|
Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ma nikakva uvreda, totalno OK, ali za mene skola i obrazovanje ne samo da nemaju veze s muzikom, vec je nekad direktno suzavaju, upropastavaju i cine predmetom za muzej. Moji najveci muzicki uzori nisu skolovani, ili su izbacivani iz skola. Pitanje za intervale sam krivo protumacila. Pozdrav
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Cao Zana, jel citas PM ? (privatni message, poruke.._ mislim, posto si nova na forumu, pa mozda nisi skuzila da imas poruku..? Gore desni cosak... |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I sam NISAM zavrsio muzicku akademiju, na kojoj sam bio student kompozicije, ali ne zbog toga sto sam mislio da ce me to upropastiti, vec sto na istoj NISAM mogao da naucim ono sto me je u muzici zanimalo, pa sam to znanje potrazio na drugi nacin.Dakle tvrdnja da znanje "naucnog" dela muzike, istu upropastava, jednostavno NE STOJI, a moze se (pogresno) protumaciti i kao "kiselo grozdje" za sta ne verujem da je u ovom konkretnom primeru slucaj, zar ne? Pozdrav, SVE NAJBOLJE u Novoj godini!!!
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
haha ok. SAD CU DA PROCITAM sRETNI PRAZNICI ![]() <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
heh ja izgleda kada odtvorim topic uvek pocne neko prepucavanje
ili neka rasprava. Anita pitao sam generalno , odgovorila si mi (terce,kvinte ...) pa od toga da se podje ; ) hvala. |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
terce, kvinte, oktave... zasto ne?
#18 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
S obzirom da Ogi nije u ovoj raspravi, mogla bi se tema premestiti u drugi deo foruma...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Vidim da je pitanje shvaceno veoma emotivno... ![]() Istina, tesko se takve stvari generalizuju -"od intervala obicno koristim: tercu, kvintu, kvartu, sekstu, septimu i oktavu...nedeljom i praznikom upotrebim i sekundu..." Pravilo ne postoji - ja se za sada oslanjam na slusanje i analizu strane r'n'b produkcije. Tu mozes svasta da cujes - od najjednostavnijih unisa do veoma slozenih viseglasja (lead + cetvoroglas, a onda se pojavi kontrapunktna fraza - novi cetvoroglas, petoglas, sta god...) Konkretno, predlazem da eksperimentises - nadjes numeru koja ti se dopada (ili ti je smernica za pesmu koju trenutno radis) i analiziras (PAZLJIVO SLUSAS, prim. aut.) kako su postavljeni back-ovi. Nemoj odmah da "padas u nesvest" kako su smiksani (to je druga faza analize) - probaj da razaznas STA pevaju... Sto se miksa tih back vokala tice - to je posebna prica... tek tu nema saveta ![]() |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
hvala Ogi na savetu tako nesto slicno sa, pocei i da radim
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Prateci vokali, aranzman i snimanje | Mitjovan | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 20 | 02-07-2009 06:01 AM |
Psihodelicni glasovi ; )))) | nESbo | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 02-10-2006 01:08 PM |