|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Pa to, ja tripujem da ima warm zvuk i da je prikladan za hiphop i rnb vokale |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
I ja imam AKG-Solidtube i zadovoljan sam uglavnom.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Pro Member
|
Quote:
E falati brate ![]() Lepo zvuci, toplo, al ja bi ipak voleo da cujem muski vokal bez ikakvih podesavanja na njemu ![]() Posto razmisljam o nekim kupovinama (ja to stalno razmisljam al pare nisu problem, para nema ), pa bih voleo da u ovih par meseci, godinu dana, napravim selekciju svega sto ocu i da nekako krenem u realizaciju
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
E to nema!
Ne gubi mnogo vremena na njemu, poslusaj K2 (ili kako rekoh NTK) i ako ti to odgovara uzmi, neces pogresiti! Smara me ovaj upload, saljni mi tvoj mail na PM da ti posaljem neprocesiran K2 da cujes! |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Dok mi se recimo zvuk sa AKG C414 jako svidja, pa sam racunao da bi mi se i Solidtube mozda svidjao, mada ne mora da znaci jer mi je AKG C3000B nesto najgore sto sam cuo. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
Idi poslusaj onaj Ivanov test mikrofona, pa reci da li jos uvek mislis da je K2 svetao...
|
|
|
#8 |
|
MAO
|
ja nesto ne volim svetle mikrofone
od kad sam cuo u47
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Znaci skoro su mi stigli snimci jednog MC-ija iz amerike na NTK, koji ima tako zeznut onaj crnacki glas sa puno visokih u sebi da mi je bila zestoka muka izmiksovati ga, dok drugog mc-ija na istoj pesmi nije problem, vokali su suvo snimljeni tako da je iskljucena mogucnost da su nesto zeznuli eq-om. Jednostavno neki mikrofon nekom prija nekom ne, ali Rode mikrofoni definitivno nekim vokalima ne prijaju, posebno u hiphopu gde ima puno tih grubih i ostrih vokala i gde se sve snima closemiking... Skoro sam pricao o problemima sa NT1000, evo bas danas sam miksovao jos jednu stvar na njemu, i sad, jedan ima ostar i grub glas a drugi ima dubok i sa manje visokih u sebi, i ovog ostrog ne mogu da obuzdam, a ovaj drugi zvuci fino, dok recimo taj isti ostri miksovao sam snimke i sa B1 mikrofona i on mu lepse lezi nego NT1000...Isti sam ja problem imao sa NT2 i to mi se desava samo sa jednim vokalom, i par puta sam pricao o tome, kako god da snimim coveka, covek zvuci kao da je pricao kroz cevku, a vokal vrvi od visokih i basova a ako smanjim visoke sibilanti odu u "fibilante" i muke mucim sa tim jednim vokalom... Tako da bih najradije uzeo nesto sterilnije, i radio sam sa AKG C414 i to mi se dopada tu i tamo, ali bi ipak nesto za nijansu toplije od C414... |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Moderator
|
Quote:
![]() Extra je. Navijao sam za nju kod nas na festivalu iako sam imao i svoju pesmu, a upravo zbog ove pesme sam bas nju vodio u Belorusiju prosle godine ![]() Mali je svet...
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|