Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-02-2008, 03:07 PM   #11
vly
Member

vly's Avatar

Default Re: chanel one

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Taj SPL One je los preamp i licno mi se ne dopada uopste. Behringer Ultragain 2200 je za njega pojam zvuka.
Moj ti je savet da ga uopste ne kupujes, jer osim sto izgleda skuplje, ne dobijas nista vise "skupo". Bolje da uzmes neki FMR RNP, ako si u mogucnosti nego taj SPL.
Imam Channel One oko godinu dana i koristim ga puno, mashalla, mashala!

Da,ima boljih preampova od njegovog,ALI reci da sprava ne valja? Jednostavno se ne slazem.

Zaista drasticno cujno bolju stvar od SPL Channel One ces dobiti za jos somica eura plus na njegovu cenu.Sve izmedju ti je malo ovo,malo ono sto ces uz malo truda i znanja dobiti i na SPL-u.

Po mom misljenju,za te pare,nema boljeg odnosa cena-zvuk koji dobijas-ako znas sta ces sa njim.
Moja preporuka-kupuj,ili ustedi jos somica pa zavrsi posao.
vly is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 04:18 PM   #12
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by bicko View Post
Staviti Behringer u istu rečenicu sa SPL je zločin samo po sebi.
A kad je nekome Behringer Ultragain bolji preamp od SPL-a onda je to slučaj za policijsku istragu.
Ja nemam ni?ta protiv toga da ti ne zna? ?to je dobar preamp ili dobar zvuk ali imam kad na osnovu toga dijeli? lo?e savjete ljudima koji znaju jo? manje od tebe.
Behringer Ultragain je jeftin preamp nikakve kvalitete, jo? goreg zvuka,
koji je inače predmet sveopće sprdnje jer iza jeftine kineske lampe ima ugrađeno svijetlo da bi svijetlila kao prava.
Ha,ha,ha
Behringer i sa tim "fenjerom" radi bolje od vecine preampa u klasi do 500 evra.
Ja nisam elektrotehnicar, niti sam snob.
Ja sam muzicar i samo slusam kako sta zvuci.
A ljudi imaju prava da se sprdaju sa cime god hoce. Ja ne mogu nikome to zabraniti.
Ja sam imao Behringer preamp i on mi je zaradio ovo sada sto imam. Realno, sada mogu da biram sta zelim, ali tvrdim da mi ne bi bilo frka da ponovo radim sa spravom od 90 evra jer znam da zvuk pravim ja, a ne sprava.
Za svoj novac, svako kupuje sta mu je volja, ali sluh i pamet se ne kupuju.
Decko ocigledno nema iskustva, a zeli da potrosi 1000 evra na spravu za koju cak i ne zna za sta bi mogla da mu sluzi.
Zar ne mislite da je bolje da potrosi 90 evra, pa kad bude znao da mu se to ne svidja, za godinu dana, neka bira sta mu se svidja sa ostatkom love.
Jako je lako biti "siroke ruke" sa tudjim novcem, ali ja kada dajem savet, uvek ga dajem, kako bih i sam (ili kako vec jesam) uradio.
Niko to ne mora da prihvati, ali nemoj mi prodavati ovde snoboske fore sa Gearslutz-a gde se kenja i po Distresoru i po Avalonima i po Neve sabirnicama... To su dokoni pacijenti sa malo vise love, pa im se moze.
Ekipa ovde ima mnogo skromnije mogucnosti i taj mali kada danas spizdi 1000 evra, koje je verovatno sakupljao mesecima, moze da se slika posle.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 04:26 PM   #13
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by vly View Post
Imam Channel One oko godinu dana i koristim ga puno, mashalla, mashala!

Da,ima boljih preampova od njegovog,ALI reci da sprava ne valja? Jednostavno se ne slazem.

Zaista drasticno cujno bolju stvar od SPL Channel One ces dobiti za jos somica eura plus na njegovu cenu.Sve izmedju ti je malo ovo,malo ono sto ces uz malo truda i znanja dobiti i na SPL-u.

Po mom misljenju,za te pare,nema boljeg odnosa cena-zvuk koji dobijas-ako znas sta ces sa njim.
Moja preporuka-kupuj,ili ustedi jos somica pa zavrsi posao.
Nisi pazljivo citao dalje...
Kada sam rekao "Behringer", u glavi mi je "svirao" SPL Track One. Moj previd.
Chanel One je bolji, ali reci da za te pare nema bolji odnos cena/zvuk... Misliiiiim... Cak i pod tim uslovima bih bio spreman da snimim pesmu sa Behringerom i izadjem "na crtu".
Ja ne znam ko si ti i sta radis. Mozda zaista dobijas mega zvuk sa tim preampom (sto mi nije neprihvatljivo jer prvi stojim iza toga da zvuk pravi covek, a ne sprava). Mozda tvoje pesme zvuce bolje od svega sto se ovde moze cuti, a ja ne znam da su tvoje... Mozda si ti cak i neko koga ja znam, ali si ovde pod pseudonimom... Mozda si i zaista u pravu...
Ali ja mislim da nisi. Mislim da decko moze da bude mnogo pazljiviji i promisljeniji u ovoj kupovini i zato sve ovo i govorim.
Pozdrav!

Old 19-02-2008, 07:05 PM   #14
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Obiteljski radio u ZGB-u za svoj dio produkcije koristi spl channel one. Dok je ta sprava bila u Hit Records studiu, ljudi koji su tamo radili, nisu bas sjajne stvari rekli o njemu i kad su slagali setup u kojem su bili novi preampi, zakljucili su da je je focusrite i avalon skuplji, al daleko bolji izbor. daleko od toga da je los, al za jedan red7 su mogli kupiti 4 takva spl-, al ipak nisu. Ja imam gold mike i uz njega najcese koristim akg c414 jer sam na njih navikao,iako uz voice master i rode nt1 dobijem odlicne rezultate,a nekoliko puta su jeftiniji(uredjaji a ne produkti). Vec sam rekao(ne znam u kojem topicu)da mi je red7 tiha patnja jer,ako se ne varam, ima najbolji dio od red3, a kao preamp...radi za popizdit. Ima i onih koji ne vole sound focusa(kazu da je sterilan), al to je opet nesto drugo. Ne branim Oggy-ja, al covjek sigurno ima iskustvo i zdravu namjeru da savjetuje nesto sto je uz ulozeno i dobiveno sto ne znaci da ako spl-a stavis u rack neces dobit ono sto trazis...al sta ako to nije to, a jedan som € u budzetu je tad ipak manje.

Last edited by Ad Fines; 19-02-2008 at 07:08 PM.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 07:52 PM   #15
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Nisi pazljivo citao dalje...
Kada sam rekao "Behringer", u glavi mi je "svirao" SPL Track One. Moj previd.
Chanel One je bolji, ali reci da za te pare nema bolji odnos cena/zvuk... Misliiiiim... Cak i pod tim uslovima bih bio spreman da snimim pesmu sa Behringerom i izadjem "na crtu".
Ja ne znam ko si ti i sta radis. Mozda zaista dobijas mega zvuk sa tim preampom (sto mi nije neprihvatljivo jer prvi stojim iza toga da zvuk pravi covek, a ne sprava). Mozda tvoje pesme zvuce bolje od svega sto se ovde moze cuti, a ja ne znam da su tvoje... Mozda si ti cak i neko koga ja znam, ali si ovde pod pseudonimom... Mozda si i zaista u pravu...
Ali ja mislim da nisi. Mislim da decko moze da bude mnogo pazljiviji i promisljeniji u ovoj kupovini i zato sve ovo i govorim.
Pozdrav!
Ok,onda si kako sam kazes greskom rekao za channel one da je losa sprava...nista strasno,desava se...lapsus itd...

Nije los put uciti na losim spravama zanat pa lagano pichis dalje kako skupis kintu,pa kupujes bolju,pa bolju(tako sam bar ja)ali sad kad pogledam unazad,da sam imao odmah na pocetku za spravu kao channel one,ne bi mi nista falilo...

Sustina pseudonima na forumu i jeste da pricamo ovde neoptereceni sa ko je ko i ciji je veci i slicno...
Takodje ne znam ni ja ko je iza tvog psudonima,ali mislim da je to za ovu pricu krajnje nevazno,ja sam iznao svoje misljenje iz najbolje zelje da posavetujem mladog kolegu,i SIGURAN SAM da se nece prevariti sa kupovinom spl channel one,i stojim iza toga.Na toj spravi moze da se izvuce veoma dobar zvuk,a naravno da moze i na nekoj jeftinijoj-ako se zna i ume.
A moze i da se zasere najgrdje i na duplo skupljoj,ali to je vec preterano sirenje price.
Pozdrav.

ps
naravno,ako BAS NISI NACISTO sta hoces od te sprave i ne znas bas 100% cemu sluzi,NEMOJ baciti pare,i uzmi nesto jeftinije,pa polako ukapiraj sta se koristi za sta,pa onda kad nesto naucis,znaces i u sta da ulozis ozbiljniji novac...

Last edited by vly; 19-02-2008 at 08:05 PM.
vly is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2008, 12:21 PM   #16
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Oggy je u pravu. Nema svako danas kinte na bacanje, a dati 1000jura tek tako hm, ne hvala. Ako se ima para, moze Red, sto da ne mi ih imamo 8 komada, zakon.
za 1000e Amek CIB, Amek 9098, Api..... FMR pre.... svassta nesto
...idi probaj i uzmi ono sta ti se svidja

pozzz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2008, 12:46 PM   #17
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Ma cela fora je u tome da decko uopste ne treba da potrosi tu lovu, jer cak jos i ne zna elementarne stvari. Jedino, ako lezi na parama, "pa nek' ide zivot", ali onda opet ne treba da uzme SPL, vec Neve, jel tako Buzge?
6 somica za kanal kod Buzgeta, pa ko voli nek izvoli...

Old 20-02-2008, 02:01 PM   #18
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
6 somica za kanal kod Buzgeta, pa ko voli nek izvoli...
jbg radi Neve 1081 kao popizdeo! bruuuutal. ali kosta mamu im.... stvarno nisu normalni.em te oderu em cekas 6 meseci da to neko sklepa jer nema na lageru ali isplati se cekati
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2008, 02:08 PM   #19
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa trebali ste da uzmete onda barem desetak, da kad vam zatreba jos ne biste cekali toliko...
A i nije skupo... Za tudju lovu...

Old 25-02-2008, 12:47 PM   #20
File
Senior Member

auuu....raspravica...pa hvala....U biti, radi se o tome da, od kada sam poćeo sa ozbiljnijim radom(prije 2-3 godine), nisam se u opremi puno ponovio(osim nekih monitora, mikrofona i kartica...?to ne ka?em da je malo, ali), a zvuk sam doveo na puno ozbiljniju razinu...do?ao sam do zakljućka da daljnje napredovanje neće biti moguće(ili će biti jako te?ko, a to mi ne treba) bez kupovine neke externe(za poćetak)spravice. Nemam para, ali bi skupljao za ne?to skuplje(a nadao sam se da je taj spl ne?to skuplje ) zato da dovedem svoj zvuk na jo? veću stepenicu....istina je da nemam iskustva sa opremom i jo? ne znam ?ta je za ?ta, ali zato imam sa samim zvukom i mislim da se previ?e patim sa ovime ?to imam i da bi sa boljom opremom puno lak?e dobio ovo ?to dobijem. Naravno da isto smatram da zvuk radi čovjek, a ne sprava....a u to sam se i uvjerio, jer sa ovom jadom ?to imam mogu da napravim bolji zvuk neko neko tko ima 15 redova i ?ta ti ja znam...i bubanj (stage custom)mi bolje zvući , nego netko ko ima bubanj koji je troduplo skuplji..zvući malo hvalisavo, ali je istina. Ali zato sam se obratio vama koji znate, jer stvarno nemam para da kupim ne?to, pa da isprobavam...nego odmah da znam...hvala
File is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules