Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2008, 01:26 PM   #171
master29
Banned

Default Re: Beovizija 2008

Ma nebitno,bilo pa proslo kinezi zgazili hiljade studenata posle tri dana sve je palo u zaborav,tako ce i ova manifestacija(ako se manifestacijom moze nazvati)
master29 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 02:01 PM   #172
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

@AvaX

ne poznajem odlicno zoe godina vec artur :]]] inace ne bi se bunio da je "odlicno poznajem" godinama :]]]]]]]]

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 02:07 PM   #173
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Ok, got the point!
Old 12-03-2008, 02:35 PM   #174
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
Ma meni je samo krivo sto sam svestan da bi neki drugi ljudi ovo odradili daleko bolje i sto se organizacije tice i ne tolerisanja limunada kojih ima 99% na festivalima... Ali dobro, sto da bude dobro, kad moze i lose... Sto prosetati do super marketa i za manje para kupiti bolju hranu, kad je tu obliznji dragstor sa salamom podrigusom...
Ocigledno bas i nemas pojma o tome sto pricas, kada ovako pricas.
Koji su ti "neki drugi ljudi"?
Uvek je "neko drugi" pametniji, bolji, lepsi, muziikalniji...
Da li si to ti?
Da li je to tvoja komsinica Dara?
Ili moj komsija Mikan?
Daj da vidimo koji su ti vecni "neki drugi, bolji", pa da oni organizuju sve u nasim zivotima i da konacno sve postane savrseno...

Daleko od toga da sam zadovoljan svime, ali se vec godinama bavim istim poslom i znam sta znaci organizovati tako nesto.
Za Zrenjaninski festival stize svake godine izmedju 200 i 400 CD-a sa (s)"hitovima" i ti, kao neko ko bira i slusa, moras da napravis selekciju od 20 ili 30 pesama. Pesmu su takve-kakve su i ako nisu dobre (a retko kad jesu), nije dobar ni festival. Za Beoviziju je to verovatno i mnogo veci broj.
Nije kriva organizacija ili bilo ko OSIM AUTORA!!!
Obzirom da je u Srbiji (a i u okruzenju) mainstream pop, neki derivat (koji vise podseca na abortus) "osamdesetske" muzike i kada u interpretaciji najpoznatijih izvodjaca on zvuci za "prst u usta", sta ocekivati od onih kome su te iste zvezde uzori? Pa ti bi, da mogu, najradije odbacili svoje zivote i klonirali se u bol i patnju svoga idola...
Propusti u organizaciji su TEHNICKE prirode i vrlo su ocigledni za onoga ko zna o cemu se radi.
Ove sve druge opservacije su "kako mali Perica zamislja organizovanje festivala" i ekvivalentne su utopiji.
Opet... Ako neko ume i moze bolje, nemam nista protiv da to i uradi.
Dalje... Ko je taj koji kaze da su festivali "vrhunska umetnicka manifestacija"?
Festivali nisu nista drugo do mesto (ili nacin) gde mozes da predstavis nesto sto radis. Dzabe termin na TV-u, puno novinara na jednom mestu, dzabe pice u bekstejdzu (izuzev Beovizije) i nista vise od toga. Ko veruje u suprotno nije mnogo "cist".
Igra se prljavo i to je svima ocigledno, a to da li ces ili ne da pristanes da "igras" tako, zavisi samo od tebe, kao nekoga ko zeli ili ne zeli da pristane na neke stvari.
Ja vec koji put na festivale saljem pesme koje apsolutno ispadaju iz standardnog poimanja festivalske pesme i do sada sam uvek prilicno dobro prolazio, uprkos tome sto nisam podisao "ovome" ili "onome".
Sve je stvar vaseg licnog izbora, savesti i mogucnosti (umetnickih).
Licno volim da vidim kada neko kaze "ja umem bolje", pa to tako i uradi, ali se jezim od praznih prica i forumske demagogije.
Pozdrav

(p.s. hvala Slowstaru na velikoj oceni u finalu )

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 02:43 PM   #175
Steka
Member

Steka's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
dajte neku sliku od te voditeljke
http://www.eurovisionserbia.tv/page/...ntervjui?id=59 pa klikni na sliku

Ako ces da je gledas nadji je pod nekom od emisija:

http://ww1.rts.co.yu/euro/evropskolice.asp
Old 12-03-2008, 07:55 PM   #176
tom
Senior Member

tom's Avatar

Quote:
jbo ih etno sve redom.
Sve vise volim ovog covjeka!
Old 12-03-2008, 08:50 PM   #177
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

@alavux
Zoe je vec deceniju zvanicno zauzeta mada... :P

@slowstar

pa lepo objasnjeno, onda mi se cini da ste vi ipak bili mozda cak i suvisni u celoj prici. A iako se manifestacija tako zove, od kad znam za sebe imam utisak da je tu pesma samo deo paketa koji se na OjroViziji ocekuje od izvodjaca
Nije da ja imam neki stav o tome, samo zapazanje.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 09:25 PM   #178
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Uhh bre Oggy, kako mrzim ovakve drchne odgovore, ali hajde, kontam da me ne znas, pa necu biti impulsivan. Vidi, znam da si se zilion puta sretao sa ljudima koji samo zanovetaju i cini im se kako bi oni sve bolje uradili, a ne znaju da organizuju ni odlazak kod komsinice na kafu. Veruj mi da ja definitivno nisam takav, uostalom pitaj Idekiusa, koji me zna malo, ali dovoljno.
Lako je reci sta ne valja, oduvek bilo, a mnogo teze odraditi posao da bi ti sam bio zadovoljan, a najteze da bi i drugi bili zadovoljni... Koji su to "neki ljudi"? Pa tu definitivno ne bih mogao da svrstam sebe sa ovakvim iskustvom, mozda za 10-tak godina, sta znam, necu da bacam pasulj, mozda zavrsim i u preduzecu sa lemilicom i unimerom... Tu definitivno ne ciljam ni na one "sveznajuce" koje si ti oslovio sa Darom i Mikanom... Rekao sam "neki ljudi" samo iz razloga sto nisam (jos uvek) u tim krugovima (sto sam pre toga i napomenuo), pa ne mogu konkretno nikog da navedem, ali prodavanje price kako je ovo vrhunsko i kako u ovoj zemlji koja je tolika kolika je ne moze da se nadje neko ko bi ovo bolje uredio je smesna. Pa i sam si rekao da je daleko od toga da si zadovoljan svime. Neko ko je svestan neceg sto ne valja, a ima iskustva sa tim poslom, samo moze da ima predispozicije da to isto odradi bolje. Tako i taj Zrenjaninski fest na kome si ti jedan od clanova ekipe napreduje iz godine u godinu, sto ne mogu bas reci i za Beoviziju...
U pravu si da je glavni problem u nedostatku ideja i samim autorima/izvodjacima, ali opet svaljivanje sve na njih nije realno. Sve bolje pesme uglavnom i ne izlaze na festove bas iz razloga kakva "konkurencija" i koncepcija klasicnog festa. Meni nije dobro posle slusanja 10 takvih abortusa, mogu samo da zamislim kako je preslusavati vise stotina i traziti igle u plastu sena. Jbg, ne mozes to da sankcionises tako sto ces pustiti samo 4 pesme na fest umesto regularnih 20. Resenje za takvu situaciju je jako tesko, ja ga svakako ne nudim, ali opet apelujem na one koji mogu, da malo vise obrate paznju na neke detalje. Evo npr. sto se samo Zrenjaninskog festa tice, zasto ne odraditi sam festival da se ultra razlikuje od ostalih u zemlji i regionu. Ne kazem da on sada nema elemenata koji ga cine posebnim, vec samo da treba povecati broj njih...
Old 12-03-2008, 11:11 PM   #179
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post

Nemam sta da kazem, sve navedeno je tacno, ali ja uvek biram PESMU, dakle ne izvodjaca, ne "umjetnicki dojam" ne scenu, koreografiju, svetlo, nastup...
Mozda nisam, i verovatno nisam u pravu, ali eto, znajuci to, ljudi me pozvase
valjda im je trebao i jedan takav - "veciti oponent"
Postovani gospodine Slobo uz duzno postovanje prema vama i vasem radu,zeleo bi da vas pitam kakva je razlika izmedju Beovizije i Grand festivala na kome ste ucestvovali kao aranzer ako nisam pogresio.Zeleo bi da vi kao jedan od eminentnijih ucesnika na ovom forumu date svoj sud.Pitam sto se tice profesionalizma i organizacije festivala.Unapred hvala za odgovor.
master29 is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2008, 12:43 AM   #180
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Uhh bre Oggy, kako mrzim ovakve drchne odgovore, ali hajde, kontam da me ne znas, pa necu biti impulsivan.
Nisam drcan, a nisam odgovarajuci mislio samo i konkretno na tebe, vec na "sve" koji "znaju kako".

Quote:
Rekao sam "neki ljudi" samo iz razloga sto nisam (jos uvek) u tim krugovima (sto sam pre toga i napomenuo), pa ne mogu konkretno nikog da navedem
Upravo sam to i ja rekao. Nisi "u poslu", pa ne znas. To ne znaci nista vise od toga sto sam rekao, niti znaci da si ti losiji covek od nekoga ko jeste u poslu, pa zna. Samo puka cinjenica koja se odmah primeti po tvom komentaru.

Quote:
ali prodavanje price kako je ovo vrhunsko i kako u ovoj zemlji koja je tolika kolika je ne moze da se nadje neko ko bi ovo bolje uredio je smesna.
Ne secam se da sam i jednom spomenuo "vrhunski", cak i ni u skrivenoj formi, jer to i nije...

Ali zasto?

Quote:
Neko ko je svestan neceg sto ne valja, a ima iskustva sa tim poslom, samo moze da ima predispozicije da to isto odradi bolje. Tako i taj Zrenjaninski fest na kome si ti jedan od clanova ekipe napreduje iz godine u godinu, sto ne mogu bas reci i za Beoviziju...
Nije bas tako...
Mogao bih da pricam hvalospeve ili da sebi prpisem zaslugu za "ovo" ili "ono", ali to moze da prodje samo kod nekoga ko totalno nema pojma, a svima ostalima bih zvucao krajnje smesno.

Zrenjaninski festival ima budzet najmanje 10 puta manji od Beovizije i vizuelno, organizaciono (i sve ostalo vezano za cistu lovu) tesko moze da parira. Cak ni u najavi. Iako se dosta "izvrsioca radova" nadju i na jednom i nadrugom festivalu, razlika u novcu, podrazumeva i razliku u kolicini opreme i ljudstva... Realno.

Ono sto je kod nas uvek bolje bilo (pricam o periodu od 2004. do sada) je zvuk. Razglas se ne pali dok se monitoring ne sredi do onog nivoa da svi sve cuju bez problema. Takodje zvuk koji se cuje sa razglasa, neuporedivo je bolji od onoga u SC (e sad, da li je to prostor ili sta vec, to ne znam, ali znam da se cuje mnooogo bolje).

Licno sam uradio i nesto u vezi kvaliteta TV prenosa, ali to je sada preopsirno za ono sto hocu da kazem.

Pesme...

Dzaba ti sve scenografije i sve organizacije i svog razglasa, kada ti na konkurs stignu LOSE PESME. Od toga nije imun ni najveci festival zabavne muzike na svetu, Sanremo, pa tako ni jedan drugi festival.
Nekada se dese dobre, a nekada lose i to je tako...

Quote:
Sve bolje pesme uglavnom i ne izlaze na festove bas iz razloga kakva "konkurencija" i koncepcija klasicnog festa.
Jos jedna zabluda...
Te "bolje pesme" su "bolje" samo njihovim autorima i izvodjacima koji zele da izvuku lovu od festivala, a realno su u praksi jednaka groblja kao i bilo koja druga pesma od onih "losijih". Te bolje ne ucestvuju zato sto uglavno zahtevi njihovih "vlasnika" bivaju odbijeni (opravdano) od strane organizatora festivala, te im ne preostaje nista drugo do da im sami andenu epitet "bolje".

Quote:
mogu samo da zamislim kako je preslusavati vise stotina i traziti igle u plastu sena.
Ne mozes...

Quote:
Resenje za takvu situaciju je jako tesko, ja ga svakako ne nudim, ali opet apelujem na one koji mogu, da malo vise obrate paznju na neke detalje.
Pa to sam ti rekao i u prethodnom postu... Ne nudis resenje, vec pucas u prazno

Dzaba detalja kada nema PESAMA!!!
Kada imas pesmu, mozes da je izvedes i na bini mesne zajednice, pa ce i dalje biti dobra, a kada imas sranje, ono smrdi i na najlepsoj bini sa najboljim zvukom...

Quote:
Evo npr. sto se samo Zrenjaninskog festa tice, zasto ne odraditi sam festival da se ultra razlikuje od ostalih u zemlji i regionu.
Pa evo... Pretprosle godine je pobedila Madame Piano sa (grubo kategorisano) polu-jazz baladom, a prosle godine je pobedila grupa Highway, klinci koji se loze na neki rok-metal-sta-li-vec. To ces tesko videti na nekom drugo festivalu.

Ali to nije sustina onoga sto sam hteo reci...

Poenta je u tome da ne mozes osudjivati nesto o cemu ne znas mnogo (ili nista). Barem ne sa argumentima poput tvojih i ogromne vecine ljudi koji "znaju bolje".
Htedoh reci da je festival poput Beovizije vrlo komplexan i jako tezak za organizovati. Postoji gomila problema i nije ih lako prevazici. Licna mi je zamerka sto su zakazali jedino tamo gde nije smelo. Zvuk na muzickom festivalu bi morao biti primaran, a posle toga moze sve ostalo da dodje na red.
Ostatak organizacije je prosao ipak na mnogo visem nivou nego sto je to slucaj kod ostalih festivala u okruzenju.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules