|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#11 |
|
Member
|
Posle nocasnje svirke, mogu da se pohvalim, da vec imam neke `zdrave` rezultate sa Mix Wizardom sto se tice zvuka na relaciji bubanj - bas, pa, evo da kazem sta sam uradio, mozda cete imati neku sugestiju. Svi predlozi su dobrodosli.
Bas gitara - par decibela na 200-250Hz + par decibela na nekih 6KHz (da ga osvetli) hpf na 80Hz i mali boost na ono sto ostane od basova Bas bubanj - 6db na 400Hz + 3db na 3,5kHz blagi boost na bass koji ide i ispod 80Hz Dalje, na dobosu, kontri, overhead-ovima i tomovima, secem 200Hz za 6db i dodajem malo na 3-4kHz, odnosno na visokim-12kHz kada su kontra i overhead-ovi u pitanju. Poslusao sam savet sto se tice vokala, pa sam uz ono uobicajeno smanjivanje na nekih 700-800Hz dodao malo na 3,5kHz i prijatno sam se iznenadio time,koliko to cini vokal upecatljivijim, prisutnijim. Sve u svemu, mogu da zakljucim da dupla parametrika u zivoj svirci puno pomaze onima koji znaju sta traze od zvuka, a spremni su malo da se pomuce.Takodje, odmaze onim muzicarima kratkih zivaca i konzervativnih shvatanja. |
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|