Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-01-2008, 10:15 AM   #2
mjakovetic
Junior Member

mjakovetic's Avatar

Default Re: Digitech Vokalist 2 Protiv Helikona

Evo , saljem ti isti odgovor i na ovaj tvoj upitnik,
Ono sto zelim da ti kazem pre svega i sto je fundamentalno bitno: SVI NOVIJI MODELI VOCALIZERA ZVUCE DOBRO I POUZDANO ZA LIVE NASTUPE !!

Ja mogu da ti predlozim sta da radis i izlozim moja iskustva, jer i sam koristim Vocalizer za uzivo nastupe, jer pevam cesto sam ili u Duetu ili sa vecim bandom...posto muziciram na "zapadu", nastupam i izvodim stranu POP i Rock muziku, ponekad sviram nasima Narodnjake i zabavnjake od Vardara do Triglava...
I sve ti to pricam , da bi shvatio za sta ti je Vocalizer potreban u uzivo svirci....

Kada pevam i sviram sa gitarom World music i sa Bandom, ili kada sviram Gasterbajterske Narodnjacke proslave sa Synth-Aranzerom, ja koristim mali kockasti i praktican Vocalizer "Digitech vocalist Performer".
On je prestao pre par godina da se proizvodi, ali je tako mali i praktican (10cm x 10cm), 200g tezak, da je kod mene odmah pobedio u izboru koji model kupiti...300Eura nije tako skupo, nazalost se ne proizvodi vise,
Sta je eventualni minus kod njega: on nema midi-vodjenje harmonizacije, vec ti mozes jednostavnim pritiskom samo jednog dugmeta odrediti iz kojeg tonaliteta i koji glas da ti peva... Sasvim jednostavno, dok sedis za syntijem i pevas, njega postavis na Aranzer, tipkas po potrebi i to nije problem.Za mene to i nije minus iz prostog razloga sto Midi -fajlovi ili sve odsvirano na aranzeru (posebno za Narodnjake), nije uvek prilagodjeno za zeljeni Harmonizovani glas za datu pesmu.
Tako, u nekim (i vecini) pesmama je potrebna "klasicna terca" , a u nekim pesmama,(na.pr dvojke narodne) potrebana je tzv "seljacka terca" iliti 5-ica u Dur skali od osnovnog tona koja izvrsno zvuci uzivo, a dobija se jednostavnim pritiskom na jedno jedino dugme na Vocalizeru. Ako te detaljno interesuje kako sve to funkcionise, mogu ti pomoci ili mozes sam da provalis i da cujes kako se sve to ponasa u svirci i uopste u praksi...

Helicon Voiceprism je po kvalitetu zvuka jos bolji i prilagodjen prvenstveno za studio potrebe, koga medjutim takodje mozes koristiti za UZIVO.
Njegovi minusi su: takodje stariji stariji model i nisam siguran da se jos proizvodi, malo je skuplji (od 600 do 800 EUR) polovan, relativno je veliki i nepraktican za uzivo nastupe (osim ako ga ne stavis u RACK)!!

Danas postoje Vocalizeri koji se proizvode za UZIVO prilike i ja cu ti nabrojati najaktuelnije:
1.TC HELICON LIVE (750-800EUR)
2.Digitech Vocalist Live4 (400eur) i vocalist Live 2 (300eur)
3.TC Helicon Harmony Control Guitar (200eur)

Ako imas nekih posebnih pitanja, rado cu ti pomoci ...

Pozdrav

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules