Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2008, 06:55 PM   #201
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: VIFA Pico- Lino

Da, mogao bi i Retroman da da svoj sud
Old 02-02-2008, 08:51 AM   #202
analog
Senior Member

analog's Avatar

Boggy, šta vi mislite, da li je bezbedno po rad zvučnika praviti ovoliki zadnji otvor sa 'S' faltama koje će se šrafiti sa četiri šrafa (2 na zadnjoj strani i 2 na bočoj) koji se pritežu na metalne navoje u drvetu?
analog is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2008, 12:37 PM   #203
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by analog View Post
Boggy, šta vi mislite, da li je bezbedno po rad zvučnika praviti ovoliki zadnji otvor sa 'S' faltama koje će se šrafiti sa četiri šrafa (2 na zadnjoj strani i 2 na bočoj) koji se pritežu na metalne navoje u drvetu?
Sto se tice "bezbednosti", odnosno ja to shvatam... kao... "da li ce da rikne" zbog "S" falte... onda mislim da nije nebezbedan zbog toga....

Jedino sto mislim je da taj otvor nije toliko neophodan (stari picolino to nije imao, i previse je kabinet uzan i malen da bi se to realizovalo) ... i ja bi poklopac "zakeksao" za bokove, a "S" faltu, i sve okolo zalepio... sve presmirglao i zavrsio pricu sa tim... (to sam samo ja... jel'te )... majstoru se komplikuje posao, poskupljuje (bez jakog razloga), a pri tom nisam siguran da ce to za duzi period godina i posle cestog odsrafvljivanja i zasrafljivanja.. drzati kompresiju u kutiji na pristojnom nivou. Materijal od koga radite je medijapan,... i ne treba ocekivati da ce se on ponasati isto kao i drvo... jer od drveta, tu ima samo drvene prasine... ostalo je lepak.

Za kredenac ili vitrinu... ovakav poklopac (samo da nesto "pokrije") je ok... ali za zvucnik... ne... (ponavljam ... ovo je samo moje licno misljenje.... mozda ja preterujem)

Ako treba ista, sto u originalnom projektu nije planirano, zakomplikovati i poskupeti, onda je bolje zaobliti ivice unutrasnjih pregrada, i ivicu otvora za drajver sa zadnje strane... (opet... iznosim samo i jedino svoje licno misljenje)

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2008, 02:12 PM   #204
analog
Senior Member

analog's Avatar

Hvala Boggy, za lično mišljenje sam i pitao, jer sam pomislio da ne bi bilo baš lepo da mi izpumpava vazduh i na zadnjoj strani pomalo.
To sam podrazumevao pod 'bezbednost'.. Možda nisam baš upotrebio najidealniji termin
analog is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2008, 03:54 PM   #205
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Nacrti su poslani. Budem javio kolika bi bila cjena.
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2008, 07:07 PM   #206
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
Nacrti su poslani. Budem javio kolika bi bila cjena.
Super!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 08:56 AM   #207
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by sasaristic View Post
Mogao bi i Retroman da iznese svoje utiske.
Zeleo sam da cujem to cudo, sa mojim Quadom 405 II, cuo sam - ostao sam bez texta.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 09:09 AM   #208
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Zeleo sam da cujem to cudo, sa mojim Quadom 405 II, cuo sam - ostao sam bez texta.

RM
Ozbiljno.... daj malo pojedinosti...poredjenje sa originalnim Quested satelitima i sl.

poz
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2008, 12:34 PM   #209
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Poklopac na poskupljuje pravljenje kutije,"S" falta jako dobro drzi (dihtuje) i to bezi i jednog srafa i zalepljene stranice - licno sam se uverio u to .

Sto se tice otvaranaj i zatvaranja ja ne vidim neki razlog da kada jednom namestis damping da ti svira kako ti zelis ( to podrazumeva nekoliko otvaranja i zatvaranja) otvaras kutiju bez neke jake potrebe ( npr. servis ). Ako tako gledas na taj pokopac onda nema razloga da tu nesto ne radi kako treba.

Sto se tice produvavanja sa strane mislim da brines bez potrebe, ako veliki PMC ( IB2s) moze to da ima a da mu ne skodi sto ne i Pico Lino 1...na kraju i Pico Lino 2 to ima po projektu pa opet radi. To je neko moje misljenje
Old 03-02-2008, 10:10 PM   #210
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by sasaristic View Post
Ozbiljno.... daj malo pojedinosti...poredjenje sa originalnim Quested satelitima
Prvo da kazem da je moja soba za sada (ili jos uvek) ne samo akusticki nesredjena, vec potpuno goli zidovi i gomila metala (sprave u rekovima), bez icega sto bi bar malo upilo zvuk (osim nas trojice koji smo bili u sobi i slusali) zvuci (bolje receno zveci) uzasno, tako da ni jedan zvucnik u njoj ne zvuci prijatno za slusanje. Drugo, od Questeda je bio samo VS2108 (koji tesko da se mogu nazvati satelitima), a S7 (za koje sam planirao sub) je vec nasao srecnoog vlasnika, a i on izgleda nije pravi "satelit" za sub, posto sam ima sasvim dovoljno basa i solidnu snagu. S6 bi bio pravi satelit za taj sub, ali on ce morati da saceka sledecu turu Quested narudzbina.

Znaci poredjenje je bilo samo sa VS2108, sto nije fer, jer je ta kutija 5 puta skuplja od Picolina i pojacala (Quad) zajedno, a skoro 1000 EUR skuplja od Picolina + Quested sub.
Uzevsi to u ozir nije cudo da VS2108 zvuci otvorenije sa sirom stereo slikom i definisanijim basom, s tim da je bas u VS2108 jedan od (ako ne i naj) definisanijih i najbrzih baseva koje sam ikad cuo, a esotec visokotonac daje, mada ne najimpresivniji, najprirodniji zvuk u poredjenju sa mnogim drugim popularnim monitorima. Direktno sam ga poredio sa Genelek 1031 posle koga kad se presao na VS2108 kao da sam izvadio vatu iz usiju. Adam P22a se prosto dere i umara, sa neprirodno naglasenim visokim i razlivenim basom (u takodje losoj prostoriji), A7 manje problema u basu, ali visoki takodje prenaglaseni (mada manje). Klein & Humel O300D znato blizi Questedu po prirodnosti visokih, ali brzina i preciznost VS2108 basa i opsti utisak i dalje ocigledno u korist VS2108, iako je K & H dosta skuplji monitor od VS2108. E sad ako kazem da je zvuk Picolina (+ Quested sub) po preciznosti i prirodnosti znato blizi zvuku VS2108 nego svi ostali navedeni monitori, ukljucujuci i K & H O300D, mislim da sam sve rekao. Uz to treba uzeti u obzir da sub i Picolino nisu (mogli) bili u idealnom polozaju (po preporuci Questeda) + da su sva podesavanja intenziteta sub-a i frekvencije skretnice bila odokativna, a da podesavanje faze nismo ni pokusavali, jos vise naglasava izuzetnost postignutih rezultata. Ja posedujem analajzer, ali nije bilo vremena za preciznije podesavanje i eksperimentisanje, a nije ni bilo svrhe u losoj, akusticki ne tretiranoj prostoriji.
Jedina zamerka mi je bila sto sam kod Picolina cuo neku izrazenu frekvenciju u srednjim koja je nekim vokalima davala neprijatnu boju, ali i Quested ima neku malo drugaciju i malo blaze izrazenu frekvenciju (verovatno na frekvenciji skretnice), s tim da predpostavljam da se to i kod Picolina moze smanjiti uz malo eksperimentisanja i sa vise dampinga unutar kutije. Sve u svemu, za razliku od Adam i Geneleca, Picolino se nije obrukao pored Questeda, i po meni bolji je i od K & H u svemu sem u ukupnoj snazi.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules