Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2008, 04:08 AM   #31
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: rodeK2 ili akg solidtube ili neumannTLM193

414 je ok... Neko je pomenuo gore c12, to je po meni odlican mic (ako je to onaj zeleno-zlatni)

Ni solidtube mi nije legao za hiphop nesto, dok recimo neuman u87 naravno da jeste..

Probaj violet black knight, on mi se ispostavio potpuno ok za tu neku kintu cca 400-500e
Old 10-04-2008, 04:10 AM   #32
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
AU!!! Nemoj molim te porediti C414 sa K2!
Pazi... Sve zavisi kakav ko ima zvuk u glavi i sta zeli i voli, ali... Realnost je uvek negde izmedju svih nasih ega, definicija zvuka i ostalih sputavajucih stvari, tipa ukusi o kojima se ne raspravlja i ona mora da se postuje! Snimati vokal da bi bio sterilan prosto ne radi u mojoj glavi! Sto kaze jedan moj drugar:" 'bes ti to kad se ne trosi, kad ne dise!" misleci tad na tranzistor, a lud je za lampama! Realnost ovde govori u malim zelenim papiricima i podseca da se ne sme mnogo ocekivati od ovih spravica od par stotina eura, pa tako i K2 nije vrhunski mikrofon, ali je svakako jedan od best buy!
Sto se tice sibilanata, pa ja taj problem nikada nisam imao, zar ne mislis da je to mozda nesto do tebe?
Svojevremeno dok sam nesto snimao Brankicu (Ela B) bio sam zapanjen koliko cura ima sibilanata, ali tamo negde na 15 khz, definitivno zavisi od pevaca, ali sve se to resi! Mandusic Vuk...

Cak ni sa tim visokim vokalom od amera nisam imao problema sa sibilantima i opet sam ga radio uz moju teroiju da ne treba koristiti desser-e, a ako je bas nuzda onda neki sidechain, ali to je u vrlo izuzetnim situacijama...
Sa ovim sto sam ga snimao na NT2 nemam probleme sa jacinom sibilanata, nego sa tim da su samoglasnici izuzetno ostri a sibilanti normalni, i kad se visoki smanje za dva decibela sibilanti dodju pretihi, odnosno odu nesto sto nije s... Ali i to sam resio, snimao sam i miksovao preko 50 vokala i to mi se dogodilo samo sa 2 vokala, tako da ja verujem da je tu rec o tome da nekome nesto ne odgovara, u ovom slucaju da glasu tog coveka jednostavno Rode ne lezi.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2008, 04:13 AM   #33
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
414 je ok... Neko je pomenuo gore c12, to je po meni odlican mic (ako je to onaj zeleno-zlatni)

Ni solidtube mi nije legao za hiphop nesto, dok recimo neuman u87 naravno da jeste..

Probaj violet black knight, on mi se ispostavio potpuno ok za tu neku kintu cca 400-500e
Skoro sam radio miks sa Neumann-a U87, i to mi je bilo nesto najbolje u zivotu do sad.Vokal mi je zahtevao vrlo malo eq obrade, skoro nikakve, jedino sto mi je smetalo, sto su gurnuli neki limiter u lancu do konvertora, a ja to nesto ne volim, pa mislim da bi vokal cak bio i bolji bez tog limitera u lancu, ali je bilo veoma lako podesiti sve to...
Old 10-04-2008, 04:14 AM   #34
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Eeee da! Jednom sam i snimio MC-ja sa nekim sony sirokopojasnim za kameru i ispalo je vrlo zanimljivo... Nekako prisno... Mada i taj lik ima glaschinu bolju nego 70% amerckih crnja...
Old 10-04-2008, 04:16 AM   #35
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Eeee da! Jednom sam i snimio MC-ja sa nekim sony sirokopojasnim za kameru i ispalo je vrlo zanimljivo... Nekako prisno... Mada i taj lik ima glaschinu bolju nego 70% amerckih crnja...
Da nije Mario?
Old 10-04-2008, 04:18 AM   #36
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Dedduh
Old 10-04-2008, 04:21 AM   #37
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

..... Mariov kolega iz benda!
Old 10-04-2008, 04:22 AM   #38
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Dedduh
Sa Mariom sam se video pre 3 godine ovde u Nisu na Ajsovom koncertu, a Dedu nisam video od 2004. kad sam se zadesio u Kotoru bas za njegov rodjendan...Jel si ti krivac za onu pesmu "Boka boka", pitam te zato sto su sve pesme na onoj kompilaciji "Ulice" zvucale smesno u odnosu na nju, bas o tome diskutovao sa njima kad smo bili kod Dede...
Old 10-04-2008, 04:28 AM   #39
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Hehe... Bash mi je mario pricao o nekom kidanju od alkohola u nishu neki dan skoro, mora da je to to... Bili da boardujemo po planinama, vrh!

A deda mi je bio danas, dogovaramo se da radimo ovih dana....

Za boku nisam ja zasluzan radio je jedan moj ortak beat, a dvuckovic je radio mix... I to u nekim kucnim okolnostima ako se ne varam..

Ja sam im inace radio dobar dio albuma..

Last edited by Rhino; 10-04-2008 at 04:55 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2008, 04:38 AM   #40
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Hehe... Bash mi je mario pricao o nekom kidanju od alkohola u nishu neki dan skoro, mora da je to to... Bili da boardujemo po planinama, vrh!

A deda mi je bio danas, dogovaramo se da radimo ovih dana....

Za boku nisam ja zasluzan radio je jedan moj ortak beat, a dvuckovic je radio mix cini mi se... I to u nekim kucnim okolnostima ako se ne varam..

Ja sam im inace radio dobar dio albuma..
Na zalost jos nisam imao prilike da cujem album, ali bez obzira da li su kucne ili ne okolnosti bile za tu stvar zvucala je za 10 klasa iznad celog izdanja.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules