Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-01-2008, 11:01 PM   #421
analog
Senior Member

analog's Avatar

Default Re: Slike vaših studio-setup-ova

Deny, dobrodošao!
Koji je to crni kontroler sa belim reglerima?
analog is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2008, 01:27 AM   #422
Steka
Member

Steka's Avatar

Default Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Quote:
Originally Posted by analog View Post
Deny, dobrodo?ao!
Koji je to crni kontroler sa belim reglerima?
to je sigurno roland neki
Old 31-01-2008, 10:05 AM   #423
Max
Pro Member

Ensoniq Paris ...... sistem starije generacije ..... nisu motorizovani faderi ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2008, 11:12 AM   #424
Deny
Junior Member

Idemo redom:
Istina, monitori malo muljaju, ali snimke ionako finisiram u tatinom studiu pa mi to za sad i nije toliko bitno. Uskoro cu dobiti bolje slusanje pa ce se i to rijesiti.
Kontroler je PARIS. (Kao sto je MAX rekao)
Znam da je PARIS (pra)stari sistem, ali mi dobro radi. Ima dobar zvuk, dsp s dobrim fx-ima, kontroler..... Istina, samo 16 kanala, ali to mi je za sad dovoljno.
Deny is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2008, 12:14 PM   #425
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Deny View Post
Znam da je PARIS (pra)stari sistem, ali mi dobro radi. Ima dobar zvuk, dsp s dobrim fx-ima, kontroler..... Istina, samo 16 kanala, ali to mi je za sad dovoljno.
Zvuk je zabrinjavajuce dobar ..... skoro sam ga poredio sa RME FF800 i jednostavno je bolji ..... ( zasto zabrinjavajuce ..... pa zato sto sam hteo za 800 e da predjem na nesto novije .... ali mi se cini da cu ipak morati da odresim kesu )

Za ostalo se bas i ne slazem i preporucujem ti da kupis neku karticu sa spdif om i adat izlazima ..... i da Paris koristis samo kao konverter .... a da predjes na Nuendo , Logic ili sl ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2008, 01:04 PM   #426
Deny
Junior Member

Za ostalo se bas i ne slazem i preporucujem ti da kupis neku karticu sa spdif om i adat izlazima ..... i da Paris koristis samo kao konverter .... a da predjes na Nuendo , Logic ili sl ....

U tatinom studiju (preko zida) je instaliran NUENDO s RME-om, POCO, UAD....
Snima uglavnom akustiku i kaze da se na parisu puno lakse dobije dobra snimka te vrste glazbe. Ponekad su u pitanju samo 3 kanala ( dvije gitare i kontrabas). Rekao je da ce ubuduce to raditi na mojem sistemu. Posto on najvise radi film, ja tu vidim svoj posao. Jasno da sanjam neki bolji sistem ali za to treba i hrpa love. A i oprema ne snima i mixa sama. Znaci trebam jos skupiti dosta znanja i iskustva da bi bio kompletan. Imam 15 godina i jos puno vremena.
Deny is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2008, 01:26 PM   #427
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Deny View Post

U tatinom studiju (preko zida) je instaliran NUENDO s RME-om, POCO, UAD....
Snima uglavnom akustiku i kaze da se na parisu puno lakse dobije dobra snimka te vrste glazbe. Ponekad su u pitanju samo 3 kanala ( dvije gitare i kontrabas). Rekao je da ce ubuduce to raditi na mojem sistemu. Posto on najvise radi film, ja tu vidim svoj posao. Jasno da sanjam neki bolji sistem ali za to treba i hrpa love. A i oprema ne snima i mixa sama. Znaci trebam jos skupiti dosta znanja i iskustva da bi bio kompletan. Imam 15 godina i jos puno vremena.

Mlada glava, mudro zbori ! Samo napred!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2008, 05:19 PM   #428
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ti si, bre ovde najmladji

Kad budemo igrali fudbal, ima da skupljas lopte, ili branis u najboljem slucaju
Old 31-01-2008, 05:55 PM   #429
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

bolje basket.. btw, dobrodoshao na forum.. moja preporuka: za 600 eura mozesh uzeti adam a7 i da se bash onako lepo ponovish.. nije neka para.. ili nateraj calca da kupi neke nove monitore (prichaj mu kako ga njegovi sputavaju u radu, i da se ne primecuje koliko je dobar jer ne moze lepo da se smixa na njima) i ondak uzmi njegove glavne kad on sebi uzme k&h ili p22..

u sv sl, imash srece.. ja sam sa 15 godina radio na altecovim zvuchnicima i nisam video nishta bolje u buducnosti.. :/

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2008, 07:07 PM   #430
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Ja sam u svojoj 14. godini bio hepi jer sam imao demo verziju Fruity-a v3..
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 9 (0 members and 9 guests)

Posting Rules