Pitanje koje cu postaviti, odnosi se na live produkciju.
Pre neki dan smo pazarili novu bendovsku miksetu. Odluka je pala na Allen&Heath Mix Wizard wz3 16:2. Za nepunih deset godina postojanja benda promenili smo nekoliko mikseta, ali ovo je prvi put da se srecemo sa duplom parametrikom. Mislim da je postavljanje EQ-a pomalo individualna i subjektivna stvar, koja zavisi i od prostora u kojem se svira, od instrumenta, od mikrofona, od stila svirke, od vrste muzike koja se svira...pa, generalno pravilo za postavku eq ne postoji, ali svako od nas ima neke svoje `recepte` koje voli da primenjuje prilikom postavke EQ-a za vokale, za instrumente koji se ozvucavaju (bubanj), kao i za instrumente koji se `farbaju` na mikseti (u nasem slucaju-bas gitara).
Da li biste bili toliko ljubazni da mi kazete sa kojim se frekvencijama na duploj parametrici vi `igrate`, kada bojite bas bubanj(ozvucen sa jednim mikrofonom), bas gitaru(bez pojacala...), dobos, kontra cinelu... ?
U sustini, potrebna mi je pitka, komercijalna,pop produkcija svirke(mada, sviraju se tu i one `druge` pesme

), u svakom slucaju potreban mi je `kultivisan` zvuk. Mozda nije toliko bitno, ali da dodam da su bubnjevi Premiere XPK, ozvuceni sa AKG big set II + Shure sm57 na dobosu. Bas gitara je 5-zicani aktivni ESH Sovereign.
Hvala vam na odgovorima !