|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
A i ima ono "malecko", sto se zove talenat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Sto se tice talenta ......malo je apsolutnih bezsluhista....moje misljenje ako ljudsko bice mozes nauciti da odsvira na kraj sela zuta kuca ili bilo koju slicnu prostu melodiju i ako ima anbiciju jaku volju za sviranjem i pevanjem{pod uslovom da ima pristojnu boju glasa} moze nauciti...............to je onaj 1% talenat ....99% Rad....To je moje skromno misljenje. Anita sto se tice psihickih barijera tu si totalno u pravu,kad sam poceo morao sam da se resim treme po pitanju barijera ali uvek ima jos.....no sve je to iskustvo i rad jedino valjda tako moze sve to lepo da se prebrodi,moja drugarica inace odlicna pevacica ako nije emotivno u dobrom stanju nemoze da peva i to se kod nje zestoko odrazava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Talenat nema neke preterane veze sa sluhom. Kao sto su retki ljudi sa apsolutnim sluhom, retki su i oni sa apsolutnim nesluhom. Prosecan covek u 99% slucajeva ima sluh ( koji treba naravno da se vezba), ali talenat za pevanje nemamo bas svi (jer u to uglavnom ulazi boja i expresija).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Slazem se kad bolje razmislim i kapiram......ali si me razumeo u globalu sta sam hteo da kazem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]()
Talenat je naravno jako vazan, moze neko da se trudi dosta, ali ako nema talenta, iskreno nista... Postoje tu kafanski pevaci kod kojih nije nesto bitan talenat, a ni sam rad na pevanju, jer su slusaoci uglavnom pijani gosti, kojima je bitno samo da im nesto drnda i klizi niz grlo, a ako moze nesto i za oci, jos bolje...
![]() ![]() @Dr.Artist U principu se ne slazem sa tezom, rad, rad i samo rad, jer je kao sto je Lacky rekao i talenat izuzetno bitan. Pored samog talenta izuzetno je vazna volja i zelja, jer da nema toga, onda bi postojao samo prisilan rad koji ne dovodi do rezultata. Vecina ljudi koja moze da razlikuje dobro od loseg pevanja i zna solidno da kontrolise glas, ima talenat, nema razloga za brigu... Quote:
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Sto se mene tice odgovori su na mestu......nisam razmisljao u pravcu da razgranicim talenat od sluha ........znaci sluh smo definisali kao bazu bez njega naravno nemoze a Talenat je ....kako bi se izrazio "osecaj za lepo".Jel sam u pravu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Ja mislim da je dobro da pjevaju i ljudi koji nemaju i koji imaju talenta jer pjevanje je zdravo i veliki u?itak. Naravno da ovi drugi neće proći na način da ih netko slu?a, ali glas se da dobro razviti i tko zna...
Osim toga, mo?da netko ima talenat, ali ima jake barijere.... Mislim da je u svemu tome najbitnija volja, a negdje na sredini i disciplina. A talenat je onaj začin koji će uvijek razdvajati nekoga koga bi rado slu?ao satima od nekoga koga ne bi... Pogledajte ovu stranicu i poslu?ajte BEFORE AND AFTER. Da su počeli od točke AFTER netko bi rekao za njih da imaju talenta, zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
program za pjevanje | babilon33 | Audio Software | 9 | 17-05-2009 02:50 PM |
MS Tehnika i mastering | Mogli | Zoran Vračević - Vrač | 19 | 14-09-2006 04:02 PM |
Koja tehnika??? | idvi | Audio Produkcija - Tehnike | 34 | 13-04-2005 11:58 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |
Mikrofoni::: napredna tehnika snimanja gitare | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 23-06-2003 10:44 PM |