Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-12-2007, 10:01 AM   #11
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Re: Lexicon pcm91 vs VSS3

Quote:
Originally Posted by Dexxy View Post
Nisi trebao da napises koji je VSS a koji LEX. Ajde ako stavis ponovo stavi samo A/B.
da u pravu si .. da sam imao jos par razlicitih sigurno bih stavio .. ovo je samo ljuta trka izmedju najboljeg (dsp)plugina i solidnog hardware-a ...

svejedno .. sledeci fajl cu staviti a/b
Old 14-12-2007, 10:07 AM   #12
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

dao sam i suv fajl .

mozete svi da se ukljucite i ko ima razlicite sprave da uploaduje fajlove ..

Dexxy .. imas mpx1 i ko zna sta jos ..

necu biti tu jedno vreme .. kad se vratim postavicu nove fajlove .. nove presete ..
Old 14-12-2007, 10:14 AM   #13
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

ja se nadam da mi ljudi i administracija foruma nece zameriti za offtopic,ali zarad svih nas koji smo(koliko toliko)pokusali da ti pomognemo u resavanju problema setup-a na relaciji EMU-nuendo-lexicon a i nas vlasnika spomenute zvucne karte,zamolio bih te da nam u odeljku "software"(kad budes nasao slobodnog vremena),ukratko opises konacno resenje,tj.podesenja DSP mixera same karte,nuenda,kao i samog lexicona.
znaci,cisto neki rezime nakon onih dvodnevnih muka...
i uzgred, veliko hvala na trudu i testovima,kao i iskustvima koja nesebicno delis sa ostatkom foruma.
(btw.upravo skidam okacene fajlove,pa cu cim budem u prilici da poslusam na nekom pristojnijem monitoringu,a ne na ovim kevinim desktop-ovima, reci svoje utiske)
poz.....

Last edited by milanCHE; 14-12-2007 at 10:17 AM.
milanCHE is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2007, 10:30 AM   #14
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by milanCHE View Post
ja se nadam da mi ljudi i administracija foruma nece zameriti za offtopic,ali zarad svih nas koji smo(koliko toliko)pokusali da ti pomognemo u resavanju problema setup-a na relaciji EMU-nuendo-lexicon a i nas vlasnika spomenute zvucne karte,zamolio bih te da nam u odeljku "software"(kad budes nasao slobodnog vremena),ukratko opises konacno resenje,tj.podesenja DSP mixera same karte,nuenda,kao i samog lexicona.
znaci,cisto neki rezime nakon onih dvodnevnih muka...
i uzgred, veliko hvala na trudu i testovima,kao i iskustvima koja nesebicno delis sa ostatkom foruma.
(btw.upravo skidam okacene fajlove,pa cu cim budem u prilici da poslusam na nekom pristojnijem monitoringu,a ne na ovim kevinim desktop-ovima, reci svoje utiske)
poz.....
ok ,postavicu topic o sinhronizaciji emu-nuendo-external reverb .. ali ovih dana .. 2 dana mi je sve izaslo na nos .. ali zahvaljujuci vama agonija nije trajala duze
Old 14-12-2007, 10:36 AM   #15
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
ok ,postavicu topic o sinhronizaciji emu-nuendo-external reverb .. ali ovih dana .. 2 dana mi je sve izaslo na nos .. ali zahvaljujuci vama agonija nije trajala duze

he,he,a zamisli da ti je jos i ADAT bio u igri
svejedno,hvala unapred u ime svih nas EMU-ovaca
Old 14-12-2007, 12:34 PM   #16
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

nesto me zeza net, pa ne mogu da skidam, a i nemam vremena trenutno ali mislim da treba imati oba! jednostavno su svoja prica, bez obzira na ovaj AB test, koji kazem jos nisam cuo, ali PCM znam u dusu, vijam ga godinama, a VSS imam godinu i po, ljudi uzmite oba neko ne moze, ali ne zurite, vremenom lagano, kupite oba i zavrsili ste sa reverbima, i komotno pobrisite sve reverbe sa kompa

pozzz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2007, 03:21 PM   #17
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Kao sto kaze Bitch. uzmite oba!!! Ovde nije pitanje koji je bolji, vec sta vam se vise dopada.

Probali smo u studiju VSS3 vs PCM 91 , mrtva trka.
Kvalitet oba efekta je hi end i po tom merilu samo je pitanje sta vam se vise dopada.
TC generalno ima "neprimetne" reverbe, prirodne i ne napadne. Lex ima svoju prepoznatljivu boju koja vam nekda bude trebala a nekada smetala, isto vazi i za TC.
Old 14-12-2007, 04:10 PM   #18
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

pa pre poredjenja mozda nije neumesno pitanje koliko si imao vremena da "do tancina"podesis sve parametre na vss-u kao one koji su na lexiconu?
meni u konkretnom primeru lexicon deluje frekventno"svetliji" i sa nesto duzim(citaj:blazim) tail-om od vss3,ali mi vss3 deluje razgovetnije iako je "tamniji" od PCM-a(ovo "razgovetno" mi je znacajno). i siguran sam da vss3 moze jos da se doradi i da moze mnogo vise da se izvuce iz njega.pa ko voli da se igra neka izvoli.s'druge strane,PCM kao externi efekt procesor sigurno nece uzurpirati resurse komp-a(cpu loading ili DSP kartu) kao sto bi bio slucaj sa softverskom varijantom reverba,ali zato ne znam koliko je on sam po sebi programibilan(u smislu vremenske,volumenske i frekvencijske obrade efekta u samom uredjaju).mozda gresim,ali sa nekom jacom machinom|(quad.,extreme ....)....malo dobre volje,koncentracije,logike,slusanja i slobodnog vremena, bez problema bih se usudio da signal tretiram vss-om.sto nikako ne umanjuje vrednost,ime i slavu lexicona,ali cisto da se ne donose na precac ocene tipa"lexicon je sigurno bolji samo zato sto je lexicon....ma ko sme lexiconu da se suprostavi....i sl..."
kao sto rekose ljudi,drugi put stavi neki A/B test radi nepristrasnosti.
da ne smaram vise-oba su super,ja glasaaaam .......recimooooo,recimoooo....ZA VSS3! (jer verujem u progres digitalne(pardon - Q bitne) tehnologije i nadam se skoroj komercijalnoj upotrebi kvantnih procesora,kad cemo zaboraviti na muke sa cpu i DSP overloadingom,menjanjem latenci,krckanjem u zvuku i ostalim zaj........)
a sad izvol'te-ispljujte me.............cekam

Last edited by milanCHE; 16-12-2007 at 11:44 PM.
milanCHE is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2007, 04:19 PM   #19
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

o.t.
btw,Ivek,uleteo ti je neki shum u usnimak glasa,ne znam jel'spolja ili iz slusalica,ako je mala pevala preko matrice
poz....
Old 14-12-2007, 09:38 PM   #20
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

ajd nadji neki preset na tc, pa probaj da ga iskopiras lexiconom..
lesha is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules