|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima na forumu ,neko vreme sam već na forumu ,ali ne postujem jer nisam ( jo? uvek
![]() 1.Digital in na lexiconu se isključi 2.U M audio softveru prijavlju je naizmenično da je signal čas validan,čas nije takoreči blinkuje ( pri tome napominjem da s/pdif sa drugom komponentm radi bez problema i da su kablovi u redu ,znači sam s-pdif na karti radi i kablovi rade 100% ) 3.Kada probam da pustim pesmu ona je ubtrzana i samim time pomerena u pitch-u Radim na 44.1k Hz u upustvu pi?e da lexicon radi ili na 44.1k il 48k Meni se čini da je problem u tome da ne mogu untra?nji clock-ovi da im se usklade. Dakle moje pitanje je kako mogu da pove?em lexicon sa M audiom da mogu njegove efekte da primenjujem na selektovani event u Nuendu? Unapred hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ne znam koliko ti ovo moze pomoci ali neke sprave kao npr. Korg Pa1x pro zahtijevaju da budu master clock i to samo na 48khz.Dakle probaj sljedece:
Postavi u M audio internal clock na 48 khz i spoji spdif in iz M audio u spdif out u Lexicon i obavezbno obratno, a pogledaj u Lexicon menu ako se uopste moze da clock bude external,jer samo jedan smije biti master,svi ostali slave. Ako ti Lexicon moze biti master,onda M audio moze biti spdif i tada ce raditi sigurno. pozdrav
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Ja ne znam da li taj tvoj "baby" lexicon radi bas kao plug, ali ako radi, dobio si neki instalacioni disk uz njega.
Ako zelis da ga povezes kao external FX, to smo vec apsolvirali u ovoj temi, pa to samo primeni kod sebe u setup-u http://www.rumski.com/forum/showthre...lexicon+pcm+91 Generalno, ako povezujes digitalno, uvek je jedna sprava master, ostale slave i to za master biras onu koja ima kvalitetniji clock. U ovom slucaju je to M Audio i Lex ne sme da ti bude master jer ce to da ti skenja sve ostalo, mogu da ti se jave razni dropovi i sl. Ja stvarno mislim da taj tvoj model i jeste nap[ravljen da radi kao plugin. Pogledaj pa javi.
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Probao sam manje više sve kombinacije ,ali bezuspešno.Očegledno sam debil ili je ove prekomplikovano.
Ako vam nije teško, molim vas napravio sam screenshot-ove ostaviću linkove ispod pa pogledajte koja podešavanja su "prava"? ![]() ![]() ![]() P.S. Nametio sam sve na default na kartici i not conected u nuendu kako bi se videle sve moguće opcije.Softver od lexicona je instaliran,ali nema bukvalno nikakve opcije sem za arhiviranje preset-a. http://a284.ac-images.myspacecdn.com...c2a6e25d2b.jpg ![]() Nisam hteo sve slike da stavim na stranu da ne prebukiram... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
"You Must Be Logged-In to do That!"
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Moja greška evo sada...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc oko povezivanja..HITNO!!!!! | master | Computer Hardware | 6 | 17-09-2009 05:51 PM |
Potrebna pomoc oko povezivanja magneta? | lakir | Gitarska Produkcija | 7 | 07-08-2009 03:08 PM |
?eme povezivanja magneta, potenciometara i svičeva | ProkDu | Gitarska Produkcija | 0 | 30-04-2009 10:12 AM |
Redosled povezivanja | Francuz | Audio Produkcija - Tehnike | 28 | 23-02-2008 05:42 PM |