Prvo ni jednom nisam pomenuo da terba bilo ko da mi plati za bilo shta i napisao sam da ljudi mogu da me pitaju shta god pozele i da cu im odgovoriti. Naravno podrazumeva se da ako neko zeli kompletan projekat da ce to da koshta. I nije mi jasno zashto neshto shto koshta nije dobronamerno???
Poenta moje price je da ako neko zeli da se profi bavi poslom to mora i da ga koshta. Ista stvar je kada ljudi kupuju opremu, sigurno nece da vise po forumima da gledaju kako da naprave dobro lampashko pojacalo ili josh grdje neki instrument, nego ce da odu i da kupe ono shto valja. Ako se nekom mozda pokvari neki deo opreme, ili ima problema sa istim onda ce potraziti po forumu da li je neko imao slicno iskustvo i kako da problem resi.Ista stvar je i sa akustikom prostorija.Naime niko ko zelji ozbiljno da se bavi time ne moze da ocekuje da ce na forumu da nadje sve informacije kako da profesionalno uredi svoju prostoriju. Stvar je u tome shto se za svaku prostoriju radi zaseban proracun.Kao shto rekoh akustika je nauka, deo fizike, to se dakle studira i to je posao. kao shto svi ljudi kojei se bave producijom ili p[ost pordukcijom ocekuju da im bude placeno za njihov rad isto tako i akusticari ocekuuju honorar za svoje usluge. ne znam cime se bavis ali recimo da radish produkciju, ti ces na forumu da dash 100 saveta za sve shto te ljudi pitaju i bices rad da pomognesh kolegama iz svoje branse ali kada je posao u pitanju sigurno neces da ga dzabe radis zar ne? Iz iste tacke gledishta i ja posmatram. Rado cu dati savete ljudima koji me pitaju ali posao je posao. Dakle slobodno pitajte sve shto zelite odgovoricu vam BESPLATNO!