Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-12-2007, 10:56 AM   #1
Marko_Charvel
Junior Member

Marko_Charvel's Avatar

Lightbulb Potrebna pomoć oko povezivanja

Pozdrav svima na forumu ,neko vreme sam već na forumu ,ali ne postujem jer nisam ( jo? uvek ) neki stručnjak u ovoj oblasti .Sve u svemu problem je sledeći: Posedujem M audio audiophile 2496 i lexicon mx200 i hoću da ih pove?em tako da koristim lexicon kao vst plug in u Nuendu 3.Medjutim kada ga pove?em preko s-pdif/a i Usb/a desi se sledeća stvar : Digital in na Lexiconu svetli kao validan dok je uključen internal clock ( od kartice ) ,čim prebacim na s/pdif de?ava se sledeća stvar:
1.Digital in na lexiconu se isključi
2.U M audio softveru prijavlju je naizmenično da je signal čas validan,čas nije takoreči blinkuje ( pri tome napominjem da s/pdif sa drugom komponentm radi bez problema i da su kablovi u redu ,znači sam s-pdif na karti radi i kablovi rade 100% )
3.Kada probam da pustim pesmu ona je ubtrzana i samim time pomerena u pitch-u

Radim na 44.1k Hz u upustvu pi?e da lexicon radi ili na 44.1k il 48k
Meni se čini da je problem u tome da ne mogu untra?nji clock-ovi da im se usklade.

Dakle moje pitanje je kako mogu da pove?em lexicon sa M audiom da mogu njegove efekte da primenjujem na selektovani event u Nuendu?

Unapred hvala
Marko_Charvel is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2007, 01:09 PM   #2
drzox
Member

Default Re: Potrebna pomoć oko povezivanja

Ne znam koliko ti ovo moze pomoci ali neke sprave kao npr. Korg Pa1x pro zahtijevaju da budu master clock i to samo na 48khz.Dakle probaj sljedece:
Postavi u M audio internal clock na 48 khz i spoji spdif in iz M audio u spdif out u Lexicon i obavezbno obratno, a pogledaj u Lexicon menu ako se uopste moze da clock bude external,jer samo jedan smije biti master,svi ostali slave.
Ako ti Lexicon moze biti master,onda M audio moze biti spdif i tada ce raditi sigurno.
pozdrav
Old 20-12-2007, 01:15 PM   #3
Marko_Charvel
Junior Member

Marko_Charvel's Avatar

Lightbulb Re: Potrebna pomoć oko povezivanja

Quote:
Originally Posted by drzox View Post
Ne znam koliko ti ovo moze pomoci ali neke sprave kao npr. Korg Pa1x pro zahtijevaju da budu master clock i to samo na 48khz.Dakle probaj sljedece:
Postavi u M audio internal clock na 48 khz i spoji spdif in iz M audio u spdif out u Lexicon i obavezbno obratno, a pogledaj u Lexicon menu ako se uopste moze da clock bude external,jer samo jedan smije biti master,svi ostali slave.
Ako ti Lexicon moze biti master,onda M audio moze biti spdif i tada ce raditi sigurno.
pozdrav
Hvala na odgovoru.Shvatio sam ?ta si rekao probaću danas kad budem kući pa javljam ?ta je bilo.
Old 20-12-2007, 02:01 PM   #4
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Ja ne znam da li taj tvoj "baby" lexicon radi bas kao plug, ali ako radi, dobio si neki instalacioni disk uz njega.
Ako zelis da ga povezes kao external FX, to smo vec apsolvirali u ovoj temi, pa to samo primeni kod sebe u setup-u
http://www.rumski.com/forum/showthre...lexicon+pcm+91

Generalno, ako povezujes digitalno, uvek je jedna sprava master, ostale slave i to za master biras onu koja ima kvalitetniji clock. U ovom slucaju je to M Audio i Lex ne sme da ti bude master jer ce to da ti skenja sve ostalo, mogu da ti se jave razni dropovi i sl.

Ja stvarno mislim da taj tvoj model i jeste nap[ravljen da radi kao plugin. Pogledaj pa javi.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2007, 04:14 PM   #5
Marko_Charvel
Junior Member

Marko_Charvel's Avatar

Probao sam manje više sve kombinacije ,ali bezuspešno.Očegledno sam debil ili je ove prekomplikovano.
Ako vam nije teško, molim vas napravio sam screenshot-ove ostaviću linkove ispod pa pogledajte koja podešavanja su "prava"?

P.S. Nametio sam sve na default na kartici i not conected u nuendu kako bi se videle sve moguće opcije.Softver od lexicona je instaliran,ali nema bukvalno nikakve opcije sem za arhiviranje preset-a.

http://a284.ac-images.myspacecdn.com...c2a6e25d2b.jpg

Nisam hteo sve slike da stavim na stranu da ne prebukiram...
Old 20-12-2007, 08:14 PM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

"You Must Be Logged-In to do That!"

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2007, 09:51 PM   #7
Marko_Charvel
Junior Member

Marko_Charvel's Avatar

Moja greška evo sada...

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules