Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-02-2008, 01:37 PM   #21
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: chanel one

^pochetna greshka.. vidim da si vec duze ovde.. ali ljudi ovde ne trpe hvalisanja, tako da te stvari ostavi po strani.. osim ako nemash neki materijal sa kojim mozesh da argumentujesh izrecheno..

shto se tiche opreme, nemoj se odmah zaletati na neshto skuplje.. gledaj shta ti treba i sa chime bi mogao da napravish neshto dobro.. eto, ja sam pre par godina bio navuchen na focusrite voicemaster PRO.. i taman hteo da ga ispazarim.. i tad sam naleteo na dbx 376 channel strip.. i tu me oduvao..

ista cena a mnogo kvalitetnije.. dakle, to shto je spl, ne znachi da ne moze neka "manje poznata" firma (sprava) da bude bolja u tom cenovnom rangu..

koji mikrofon imash i koju kartu?

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2008, 12:25 PM   #22
File
Senior Member

da u pravu si...malo sam se zaletio...Mo?da tra?im krivu spravu....jer uglavnom snimam ?estoke bendove kojima glas nije ne?to najbitnije, već je u stvari zadnja karika snimke...tu i tamo neki hip-hop i pop te pokoje akustićne (gitare bongose...) soundtrackove...ali ovo prvo mi je najbitnije...mikrofon za vokal imam se electronic(e sad...ne znam broj) ali mi je zadovoljavajući za moje potrebe...a karta m-audio firewire 1816...imao sam u studiu nekakvo rućno izrađeno mikrofonsko predpojaćalo sa 6 lampi i kroz njega mi je sve zvućalo puno toplije, ali je imalo puno ?uma (stara raga)...a meni treba ne?to sa ćime bi ubio tu hladnoću digitalije...pa mo?da ćak i neki najobićniji limiter eq kroz kojeg bi provukao sve na kraju....masteringe radim odmah sam u cubase-u...drito na licu mjesta u master kanalu...pa vjerujem da bi neka externa spravica puno bolje zamjenila wavesov L2, classic gold compresor, akaiev multiband decabuddy(tako ne?to) i wavesov eq...a mo?da sam i u krivu...ali sam se uvjerio da eq od jeftine externe mixete puno toplije i ugodnije radi od bilo kojeg eq plugina kojeg ja imam...pa ono...stvarno nisam pametan...i ne znam odakle da poćnem...jo? jednom sori zbog hvaljenja...ali svi znate na ?ta mislim(na ljude koji kupe opremu i misle da će automatski s tim imati i zvuk....sve slićnosti sa stvarnim osobama su slućajne)
File is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2008, 01:16 PM   #23
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by File View Post
da u pravu si...malo sam se zaletio...Možda tražim krivu spravu....jer uglavnom snimam žestoke bendove kojima glas nije nešto najbitnije, već je u stvari zadnja karika snimke...tu i tamo neki hip-hop i pop te pokoje akustićne (gitare bongose...) soundtrackove...ali ovo prvo mi je najbitnije...mikrofon za vokal imam se electronic(e sad...ne znam broj) ali mi je zadovoljavajući za moje potrebe...a karta m-audio firewire 1816...imao sam u studiu nekakvo rućno izrađeno mikrofonsko predpojaćalo sa 6 lampi i kroz njega mi je sve zvućalo puno toplije, ali je imalo puno šuma (stara raga)...a meni treba nešto sa ćime bi ubio tu hladnoću digitalije...pa možda ćak i neki najobićniji limiter eq kroz kojeg bi provukao sve na kraju....masteringe radim odmah sam u cubase-u...drito na licu mjesta u master kanalu...pa vjerujem da bi neka externa spravica puno bolje zamjenila wavesov L2, classic gold compresor, akaiev multiband decabuddy(tako nešto) i wavesov eq...a možda sam i u krivu...ali sam se uvjerio da eq od jeftine externe mixete puno toplije i ugodnije radi od bilo kojeg eq plugina kojeg ja imam...pa ono...stvarno nisam pametan...i ne znam odakle da poćnem...još jednom sori zbog hvaljenja...ali svi znate na šta mislim(na ljude koji kupe opremu i misle da će automatski s tim imati i zvuk....sve slićnosti sa stvarnim osobama su slućajne)
we would like to hear some of your drum trackz, why not

p.s. da je ljudski faktor najbitniji, jeste.
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2008, 11:21 PM   #24
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by File View Post
da u pravu si...malo sam se zaletio...Možda tražim krivu spravu....jer uglavnom snimam žestoke bendove kojima glas nije nešto najbitnije, već je u stvari zadnja karika snimke...tu i tamo neki hip-hop i pop te pokoje akustićne (gitare bongose...) soundtrackove...ali ovo prvo mi je najbitnije...mikrofon za vokal imam se electronic(e sad...ne znam broj) ali mi je zadovoljavajući za moje potrebe...a karta m-audio firewire 1816...imao sam u studiu nekakvo rućno izrađeno mikrofonsko predpojaćalo sa 6 lampi i kroz njega mi je sve zvućalo puno toplije, ali je imalo puno šuma (stara raga)...a meni treba nešto sa ćime bi ubio tu hladnoću digitalije...pa možda ćak i neki najobićniji limiter eq kroz kojeg bi provukao sve na kraju....masteringe radim odmah sam u cubase-u...drito na licu mjesta u master kanalu...pa vjerujem da bi neka externa spravica puno bolje zamjenila wavesov L2, classic gold compresor, akaiev multiband decabuddy(tako nešto) i wavesov eq...a možda sam i u krivu...ali sam se uvjerio da eq od jeftine externe mixete puno toplije i ugodnije radi od bilo kojeg eq plugina kojeg ja imam...pa ono...stvarno nisam pametan...i ne znam odakle da poćnem...još jednom sori zbog hvaljenja...ali svi znate na šta mislim(na ljude koji kupe opremu i misle da će automatski s tim imati i zvuk....sve slićnosti sa stvarnim osobama su slućajne)
pa ochigledno ne koristish dobre plugove, jbg.. probaj api collection i v-series.. i wintage warmer itd itd.. shto se masteringa tiche, meni je najbolja kombinacija sonnox inflator+psp vintage warmer+izotope ozone.. ja od toga ne znam za bolje.. mada u poslednje vreme i nisam ni trazio nishta bolje, iskreno.. ovo me zadovoljava..

a dobar analogni limiter koji bi mogao da ti izvuche neshto bolje od ova tri pluga gore bi koshtao vishe od 1k eura.. pa chak i od 2k.. tako da, na to zaboravi.. za sad.. osim ako nemash kintu da se fino ponovish..

shto se topline tiche.. nemam pojma.. probaj da shto vishe stvari pri usnimavanju provuchesh kroz neke dobre lampe.. jbg..

i aj okachi neshto..
Old 26-02-2008, 11:59 PM   #25
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
hto se masteringa tiche, meni je najbolja kombinacija sonnox inflator+psp vintage warmer+izotope ozone..
Da li bi bio voljan da malo pojasnis ovaj redosled u masteringu.
Sta konkretno sa svakim dobijas ?
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2008, 12:09 AM   #26
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

"ne znam tachno shta radim, al obrcem potenciometre dok ne bude dobro.."

svaki od tih plugova mi se svidja na svoj nachin.. inflator mi je najtransparentniji od svih (dok ne zaklipuje interno) i sa njim dizem signal do zeljene jachine, na vintage warmeru dodajem drive dok mi ne zazvuchi kako zelim, malo blage kompresije mu dodam.. i inache, veoma mi se svidja kako obradjuje visoke tonove, pa ako treba popravke na visokim to obavim u warmeru.. a, naposletku dizem rms sa limiterom iz ozonea i poslednje korekcije (i dodatne kompresije) celog frekventnog spektra radim u multiband kompresoru iz istog pluga..

zadovoljan?
Old 29-02-2008, 08:44 AM   #27
dlukace
Member

Uzmi ne?to samo da se usnimi ne?to u komp,a kasnije kad bude para i vi?e iskustva(najva?nije)uzimaj skuplje stvari...Sam zvuk je ionako najbitniji-svi bi mi htjeli imat najbolje ma?ine i bit najbolji u svemu-da li je itko vidio atletičara koji je pobjeđivao u svim disciplinama?....pa ne bih rekao niti će se takav ikada roditi.Stari moj samo snimaj,a ako to bude valjalo naći će se netko sa boljom opremom i vi?e iskustva tko će ti u?minkati stvari...(2 i bolja opcije od 1!)
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2008, 12:47 PM   #28
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

sergej bubka?

pozdrav
Old 29-02-2008, 01:12 PM   #29
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
Oggy je u pravu. Nema svako danas kinte na bacanje, a dati 1000jura tek tako hm, ne hvala. Ako se ima para, moze Red, sto da ne mi ih imamo 8 komada, zakon.
za 1000e Amek CIB, Amek 9098, Api..... FMR pre.... svassta nesto
...idi probaj i uzmi ono sta ti se svidja

pozzz
za 1000 eur kupis ff800 i imas super kartu,4 preampa i sta sve jos

p.s. ne smem da kazem da ne cujem realnu zvucnu razliku izmedju tih preampa i avalona m5 .. nemoj sad neko da me ispljuje pa da prodjem ko moj drug Oggy

Evo OFF je svedok .. dok je bio kod mene pre par dana .. napravili smo testove nekoliko preampa i micova ..

razlika izmedju preampa je bila najmanja .. najveca razlika realna i koja se cuje je u mikrofonima .. off-e .. reci nesto
Old 29-02-2008, 01:28 PM   #30
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
za 1000 eur kupis ff800 i imas super kartu,4 preampa i sta sve jos

p.s. ne smem da kazem da ne cujem realnu zvucnu razliku izmedju tih preampa i avalona m5 .. nemoj sad neko da me ispljuje pa da prodjem ko moj drug Oggy

Evo OFF je svedok .. dok je bio kod mene pre par dana .. napravili smo testove nekoliko preampa i micova ..

razlika izmedju preampa je bila najmanja .. najveca razlika realna i koja se cuje je u mikrofonima .. off-e .. reci nesto
Mozda i naj pametniji predlog do sada!

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules