Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-04-2008, 03:05 PM   #11
akordeonista
Senior Member

Default Re: Master klavijatura - koja?

Zar je to sve, niko vise nema nista da doda?!
`Ajte ljudi, treba mi master sa dosta programibilnih dubmica, klizaca itd. a da ima dobre sintisajzerske dirke! Postoji li uopste tako nesto?
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2008, 03:18 PM   #12
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

A jesi li probao CME negde pa ti ne odgovaraju ili... ako nisi probao obavezno probaj jer imaju odlicne dirke... jbg nisam nikad stavio ruku na DX7 pa ne znam sta tacno trazis... probaj negde ako mozes i Novation... jbg nema dobre dirke za malu lovu
Old 04-04-2008, 03:35 PM   #13
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Sa time (u vezi dirki DX7 i sl.) se i ja slazem u potpunosti OFF ali gde imaju takve dirke sada da se kupe na master klavijaturi koja ima dosta programibilnih dugmica, padova, knobova i klizaca (kao sto recimo ima CME VX 5,6,7,8)?
Da taj CME prave sa dirkama od DX7 ne bih zalio para da dam za takvu master klavijaturu, kupis je jednom i imas je ceo zivot!

Ako vec preferiras Yamahine dirke, zasto ne pogledas nesto od njihove ponude master keyboarda iz KX serije?Imas onaj KX61 on je half-weighted, a ako hoces hammer graded action imas KX8
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2008, 03:12 AM   #14
akordeonista
Senior Member

Quote:
A jesi li probao CME negde pa ti ne odgovaraju ili... ako nisi probao obavezno probaj jer imaju odlicne dirke... jbg nisam nikad stavio ruku na DX7 pa ne znam sta tacno trazis... probaj negde ako mozes i Novation... jbg nema dobre dirke za malu lovu
Probao sam UF seriju ali, iskreno, nisam bio odusevljen! Kao sto rekoh, od njihovih klavijatura me zanima jedino VX 6 ili 7 zbog dobre mogucnosti kontrole.
Inace, klavijatura od Yamahe DX7 je bila prisutna na Korgovim top modelima (pocev od M1 pa do Tritona Extreme) sve do skorasnje pojave M3.

Quote:
Ako vec preferiras Yamahine dirke, zasto ne pogledas nesto od njihove ponude master keyboarda iz KX serije?Imas onaj KX61 on je half-weighted, a ako hoces hammer graded action imas KX8
Gledao sam po netu ali nisam imao prilike da ih probam. A i treba mi vise kontrola.

Na kraju ce izbor, najverovatnije, pasti ili na VX6,7 ili na Novation ReMOTE SL61 mada je prva bolja jer ima i numericku tastaturu.
Ako bih kupio ovu drugu, razmisljam da uzmem i DX7 ili M1 zbog dirki pa da ih povezem midi kablom. Za koliko para mogu da se nadju te klavijature? Mogu li se uopste naci u dobrom stanju?
akordeonista is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules