![]() |
pomoc za loop
ukratko, STVARNO mi treba pomoc.... ovo se desava....napravim wav fajl koji mi odgovara po trajanju, pocetak se uklapa sa krajem pesme i loop bude savrsen....ALI, ne bi sve to islo tako glatko da me ne zeza sledeca stvar... kada wav konvertujem u mp3 (moram u mp3) ubaci mi se tishina (silence) na pocetak i na kraj prvobitnog fajla, tako da od mog loop-a nema nishta..... ajde MOOOOLLLIIIIIMMMM VAAASSSS da mi neko pomogneeeeeee. sta da uradim, koji codec da koristim, koji software, shta treba da uradim da mi ne bi dodao silence na mp3.......
unapred zahvalan |
Re: pomoc za loop
pa fino. kada napravis wav u nekom editoru izmjeris u milisekundu koliko traje. onda kad ga prebacis u mp3 opet ga otvoris u editoru pa odsjeces te tisine pa ga snimis kao mp3 (nema vise konvertovanja)... ima Bas dosta nacina za rjesenje tog problema...
ma radi u audition-u on makar ne pravi ovakve glupave probleme |
Quote:
Bojim se da si malo objasnio.Odakle loop? Kako konvertujes?Softver i za jedno i za drugo...? |
Mislim da ti mijenjanje codec-a ne pomaze. Probao sam to negdje al mi nije islo tako da sam presao na wave.
|
Meni to Sound Forge nikad nije uradio, probaj sa njim... a sigurno imas negde opciju "insert silence" pa te to zeza...
|
probao u sound forge-u, acidu, nuendu, cubaseu, audacity-u, sa svim i svacim, probao i varijantu, sa secenjem silenca kada je vec konvertovan u mp3 i opet isto
koristio lame codec i fraunhofer, vishe stvarno nemam ideju. Cak sam probao i na drugom kompu nije to neki veliki silence, to je mozda do pola sekunde, ali kada se pusti, tih pola sekunde se CHUJUUUUU neverovatno mnogo i imaju dosta uticaja... Hvala na pomoci u svakom slucaju.... Ako imate jos neki predlog rado cu ga poslusati |
jbg... mogu samo da ti kazem da to nije normalno i da to ne treba da se desava... znaci sigurno ti je negde ukljucena neka opcija koja ti pravi zvrcku...
|
trazio sam i po netu, i gomila ljudi ima taj problem. kao sto rekoh, to nije neka velika tishina, mozda i nisi imao potrebe da pravis takvu varijantu loop-a, pa nisi obracao paznju, ali ako te ne mrzi, molim te, uzmi bilo koji wav fajl, sredi ga da nema tishinu ni na pocerku ni na kraju i konvertuj ga u mp3. ubaci mp3 u sound forge i vidi da li se pojavila tishina. ako uspesh to da odradish i da sve bude ok, poshalji mi shta si koristio za convert tj. koji codec (ime i verziju) i iz kog programa. bio bih ti vecno zahvalan...:)
|
:da: :ups: :banghead: moram da ti se izvinim... hmm napravio je tisinu... malu, ali je ipak napravio... bio si u pravu nikad mi nije trebao loop u mp3-u pa nisam ni primetio... jbg sorry, pitacu jos neke likove pa cu ti javiti ako saznam nesto
Pozz |
a sta fali auditionu? :confused:
eto opet gremlini... ima li neko gremlinomor? :) |
All times are GMT +1. The time now is 04:27 PM. |