Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21-02-2008, 12:20 PM   #1
boom.trass
Member

Default Dupla parametrika u zivoj svirci

Pitanje koje cu postaviti, odnosi se na live produkciju.

Pre neki dan smo pazarili novu bendovsku miksetu. Odluka je pala na Allen&Heath Mix Wizard wz3 16:2. Za nepunih deset godina postojanja benda promenili smo nekoliko mikseta, ali ovo je prvi put da se srecemo sa duplom parametrikom. Mislim da je postavljanje EQ-a pomalo individualna i subjektivna stvar, koja zavisi i od prostora u kojem se svira, od instrumenta, od mikrofona, od stila svirke, od vrste muzike koja se svira...pa, generalno pravilo za postavku eq ne postoji, ali svako od nas ima neke svoje `recepte` koje voli da primenjuje prilikom postavke EQ-a za vokale, za instrumente koji se ozvucavaju (bubanj), kao i za instrumente koji se `farbaju` na mikseti (u nasem slucaju-bas gitara).

Da li biste bili toliko ljubazni da mi kazete sa kojim se frekvencijama na duploj parametrici vi `igrate`, kada bojite bas bubanj(ozvucen sa jednim mikrofonom), bas gitaru(bez pojacala...), dobos, kontra cinelu... ?

U sustini, potrebna mi je pitka, komercijalna,pop produkcija svirke(mada, sviraju se tu i one `druge` pesme ), u svakom slucaju potreban mi je `kultivisan` zvuk. Mozda nije toliko bitno, ali da dodam da su bubnjevi Premiere XPK, ozvuceni sa AKG big set II + Shure sm57 na dobosu. Bas gitara je 5-zicani aktivni ESH Sovereign.

Hvala vam na odgovorima !
boom.trass is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules