|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
ukratko, STVARNO mi treba pomoc.... ovo se desava....napravim wav fajl koji mi odgovara po trajanju, pocetak se uklapa sa krajem pesme i loop bude savrsen....ALI, ne bi sve to islo tako glatko da me ne zeza sledeca stvar... kada wav konvertujem u mp3 (moram u mp3) ubaci mi se tishina (silence) na pocetak i na kraj prvobitnog fajla, tako da od mog loop-a nema nishta..... ajde MOOOOLLLIIIIIMMMM VAAASSSS da mi neko pomogneeeeeee. sta da uradim, koji codec da koristim, koji software, shta treba da uradim da mi ne bi dodao silence na mp3.......
unapred zahvalan
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
pa fino. kada napravis wav u nekom editoru izmjeris u milisekundu koliko traje. onda kad ga prebacis u mp3 opet ga otvoris u editoru pa odsjeces te tisine pa ga snimis kao mp3 (nema vise konvertovanja)... ima Bas dosta nacina za rjesenje tog problema...
ma radi u audition-u on makar ne pravi ovakve glupave probleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Bojim se da si malo objasnio.Odakle loop? Kako konvertujes?Softver i za jedno i za drugo...?
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Mislim da ti mijenjanje codec-a ne pomaze. Probao sam to negdje al mi nije islo tako da sam presao na wave.
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Meni to Sound Forge nikad nije uradio, probaj sa njim... a sigurno imas negde opciju "insert silence" pa te to zeza...
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
probao u sound forge-u, acidu, nuendu, cubaseu, audacity-u, sa svim i svacim, probao i varijantu, sa secenjem silenca kada je vec konvertovan u mp3 i opet isto
koristio lame codec i fraunhofer, vishe stvarno nemam ideju. Cak sam probao i na drugom kompu nije to neki veliki silence, to je mozda do pola sekunde, ali kada se pusti, tih pola sekunde se CHUJUUUUU neverovatno mnogo i imaju dosta uticaja... Hvala na pomoci u svakom slucaju.... Ako imate jos neki predlog rado cu ga poslusati
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
jbg... mogu samo da ti kazem da to nije normalno i da to ne treba da se desava... znaci sigurno ti je negde ukljucena neka opcija koja ti pravi zvrcku...
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
trazio sam i po netu, i gomila ljudi ima taj problem. kao sto rekoh, to nije neka velika tishina, mozda i nisi imao potrebe da pravis takvu varijantu loop-a, pa nisi obracao paznju, ali ako te ne mrzi, molim te, uzmi bilo koji wav fajl, sredi ga da nema tishinu ni na pocerku ni na kraju i konvertuj ga u mp3. ubaci mp3 u sound forge i vidi da li se pojavila tishina. ako uspesh to da odradish i da sve bude ok, poshalji mi shta si koristio za convert tj. koji codec (ime i verziju) i iz kog programa. bio bih ti vecno zahvalan...
![]()
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() Pozz
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
a sta fali auditionu?
![]() eto opet gremlini... ima li neko gremlinomor? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Drum loop | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 29-08-2005 06:58 AM |
software za seckanje loop-ova? | SumAnuT | Audio Software | 15 | 21-05-2005 07:49 PM |