Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-04-2008, 05:00 PM   #21
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: dynaudio bm5a compact

Ma pitanje izbora zvucnika je zaista subjektivna kategorija, mada dosta zavisi i od interakcije prostora i samih kutija.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2008, 05:36 PM   #22
vly
Member

vly's Avatar

100 baba, 20 zuba...

Znam da ima ljudi koji bi izabrali obrnuto od mene,ali zato i nisam bio iskljuciv sa negativnom ocenom bm15, jednostavno, p 22 je meni leg'o.

Monitore u slicnim cenovnim kategorijama biramo u sustini na osnovu licnog ukusa i, ako imamo uslove za to,na osnovu probe u prostoru za koji ih uzimamo.
Uskoro menjam studijski prostor,ko zna kako me Adami(nadam se prijatno) iznenade u novom!?!
vly is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2008, 11:05 PM   #23
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

A kako bi bilo da se ogradimo od "ukusa", pa da mi neko kaze sta bi se to moglo kupiti za taj novac a da se moze nazvati referencom, u dobrom prostoru podrazumeva se?!

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2008, 12:52 AM   #24
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa nema teorije da se ogradimo od ukusa.
Objektivno je sve to OK, samo je zaista pitanje subjektivne potrebe slusaoca, tj. coveka koji radi na tim kutijama.
Ja recimo nikada ne bih kupio Event kutije jer sam ih slusao nekoliko modela i sve je tesko djubre.
Dynaudio imam, Tannoy sam imao, Adam sam slusao, Krk nisam, ali bih vrlo rado, Mackie slusao takodje, NS 10, Genelec...
Mrzelo me da pisem modele pored firmi, ali kod svakih kutija je bilo vise modela...
Ono sto hocu da kazem, da je manje-vise sve to OK. Zaista.
Moras slusati, isprobati i sam doneti odluku sta ti najvise godi. Sve drugo si u velikom riziku.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2008, 01:46 AM   #25
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
A kako bi bilo da se ogradimo od "ukusa", pa da mi neko kaze sta bi se to moglo kupiti za taj novac a da se moze nazvati referencom, u dobrom prostoru podrazumeva se?!

Ako ces bas tako,plati sto vise,pa ces uvek biti referentniji...

A opet,mozda ti se ne dopadne to sto si platio,al jebo ukus,vazno je biti referentan...
Old 26-04-2008, 03:09 AM   #26
fosnex
Member

Quote:
Originally Posted by loonix View Post
da budem iskren lomim se oko njih i adama a7...cuo sam da ovi prvi imaju bolji odziv na niskim frekvencijama,a to mi je bitno jer radim elektronsku muziku.BM5 je skuplji od adama za 100e pa zelim da proverim vredili cekati josh neko vreme dok se pare ne okote pa da uzmem njih

A7 po meni bolji ljepsi mid i manje gumenog sounda....,po meni bolja kutija od bm5.... dosta jasnija... radio dam dosta na bm5 i svako malo slusam taj novi bm5 sto aktiv sto pasiv verziju,nekako mi adam a7 mnogo bolje od svega za te pare sto sam cuo... e sad.... ko vole.......
fosnex is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2008, 02:28 PM   #27
milance
Member

milance's Avatar

Imam pitanje blisko ovoj temi... U ceni BM6A sta jos prelazete?! Dakle referenca...
milance is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2008, 04:08 PM   #28
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

au.. ne mozete traziti reference.. nekima je ns10 jako dobar referentan monitor, a drugima a7, pa chak i hr824.. isto kao i sa mikrofonima.. neko voli u87 neko ne.. i na kraju svako uzima po ukusu.. ako ne zelish sebe da pitash za ukus, onda trazi studijske standarde..

al na ovom forumu nemoj ochekivati odgovor na pitanje "koji je monitor u tom i tom cenovnom rangu referentan".

sve zavisi.. od muzike koju radish, od sobe u kojoj slushash i od samog tvog iskustva i navike.. mi bi se poklali ovde ako bi zapocheli prichu koji je najbolji monitor ili najbolji mikrofon.. jer svako od nas ovde ima drugachije vidjenje stvari...

ajd poz

Last edited by HeatMan; 26-04-2008 at 04:20 PM.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2008, 04:50 PM   #29
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Pa hajmo zitelji Balkana, bez klanja ovog puta, da svako da svoj predlog i uz njega obrazlozenje, ne vidim zasto je to nemoguce!
Sta znaci referenca?! Najjednostavnije to je monitor koji svojim kvalitetom pruza dovoljno informacija da onda ceo posao zavisi samo i iskljucivo od Vuka Mandusica, to jest korisnika, tacnije ne krivi i ne krije nista, daje relativno realnu sliku onoga sto se dogadja i omogucava normalan rad. Relativno realna slika je opet ona koja nema veze sa ukusima, znaci moze biti "gumena", "papirna" i svakakva jos, ali je u svakom slucaju dovoljno kvalitetna da niucemu ne ometa onoga ko slusa i pokusava da mixa, znaci realna.
Dakle?!

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 26-04-2008 at 04:56 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2008, 06:18 PM   #30
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Pa hajmo zitelji Balkana, bez klanja ovog puta, da svako da svoj predlog i uz njega obrazlozenje, ne vidim zasto je to nemoguce!
Sta znaci referenca?! Najjednostavnije to je monitor koji svojim kvalitetom pruza dovoljno informacija da onda ceo posao zavisi samo i iskljucivo od Vuka Mandusica, to jest korisnika, tacnije ne krivi i ne krije nista, daje relativno realnu sliku onoga sto se dogadja i omogucava normalan rad. Relativno realna slika je opet ona koja nema veze sa ukusima, znaci moze biti "gumena", "papirna" i svakakva jos, ali je u svakom slucaju dovoljno kvalitetna da niucemu ne ometa onoga ko slusa i pokusava da mixa, znaci realna.
Dakle?!
Dakle,posto si sam dao odgovor,onda ne znam(bez zelje za svadjom)sta sad pitas?
SVAKI monitor koji je spomenut u ovoj prepisci ispunjava TE USLOVE,problem je samo sto nemamo svi podjednako referentne slusne aparate,a i dobro je sto ih nemamo,jer bi onda sve zvucalo dosadno referentno isto.Ne postoje dva coveka na planeti koji cuju isto,tako da iz tog razloga neko preporucuje jedan,a neko drugi studijski monitor,iako svaki od njih ispunjava profesionalne zahteve.
Slusaj,probaj vise komada veruj SVOJIM usima,i nacices odgovor na to koji monitor u velikoj ponudi referentnih monitora je TVOJ referentni monitor.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules