Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-03-2008, 03:32 PM   #131
Max
Pro Member

Default Re: Beovizija 2008

Hajde onda da promenimo Beograd u Srbograd ..... posto je to glavni grad Srbije ..... pa da svi budu mirni

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 03:35 PM   #132
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Hajde onda da promenimo Beograd u Srbograd ..... posto je to glavni grad Srbije ..... pa da svi budu mirni
Cini mi se da je malo lakse od toga ne stavljati predznak bilo kog grada na stvari od nacionalnog znacaja... koje i pripadaju naciji...
Old 11-03-2008, 03:37 PM   #133
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Cini mi se da je malo lakse od toga ne stavljati predznak bilo kog grada na stvari od nacionalnog znacaja... koje i pripadaju naciji...
To ti kazem , Srbija , Srbograd , Srbovizija .... i svi mirni

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 03:48 PM   #134
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Simptomaticno je to kako neko ko je iz Bg-a ne primecuje ono sto je i vise nego ocigledno kad se pogleda iz naseg ugla....
Old 11-03-2008, 04:02 PM   #135
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Pa da se razumemo... mislim da pet gradova u Srbiji pocinje sa Beo... sta ste se u'vatili za Beograd

Inace jeste neobicno da se tako zove festival ali koga boli ***** za to, valjda je bitnije ono sto se desava na tom festivalu i kako se predstavljamo evropi, od naziva festivala... ionako niko nece reci - nastupa "nekibendiliindividua" iz Beograda vec iz Srbije... tako da stete nema

Pozz
Old 11-03-2008, 04:11 PM   #136
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Hihihi, kad su republike, a jos malo i pokraine vec podeljene, ajmo kao stari grci da osnujemo polise... OK za naziv u koliko ne bi bilo drugih stvari koje se odnose na centralizaciju, a vise nego se osecaju. Pa ranije je npr i TVNS bila republicka tv, sad nista. Da ne pricam o prvoj asocijaciji vecine ljudi iz centralne i severne Srbije na grad Nis, koji je drugi po velicini u zemlji...
Old 11-03-2008, 04:29 PM   #137
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Na kraju ce Beograd stvarno postati mala drzava od dva miliona stanovnika. Nazalost, tako je.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 05:06 PM   #138
slowstar
Pro Member

Vidim da sam primećen, mada se i ne ponosim suviše tom činjenicom.
Da, bio sam član, ponavljam član "stručnog" žirija, predsednik je bila gđa Nena Kunijević, inače osoba koja se verovatno bolje razume u folk muziku, mada je po meni ovde nije nedostajalo, naročito u liku pobednika, pa i u drugom mestu...
(kad čujem reč ili zvuk "etno" odmah me zaboli žuč, i totalno sam netolerantan u tom pogledu)
Inače, pozvan sam da budem član "stručnog" (ne znam zašto termin "stručni" kadac su ostala 2 člana bili ono što jesu, novinar i TV urednik sa akcentom na folk muziku)
Moram da napomenem da su glasovi "stručnog" žirija uzimani isključivo "kumulativno" - što znači kao zbir sva tri glasa članova, i najveći broj bodova je dobila pesma sa največim zbirom, jasno?
Moj najveći broj glasova (12poena) je otišao pesmi "Sada ili nikada" koju je dobro i ubedljivo otpevao Marko Vulinović, u takođe solidnom aranžmanu autora, mislim da se preziva Preradović.
Po mom mišljenju, to je bila ubedljivo NAJBOLJA pesma, sa čime se nažalost ostatk žirija očigledno nije složio...
Odbijao sam u par prethodnih poziva da budem član žirija takve manifestacije, ali su mi napomenuli da bi bilo dobro, jer "Imaju poverenja u moju objektivnost, iskustvo i stručnost" Kada sam se ranije, na jednoj "Beoviziji" javno, na bini izvinio publici zbog lošeg kvaliteta pesama, dobio sam ovacije od publike, koje verovatno nikada više neću dobiti u ostatku svoje karijere, ali sam sutradan od organizatora dobio grdnju, pa čak i pretnje jedne poznate estradne ličnosti. Ovoga puta sam pristao, jer je između ostalog moja uloga bila naznačena kao "kontrolor pravilnosti glasanja, i borac protiv lobija i mućki" Osnovano tvrdim da NIKO nije pokušavao da lobira kod mene, a nije ni mogao, jer je sastav žirija držan u prilično velikoj tajnosti, što mi je pomenuto više puta sa "najvišeg" mesta.Dakle, NAŽALOST, pobedila je pesma koja je pobedila, nisam video nikakvu nepravilnost u glasanju druga dva člana žirija, koji su joj dali maksimalan broj poena, što JA NISAM, može se videti na sajtu.
Toliko od mene, a mnogo je, smaram, ali šta ću...
Pozdrav!!

Last edited by slowstar; 11-03-2008 at 05:31 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 06:52 PM   #139
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Zar to nije "Nacionalni servis"?

Oni sami kazu ovako nesto:
  • Radio-televizija Srbije je organizacija javnog radiodifuznog servisa u Republici Srbiji;
  • Skraćeni naziv Radio-televizije Srbije: RTS;
  • Osnivač RTS: Republika Srbija
A sto se svi cudite? Zna se gde je centar moci i gde je lova. To se jako tesko menja i niko nije lud da to prepusti svima ostalima.
Ja sam resio i stojim iza toga da ne placam TV pretplatu sve dok je na NACIONALNOJ TELEVIZIJI "Beogradska hronika". Takvu emisiju moze da ima neka lokalna, gradska televizija, a na nacionalnoj frekvanciji moze da bude samo "hronika Srbije" ili kako sad vec moze da se interpretira, a da bude podjednako za sve.
Na nacionalnoj TV mi svi dobijamo servisne informacije za Beograd, a ne za sve gradove u Srbiji.
Sto kaze Deki, mozda je tih milion i po ipak mnogo vredniji od ostalih 5-6 miliona ljudi u zemlji, pa zato i takva raspodela...
Beovizija je privatni festival koji je necijom odlukom postao selekcija za Eurosong, te nemam zamerki na naziv festivala, vec na cinjenicu da za tako nesto mora da bude raspisan javni tender i da svi mogu da konkurisu pod jednakim okolnostima.
Isto tako mi je smesno da nagradu "pevac godine" uzme Sergej Cetkovic (uz duzno postovanje) koji je strani drzavljanin. Onda bolje da su je dodelili Robiju Vilijamsu on ionako bolje peva, a bila i pesma njegova jedna, pa su mogli da caste i pravog autora... Sad sam malo "otrovan", ali zaista nemam nista protiv decka "Robie Wiilliams wanna be" jer zaista lepo peva i mogao bi dosta da postigne samo kad bi se neko potrudio da od njega napravi "njega". A nemam nista ni protiv Sergeja. Covek lepo peva, ima dobru produkciju, pesme, samo sto nije nas drzavljanin, pa je nagrada trebala da ode nekome odavde ili da napravimo internacionalni izbor za pevaca godine
Licno, nemam zamerki na rad zirija i mislim da dve pesme gde sam ucestvovao i koje su usle u finale, niko nije ostetio u procesu glasanja.
Malo mi je cudno samo, sto smo svi znali pobednika, a da pesma jos nije bila ni snimljena, ali to vec nije moja stvar da o tome raspravljam.
Moja licna zamerka je, isto kao i prosle godine, ta sto se pice u bekstejdzu kupuje po vrlo jakim cenama za razliku od bilo kojeg drugog festivala (gde je za "dz", kako pravim domacinima i dolikuje), te sto festival ne dodeljuje ama bas ni jednu nagradu (pravu), tj. nema "nagradni fond".
I da... Zvuk... Katastrofalan, kao i prosle godine.
Inace, nije bilo lose i pristojno smo se proveli

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2008, 07:00 PM   #140
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

@slowstar

izvinite cika slobo sto malo sad "provociram" zar nije bio petar janjatovic u ziriju sa vama ???? i te gorespomenute gospodje za koju nikad nisam cuo ... to sam procitao u novinama jutros ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules