|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
Kako to mislite da kopira preset sa TC na Lex i obratno?
![]() One i ne treba da zvuce "isto" ili "skoro isto" Pa to su po karakteru dve potpuno razlicite sprave i ne postoji "bolje" ili "losije". Obe su odlicne, samo je pitanje primene.
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
Oggy,Ivan je i sam rekao:".....pokusao sam da napravim isti zvuk(malo vremena) .. slicno jeste ali isto nije .. ",ja i nisam mislio bukvalno kopiranje,a btw.ni ne znam kojom bi to komandom uspeo da izvede.
mislio sam na isto podesavanje parametara tipa time,size,predelay,early reflections,tail,lo/mid/hi damp,dry/wet mix itd....... a druga stvar,NAMERNO sam rekao da mi je bolji vss3,zarad vecine ljudi koji su u startu otpisali isti u poredjenju sa lexiconom,jer to,zaboga,eto tako,mora da bude ![]() to je bila poenta,da ljudi prvo poslusaju,pa tek onda ocenjuju,ja sam dao svoj utisak i videces da nisam ni jedan "opljuvao ",rekao sam svoja zapazanja kod jednog i drugog btw.otkud ti u ovo doba,zar ne snimas neku novu numeru sa Lejlom ![]() pozzzzzz...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
mod?rateur analogue
|
![]()
napravio sam brdo fileova sa tim vokalom: Lexicon PCM-70. Lexicon 300, TC4000, i jedno 8 - 9 algoritama, al me nesto nocas zaje.. upload na moj site, nece.. probacu sutra opet..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
samo sam zeleo da kazem da obe imaju svoju svrhu i da nista ne moze da se dokaze na taj nacin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
Ako izuzmem sve predznanje i iskustvo, mogucu subjektivnost i predrasude, a oslonim se samo na ova dva snimka moj izbor bi definitivno bio PCM91! Pored toga sto i ovaj plate treba poprilicno doraditi, bez ulazenja u dublju analizu jednostavno mi je lepsi i meksi kako neko rece, prirodniji i lepsi tail, bez metalnog prizvuka i odjeka, generalno ako se govori o vokal reverbu, ja ga ovako zamisljam, ili da budem precizniji zamisljam ga sa ovakvom definicijom!
Sto se tice VSS3 on sigurno ima svoje prednosti, eto kako ja to gleddam kad su u pitanju bezlicniji i kratki prostori, verujem da on tu pokazuje svoje pravo lice, ali kad treba dati malo atmosfere na vokal, mislim da je Lexicon pravi izbor, za moj pojam naravno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Member
|
![]() Quote:
PCM91 - just plate ,impuls... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Niti je bezlican niti je "kratak". Puno je parametara u igri ,oko namestanja reverba na obe sprave, da bi olako davali takve izjave.
![]() |
![]() |
#28 |
Member
|
![]()
http://files-upload.com/files/680297/Reverb%20test.rar Evo jos jedne varijante za poredjenje,al otkricu sta je u pitanju...malo kasnije!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
sada je emu 100% iskoriscen .. i adat i spdif ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reverbi! | korenjak | Audio Software | 80 | 23-10-2008 12:41 PM |
Sonar vs ostali | allegrosteva | Audio Software | 23 | 16-04-2008 01:31 PM |
Sample Rate Conversion (SRC) testovi | kejkz | Audio Software | 7 | 20-12-2006 08:33 AM |