Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-04-2008, 03:54 AM   #111
RAJKO
Member

RAJKO's Avatar

Default Re: Analogni mixer

Koka kola nikako!!!!
Ulepi se sve pa onda mora da se vise polira.
RAJKO is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2008, 04:06 AM   #112
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

A sugar free?
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2008, 04:57 AM   #113
eka-nika
Member

Tema je krenula u nezeljenom smeru.Evo zato opet postavljam pitanje.Ukoliko je mixer tehnicki 100% ispravan koji je best-buy do 5000 eura i da ima najmanje 32 kanala.I molim samo ozbiljne komentare.Dakle neko sa iskustvom sto je radio na mixerima , a ne komentari tipa cuo sam ili neko mi pricao ilio procito sam u magazinu ...
Old 04-04-2008, 08:03 AM   #114
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Soundcraft 2400 mozes naci i do 3000 eura, a moj izbor malog-velikog pulta svakako bi uvjek bio amek angela ali nezna jel stane u 5000 eura

a ako bas tjeras silu da se ides zajebavat s pultovima ....

eto mci 528A/C/D se po americi prodaju od 3000 do 5000$ u raznim stanjima....
pa se igraj...

ja znam bar za 4 takva!!!!

Damir
roginator is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2008, 08:26 AM   #115
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by eka-nika View Post

I molim samo ozbiljne komentare.

To nema ovde !
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2008, 03:09 PM   #116
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Ja sam prodao svog Tascama 2600 i evo posteno sam u potrazi za mixerom vec 4 meseca. Posle jedno 600 mailova i 100 ebay-a varijanti, a nakon svih konsultacija sa dragim i relevantnim ljudima sa ovog foruma, doneo sam odluku i prihvatio sledeci savet: znaci kupujem potpuno ispravan (tehnicki) mikser koji se jos uvek proizvodi i ima delova, za koji kazu da nema karakter ali da mu je sve upotrebljivo i pre ampi i eq (zato sam i pitao za D&R Oriona), po ceni je prihvatljiv za nas Srpski standard, a drugi deo price koji je najlepsi jeste outboard sa karakterom znaci: pre ampi MCI, API, SSL, Focusrite Red 7, Neve 1073, Studer 169,sve ce da izadje skuplje nego mixer ali moze vremenom da se nabavlja, onda to sve u pristojan 24 kanalni SSL konvertor pa u DAW, pa nazad u sto. Znaci koncept pristojne dobre analogije i prednost DAW. Ja sam old fashion i to je po meni jedini dobar kompromis a da nije preko 50.000 eura. Trenutno sam u fazonu nabavke hardver kompresora da popunim kolekciju koju imam.
Braca is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2008, 06:18 AM   #117
eka-nika
Member

Potpuno se slazem s tobom.Treba imati u vidu i gde radimo i koji su nam klijenti i za koje trziste.Mada zaboravih da ti kazem da je i moj prvi mixer bio Tascam 2600, pa onda M 3500, i mackie.Razlika jeste mala u nijansama zato gledaj da uzmes 100% ispravan mixer a sve je to sto se zvuka tice tu negde zavisi i od hardware koji imas oko stola , a ponajvise od iskustva ton majstora.Inace i ja sam u potrazi za dobrim stolom i HVALA forumasima koji stvarno zele da pomognu.Jos nisam kupio mixer ali nadam se da uskoro nesto dobro naleti...
Old 05-04-2008, 10:59 AM   #118
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

I do kog si zakljucka dosao od ove pomoci? Treba kupiti 100% ispravan mixer.
To je interesantan zakljucak.
Pa sve sto kupis po vaskolikooj beleosvetskoj mrezi E Bay se nudi kao 100% ispravno(samo sto nule od 100-tke moraju dobro da se upakuju da nebi neka otpala u transportu). dali ce do kvara da dodje u transportu ili posle par dana rada ili mnogo kasnije.
Ako je znaci 100% ispravnost najbitniji faktor, zasto onda menjati 100% ispravan mixer koji si vec imao.
Zelis nesto vece i bolje, ali zbog sredstava malo starije. A jos pride da je i 100% ispravan i jeftin.
Mozda moze i to da se nadje, mozda natrcis na "samo ga zena vozila".Jeste da to nije zemlja Srbija sa najvise zena vozaca na zemaljskoj kugli, ali predpostavljam da zene i tamo voze.
Ako se misli proci jeftino sa mixerom vise klase ali starije generacije. onda su to grdne zablude.
Uzeti za 2-4 hiljade $ mixer sa kraja 70-ih koji je kostao 200-300 hiljada kao nov i verovati da je 100% ispravan je ravno nadi da cete sutra na loto dobiti 7-cu. D se razumemo 7-ca se dobija, ali .
Ima ovde ljudi koji su kupovali takve stvari, i natrcali da ga je samo zena vozila.
Svi veliki mixeri kod nas su kupljeni kao polovni, i potpuno su uredni mixeri koji su uzeti pod kontrolom strucnog lica a nisu kupovani na nevidjeno preko E Bay-a.
Tako da sve kada saberes, ima tu dosta stavki koje covek u osnovnoj inicijacij zaboravi jer mu je u glavi samo pa i nije tako skupo, a u stvari je malo drugacije, pa i nije tako jeftino kada se sve sabere.

Last edited by LACKY; 05-04-2008 at 11:10 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2008, 11:20 AM   #119
idekius
Mason

idekius's Avatar

Ti cuti! Covek hoce savet od iskusnih forumasa, a ti ne znas sta je analogni mixer, jer nisi radio na njima, vec citao po magazinima! Kad budes seo za neki Tascam, ili Mackie, pa uradis pesmu, onda pricaj!

Last edited by idekius; 05-04-2008 at 11:22 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2008, 11:51 AM   #120
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

evo ti ovo...ovo je bila super mikseta...radio sam jednom na njoj..davno. Larking audio UK

More Information
SOUNDCRAFT REIMS RECORDING CONSOLE

Designed by Paul Hardcastle and Ivor Taylor and manufactured by Soundcraft, innovative design and well built. The Reims provides 32 full channels and 24 monitor inputs plus a further 24 level and pan inputs in remix by using the group insert returns. Total 100 Line Inputs.

The Reims is fitted with a very basic automated muting and routing system, this no longer works however this does not restrict the non automated working of the console.

The Reims is a good quality console and at ? 3,500 represents excellent value for money

Price :

uk ? 3,500 + vat
us $7,000
eu 4,550 eur

eu sales may be liable to vat

E&oe.

SOUNDCRAFT REIMS
Description24 Buss Console with up to 100 Line inputs
ConditionUsed
Price? 3,500 + vat
Features
Split Mode Console
32 channels into 24 groups
Optional VU Meterbridge fitted
Massive Spares kit included inc spare psu
Download a Product Manual
Want to show this product to a friend? Just enter the details below
Your Email
Friend's Email
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules