|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() poz!
![]() |
![]() |
#42 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
poz!
![]() |
![]() |
#44 |
Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Junior Member
|
![]()
može li mi neko objasniti kako se skidaju pojedine freq npr uzmimo sad ovo
skidas 80Hz -15 dB skidas 400Hz - 15 dB skidas 3 kHz - nekoliko dB-a do 10dB-a dodajes 12kHz - +nekoliko dB-a ja na mixeru imam: high,high mid,low mid,low sad na kod high mi piše 12kHz,ma high mid piše3Khz,na low mid piše 500 hz,na low piše 80 hz...ako bi sad neko mogao reći...za ovaj primjer gore kako bi trebala stajati paramertika na mixeru pa ću ja sam to prokužiti..unaći recimo za high napišite 3 sata,za high mid napišite 10 sati itd...da dobijem neku sliku u glavi,nadam se da ste razmjeli..uglavnom zamislite su potovi na mixeru sat a ona crtica na potu kazaljka....malo sam smuljao sve ovo ali eto.....hvala svima koji pomognu ja sam nov u ovome i nemam puno iskustva... i zanima me jel na svakom za low,low mis,high mid i high? jel na svakom mixeru isto? Last edited by MusicMan5; 13-03-2008 at 01:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Member
|
![]()
Musicman5, koju miksetu imas?
Po tvom opisu, rekao bih da na mikseru nemas mogucnost promene frekvencije srednjih, vec samo gain na fiksnoj frekvenciji, kao sto je uglavnom praksa sa High i Low. E, sad, pretpostavljam da je Q faktor dosta mali, sto znaci da sa low mid(500Hz) korigujes i tih 400Hz. Takodje, sa high mid pot-om (3khz) utices i na ostale bliske frekvencije. +-15dB, u vecini slucajeva, drugim recima znaci `do panja`(levo/desno). Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Junior Member
|
![]()
imam par mixeta...ovo pitanje se odnosi na ovu s kojom snimam kući...behringer xenyx 2222fx..znam da nije nešto--ali za ubiti dosadno popodne super
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Member
|
![]()
Q faktor je parametar u okviru EQ-a koji odredjuje koliko ce precizno redukovanje gain-a neke zadate frekvencije da utice na nju. Manja vrednost Q faktora-vise uticaja na `okolne` frekvencije, veca vrednost Q faktora-veca preciznost, manje uticaja na okolne frekvencije. To slikovito mozes da vidis npr. u Nuendu, gde na audio kanalu imas EQ i njegov graficki prikaz. Pokusaj da se `igras` sa tim. Shvatices, tj. cuces kad budes video.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Junior Member
|
![]()
ok hvala puno
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snaga na 'live" svirci? | akordeonista | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 31-10-2007 08:50 PM |