|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||||
Mason
|
![]() Quote:
Quote:
Npr. BFD bubanj... DeLuxe verzija ima dobose koji su veliki i preko 1 gb! Jedan isti dobos je samplovan vise putu... u ovom slucaju svaki sample ima 127 layera u full instalaciji. Nije isti zvuk udarca dobosa u svim delovima... boja je druga... jacina udarca takodje ne menja samo "jachinu", vec i boju tog dobosha. Klavir nije ni malo naivan za samplovanje i stvarno ne postoji sample koji moze da zvuci identicno klaviru... jer kad Misko tamo pripali akord, ne chuju se samo zice koje sviraju taj akord, vec vibrira cela konstrukcija, trepere i ostale zice, zavisno od toga sta je Misko lupio, kojom jachinom itd. Dakle i sample od nekoliko GB je mali za tako nesto (savrsen samplovani klavir ne postoji), a kamo li Akai od nekoliko MB. Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Quote:
'si lood??? Kakvi "hard feelings"??? Nisam lud da ljutim nekoga ko mi chuva, pazi, mazi i neguje MCI ![]() He, he, he... Ni "Muppet Show" ne bi bio zanimljiv bez ona dva starca koja sede na balkonu i gundjaju, pa mozemo i mi malo ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 11-12-2007 at 04:54 PM. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MCI Master
|
![]()
Muppeti RULLEZZZZZZZZZZZZZZZ
SOUND BLASTER LIVE RULEZ.... neki vrhunski sampleri iz toga vremena nemaju takav konverter ( NE PRETJERUJEM) kad bi vam rekao koji hit koji je prodan u SKORO 400 000 komada CD na ovim prostorima i mixan na "SAMO" SB live opali bi na guzicu ALI necu da ne bacim urok ![]() ![]() ![]() ![]() a meni se sada kad slusam SOUND s recimo 16 bitnih adata vise svidja neko 95% 24 bitnih konvertera ...samim time zelim reci da 24 bitas i nije neka sreca u samplerima osim sto zdere memoriju..(KOJE FALA BOGU U OVA VREMENA IMA JEFTINO) ima 24 bita svoje prednosti ali i mane... meni ta urka za BITOVE i HERZE LAGANO IDE NA K..... jednostavno neke 16 bitne pa cak i 12 bitne sprave koje rade na 50 hz ili cak 100hz...i nakon 20 godina zvuce..LIJEPsE, REALNIJE, PRIRODNIJE, MASNIJE I IN YOUR FACE!!!! eto I DALJE.... MENI DAJTE 2,25MB rama u 4 sprave...EMU II, ADD ONE, AKAI S950 i EMAX i ispuhat cu vam zvucnike od tankih 24 bita na milijon KHz ![]() pa da vidis Klavira ala Black Box, stringova Pet shop bojsa, deep bass, DRUM o kakvom Timba snuje, perkusie kroz filtere ala house, vangelis Voices, FM Bells, neki mini solo i jos puuno soundova, a pricamo o 2,25 MB..I jos cu imat viska ram-a ![]() i napravit ono o cemu PLUGSI sanjaju...mislim da ce ovo DaBear shvatit jer se klao s 750KB ![]() e da ako neko ide iz ZG za BG nek se javi da napokon IDEk i BRACA dobe svoj paket ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pitam skroz ozbiljno, pošto niko živ nije u stanju napraviti više od 15-20 razilčitih nivoa udaraca u neki bubanj, a kamoli 127! Mislim, to već ulazi u science fiction da netko može rukom toćno odrediti "ok, sada ću udariti jačinom 89/127" - na što tehničar odgovara "u redu Miško, snimamo layer 89 od 127, stisni Rec". ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Mason
|
![]() Quote:
Zaista ima 128 (ja sam greskom napisao 127) layer-a, s' tim sto ne moras da instaliras sve. Imas tri tipa instalacije, a ti biras zavisno od tvojih potreba i resursa kojima racunar raspolaze.
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nisam imao pojma da ima ovakav studio tj. 3 kom... Znam da je producirao Nirvanu-In utero, i da je poznat po tome da ima neki kofer prepun starih mikrofona koji nosi gdegod ide da radi. Inace jedan od zacetnika pravca znanog kao "Industrija"... Sta reci, FACA ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Mislim da Idekius prica o real drums i samplovanju istih sto je potpuno druga prica u odnosu na samplovanje ritam masina itd. Jasno je zasto su sample banke toliko velike.. Govorite iz perspektive razlicitih muzickih pravaca. I svako je u pravu na kraju..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MCI Master
|
![]()
Malo mozda OT ali mene fascinira ( JOS UVIJEK) C64 koji sa svoja 64 K rama ( znaci 64 KILOBYTA RAMA) moze : svirat TUNE ( makar ima SID cip ali negde treba stavit sequencu) ima lijep graficki backgroun i istovremeno sampliran kompletan RAP od INDEEP - last night DJ saved My Life..
![]() ![]() IF there is trouble that you cant fix..................... znaci SEQUENCA + GRAFIKA + cca 15 sekundi vokalnog sampla 8 BITA i to sve u 64k jadnog commodorea.... to mi nikad nebu jasno koliko god ja razumio tehniku ![]() ![]() ![]() LOAD "*" ,8,1 ![]() ![]() ![]() eto sto znaci RAM :O ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
pozdrav da li neko zna gde se moze nabaviti 64mb edo rama u jednom modulu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|