insertima i sendovima...
Pozdrav,Vly.

Max 13-04-2008 11:38 AM

Quote:

Originally Posted by vly (Post 199641)
Cao,Max,
ako sam te dobro shvatio,pritisni f11,otvarice ti se vst loader.Pored svakog vst instr.imas komandu za freeze.pa izaberi opciju"freeze instrument only",
tako da si rasteretio cpu a imas i dalje sve kontrolle nad kanalima,insertima i sendovima...
Pozdrav,Vly.

Ne .... npr imas obican audio , i stavio si eq i kompresor .... i sad , idealna varijanta je freeze , jer mozes da napravis unfreeze , ali meni bas treba komanda koja bi napravila novi audio , sa tim eq i kompresorom , tako da mogu onda te VST e da ugasim .....

Znam da moze naj obicnije audio mixdown , pa da odaberem samo taj kanal , ali mislio sam da postoji jednostavnije ( mozda ) resenje .....

Pozdrav

vly 13-04-2008 01:04 PM

Aha,
sad sam skapirao!

Koliko ja znam,mislim da za audio nema varijante sem mixdown-a,bar u trojci,za cetvorku ne znam posto i dalje radim u trojci.

Pozdrav.

Arthur 14-04-2008 02:17 AM

lepo zapamti sta si radio sa tim plaginovima, snimi im presete.
onda uradis offline process, gde prozoves jedan po jedan plugin, popalis presete, i odradis. rezultat je taj. Cak ako ustalis spisak stvari koje radis cesto mozes da ides na batch proces

vly 14-04-2008 09:37 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 199693)
lepo zapamti sta si radio sa tim plaginovima, snimi im presete.
onda uradis offline process, gde prozoves jedan po jedan plugin, popalis presete, i odradis. rezultat je taj. Cak ako ustalis spisak stvari koje radis cesto mozes da ides na batch proces

Koji tip zavrsnog fajla dobijas tako?

Pozz

Arthur 14-04-2008 10:47 AM

normalan wav, ostaje u svom kanalu. Znaci, imas gitaru na kanalu sa comp i eq. Otvoris eq, to sto si napravio snimis kao preset "git". Isto uradis i sa compresorom. Zatim, selektujes audio fajl koji je u tom kanalu (ili fajlove,ako ih ima vishe), pa otvoris gore u audio - plugins - nadjes svoj eq, on ti otvori edit prozor za taj plug, prozoves svoj preset, i kliknes process. To ponovis i za comp, onim redosledom kojim su ti ta dva stajala na insert-u. I rezultat bi trebao biti isti - normalan wav (ili vise njih), sa renderovanim procesima koje si prethodno drzao na insertu kanala. Ja ovo svakodnevno radim vise stotina puta u obradi zvuka za sliku, gde imamo gomilu x-crackle, x-click, z-noise i eqium momenata koje nema smisla da kacimo po kanalima, jer se razlikuju od scene do scene.

Arthur 14-04-2008 10:49 AM

naravno, posle offline procesa, ugasis efekte se inserta, da ne prave dupli posao. A ima i super fora za popravku - offline process history (ja ga vezao na shortcut inace se i on nalazi u Audio meniju), gde ti za odredjeni klip fajla kaze da li si vec nesto radio, neke plugove rendao, pa mozes privremeno da deactiviras taj proces, ili cak da udjes u modify i promenis ako si se nesto zajebo.

Max 14-04-2008 11:08 AM

Kapiram , kapiram .... znam da to " filmadzije " stalno rade .... ali to mi dodje jos komplikovanije nego da exportujem track ..... ili mozda i nije .... u svakom slucaju .... fala ;)

Pozdrav

LACKY 15-04-2008 01:21 AM

I jos jedan mali problemcic, trajno si "urado" track, to jeste, ako nisi napravio kopiju nema povratka.
A zasto te muci gasenje fx-a na frizovanom kanalu? Nista ne trose.

All times are GMT +1. The time now is 04:31 AM.