|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
^a lanchija sa testarosinim motorom? btw, ovo za lekara.. pa ima kolege da ga leche.. neku psihijatriju u sklopu kompleksa bolnica..
btw, ontopic: stvarno ne znam zashto se ljudi zalecu u kupovinu mixera (ne mislim samo na lika koji je digao temu) kad buljuk tih stvari mosh dobit i na kompu.. uz dosta sluha, dobar monitoring, i iskustva naravno.. mislim samo pogledajte cenjene producente iz velikih studija na shta prelaze.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
Stvar ukusa, navike, volje ... ![]() pozzzz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Mixeri su proslost ...... samo je pitanje kad ce to ko da shvati ..... daj boze zdravlja , pa cemo se cuti o ovoj temi za 7 - 8 godina ......
Opet .... na isti nacin su prosli oldsmobili .... pa jos ima likova koji najvise uzivaju njih da voze ..... Svako svome ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hvala ti! Usput, Oldsmobile je jedno najobicnije jeftino americko smece koje je "prezivljavalo" decenijama iskljucivo zahvaljujuci politici i kuci kojoj je pripadao! Najkvarljivija americka roba, u prevodu! Ako smatras da su mikseri (vrhunski) koji se pominju ovde Oldsmobili, onda ti jos jednom hvala za nesebican doprinos nasoj blistavoj ITB buducnosti! Pozdrav! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ljudi dosao je smak sveta .Necemo vise nista kupovati.Samo jedan kompjuter i bice bar milion " dobrih " studija na ovim prostorima.Super
![]()
![]() |
#6 | |
Mason
|
![]() Quote:
Ovde se pominju (na forumu) razne nedoklepane ruine sh klase, Topuzi, Tompusi i ko zna sta sve ne, ili vise klase, a vrlo sumjivog stanja u kom se nalaze. Samo da je alanlogno, jer je s' analogiju do jaja ![]() Ko hoce da razume sta je potrebno za dobar mix pult, a da ne kosta preskupo, Rogina je lepo i precizno sve napisao. Potpuno realno. Ko ne plati na mostu, platice na cupriji. Dobrog mixera, za male pare i bez rekapiranja nema, a Ameri, Englezi itd. nisu bas toliki magarci da cekaju Balkance na e-bay da bi im za smesne pare prodali fenomenalnu spravu. Dakle, ne kazem ja "Nipoto mixer!", ali kazem "Ne djubre, samo zato to je astalche...". Da imam 30+ hiljada, prvi bih uzeo nekog Neve, SSL-a itd... ali, posto nemam, a elektroniku ne poznajem da bih mogao lagano sam da ga sredjujem, nikakva krshina kod mene nece uci... Outboard DA! Nemam nameru da bilo koga vredjam, al kad vidim kako trube o analogiji ljudi koji ne umeju da sviraju ni jedan instrument, koji matrice rade bez zivih instrumenata... Aman ljudi, pa sta onda sa tom analogijom? Da bi se loopovi i samplovi analognije chuli? ![]() To sto neki pacijent kupi Lex MPX 500 (za moj sluh konzerva), pa se pali kako je to puno bolje nego software, to me bukvalno nasmeje ![]() ![]() ![]() ![]() U ovde pomenutim svetskim studijima, ja ne videh razliku "analogno - digitalno", vec se koristi i jedno i drugo i to vrhunske klase. Sad, ko misli da je svetska faca zato sto iskupuje otpade u rackovima i pitaj Boga kakve stolove... dobro... ima se, moze se ![]() Jos malo pa ce strajkovi u Nemackoj, USA... itd. Strajkovace radnici firmi za recikliranje. ![]() Od kad su se Srbi dosetili patenta "veliki studio, za male pare", ljudi nista nisu reciklirali... deca im gladuju jer nema posla ![]() P.S. Ode ova tema u sve, osim o onom D&R. Ne mogu da kazem nista, jer na tom mixeru nikada nisam radio, ali, cuo sam neke radove sa njega, koji po meni vrlo korektno zvuche, a narocito ako se uzme u obzir da u to ljudi radili pocetkom 90-ih. Dakle, rezultat moze da se dobije. Kazu za njega da nema karaktera, ali da je transparentan, pa je po meni ( ako je sve ovo tacno) ipak bolje takva sprava, koja barem nista nece da ti sjebe (ako ces vec mixer za manju cenu), nego nesto sto si isto toliko platio, a nalazi se u stanju kolapsa. Ako trebam da kresnem ruznjikavu deveojcicu od 25, ipak... bolje to nego babu od 80 koja je bila nekada filmska diva ![]() Opet kazem, nisam radio na tom mixeru pa ne mogu nista precizno da kazem... A sta bih ja kupio za te pare? Kupio bih dva kanala Neve 1073 npr. u top stanju.
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 03-04-2008 at 07:25 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Kad budemo batalili analogiju onda smo zavrsili sve price u vezi muzike.Moje skromno misljenje je da je to isto ko kad coveku izcupas dusu postane,hladan,surov bez milosti.Jebes digitaliju pa nisu ludi ljudi preko koji koriste ekstremno skupe analogne sprave,miksere razlicite hardvere.Pa radini bi samo sa kompom i pluginovima.Navedite mi koji je to bojli plagin od identicno takvog hardvera,jel ste ga culi do sad,ja nisam i mnogo mi je drago.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MCI Master
|
![]()
meni je bez analogije zvuk isto ko Pič....bez krvi i mesa i ukrasa oko nje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pa sad ko voli nek izvoli ... ali ja se s analogije ne skidam do penzije moze ITB ali samo da je prosao kroz OTB u finalu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A i naravno da velike zverke prelaze ( nisam rekao : prave i neprave " stvari .... to je vec tvoja malkice preterana interpretacija ) i prave sasvim dobre mixeve .... i po meni je potpuna predrasuda da ne moze da se napravi topli mix bez mixete .... Ko ume , ume ..... ko ne ume , sta cu mu ja ...... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
novi (analogni) Oberheim SEM !! | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 28-10-2009 11:55 AM |
Da li je Analogni mix Superiorniji od Digitalnog? | den | Audio Produkcija - Tehnike | 50 | 03-09-2009 08:52 AM |
OT: Analogni snimači | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 21-03-2008 11:20 AM |