Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-12-2007, 01:52 PM   #11
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: R&B Singer

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
HeatMan...mislio sam da pricamo o hip hop i rap muzici, a ne o Oldfieldu? A? A hip hop se slusa po hip hop klubovima? ne?

BTW Oldfield je svoja cevasta zvona snimio na 4 kanala - prebacujuci 100 puta sa kanala na kanal!! Sta bi on tek uradio da je imao tvoj PC????

Da li ovo nesto govori>.??

Drugo - kad te neko pita odakle si, kazi iz Tunguzije, izmisli zemlju, sta bilo! I mene pitaju i niko se ne cudi nicemu, niko ne zna kad sam dosao ovde??

Kad saljes pesme email-om, niko ne zna odakle si!

Ako im se svidja materijal, avionska karta (ako uopste treba da dodjes) je prava sitnica za njih!! A i radna viza i sve ostalo (AKO VIDE DA TVOJ ILI NJEN MATERIJAL MOZE DA SE PRODA!!!!)

Anita je plasirala svoje kompozicije jer je AGENT VIDEO DA TO MOZE DA PRODA I UZME SVOJ (VELIKI) PROCENAT!!!

Bottom line - DA LI TA MUZIKA MOZE DA SE PRODA??? Ako moze = sve drugo nije problem!!

Vec sam spominjao mog druga Betovena, koji je sa demo snimcima otisao u Cannes, molio da ga puste (za dzabe) na MIDEM (sajam Disko kuca, gde se valja muzika)...usao unutra i sa DVE RECI ENGLESKOG, nasao label koji ga je potpisao i platio njemu i njegovom drugu (koji je imao Akai sampler!! - Betoven nije ni sampler imao!!) put u Ameriku i mix u SSL studiju i povrh toga im nasao pevaljku itd,...

ZNACI MOZE!!!!

nego NIJE JOS DOBRA MUZIKA ZA NAPOLJE!!

manite me prica da smo mi kao hendikepirani zbog toga gde smo!! nema veze sa mozgom....
ma nisi skapirao.. ja sam spominjao oldfielda jer sam prichao o MOJOJ muzici i kako su NJOJ zatvorena vrata.. a poshto je ta muzika skoro potpuno elektronska (chak i ako imam drushtvo na akademiji koji bi se rado skupili u orkestral odsvirali ono shto sam ja chukao na kompu
zato sam pominjao oldfielda.. a on da nije radio kao studijski mariachi u virginu, ne bi se chulo za njega.. mislish da bi on skupio kesh za termin u studiju? znachi ovde (izmedju ostalog, ali ne pre svega) igra i sreca..

rnb je daleko komercijalniji i prihvaceniji u shirim narodnim masama.. chak i ovde ljudi slushaju rnb..

kako ja kapiram ulazak u svet sa svojom muzikom: potrebno ti je ili dosta truda i besanih noci (da bi zaradio malu kintu) ILI jak menadzer koji ce ti naci i sponzora i dobrog izdavacha (preko)..

@balti: da lazem? nisam takav brate.. ko ih jebe, necu da lazem ljude jer to moze samo o glavu da mi se obije..

"..kazu da zivot je kurva,
ne, ljudi, laz je kurva,
ume da napravi planinu
pa niz istu te surva.."

-stih iz jedne moje..

a za ostalo, ti si skoro potpuno upravu.. tachnije, bio bi POTPUNO upravu da nema i ostalih "zanemarljivih" faktora.. sada svi traze ono shto se prodaje.. i to ne da si bog zna shta dobar.. nego da imash ili dupe i sise, ili neki club bullshit tipa "yeah" od ushera i lil johna..

da povuchem crtu i zavrshim sa prichom o MOJOJ muzici, svestan sam potpuno da je ona potpuno neprofitabilna jer jako malo ljudi moze da je ukapira i da odslusha do kraja.. a oni koji to urade, imaju najpozitivnije mishljenje o istoj.. dok vecina.. teshko..

a ja cu gurati do kraja, pa valjda neshto sa time i bude..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2007, 01:54 PM   #12
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
HeatMan... lunapark u Beču baš i nije adekvatna usporedba sa glazbenim biznisom.

Nitko ne voli predrasude! Ali najčešće ih inteligentnijij ljudi nemaju u toj mjeri u kojoj možeš na njih naići kod Turčina u Beču u lunaparku. Još uvijek odvaljujem na ovo...
mah, to je bila sitna anegdota koja mi je pala na pamet..

al zato imash ostatak posta, pa prochitaj shta su amerikanci mislisli o nama..

pozdrav
Old 05-12-2007, 02:06 PM   #13
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

zato sam pominjao oldfielda.. a on da nije radio kao studijski mariachi u virginu, ne bi se chulo za njega.. mislish da bi on skupio kesh za termin u studiju? znachi ovde (izmedju ostalog, ali ne pre svega) igra i sreca..

kako ja kapiram ulazak u svet sa svojom muzikom: potrebno ti je ili dosta truda i besanih noci (da bi zaradio malu kintu) ILI jak menadzer koji ce ti naci i sponzora i dobrog izdavacha (preko)..

a ja cu gurati do kraja, pa valjda neshto sa time i bude..

[/QUOTE]

Prvo nadji negde biografiju Mike Oldfielda pa procitaj....Virgin tada nije ni postojao. On je CEO album snimio nuci na 4-kanalnom magnetofonu, PREBACIVAJUCI sa kanala na kanal!!!!

Richard Branson je startovao Virgin sa njegovom plocom i prvo je bio samo MAIL ORDER! Vodio je posao IZ TELEFONSKE GOVORNICE ispred gajbe !!!
Nije bilo ni kancelarije a kamoli studija!!! Alo..

2. Manager te nece uzeti, ako misli da menoze da proda tvoju muziku (citaj:gubi vreme i trosi usluge za nesto sto nema potencijal!)
Sponzor ti moze samo dati malo para i to je to. A zasto bas tebi? Hoce li mu tvoja muzika pomoci da on izreklamira svoj proizvod? ?

3. Sorry, ja sam skapirao da ti radis hip hop, ili tako nesto..

Da sad ne siljim mnogo i ne navodim tone ploca koje su se prodale mnogo a snimljene su na opremi od ?1500 ......

Opet se vratismo na isto - Muzika nije dovoljno dobra!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2007, 02:21 PM   #14
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

pa i radim hip hop i rnb.. i tu sam dobio pun k**** ponuda, al necu josh da izdajem..

al ovo drugo shto radim (bend The speakerz) je ono sa chime imam problem.. nije da se bunim preterano, al jbg.. nepravda, pa to ti je.. (kopirajt baj kalimero)

shto se tiche oldifielda, chitao sam u nekoj knjizi o njemu, da je bio sudijski gitarista i klavijaturista u nekom vecem i 'uglednijem' studiju.. a onda je tek snimao neshto kada je dobio slobodno vreme u tom studiju.. poshto je bio dobar sa gazdom.. pa je to prebacio kuci i radio na opremi koju je uzeo odande... synth i trakash..

napravio sam mali lapsus.. jeste, on je zasluzan za pojavljivanje virgina..

i btw, ne vidim poentu ovoga "alo" u tvom postu..

aj pozdrav
Old 05-12-2007, 02:45 PM   #15
Max
Pro Member

Moram za tren da se umesam sa par recenica , sa teznjom da ne budem shvacen negativno ....

1. Ne mislim da je devojka nesto nevidjeno .... ok , super to radi , fino , ima potencijala ali nista sto nije vidjeno .

Ivana kotov koja je zavrsila Berkli , ima svoju grupicu ucenica 3 - 4 njih , koje se samonazivaju soul sisters ( angazovane od AK za ovu manju turneju ) , od kojih ama bas svaka peva makar isto kao nasa Eva ( doduse nije isti pristup ...... i to na srpskom )

http://www.myspace.com/soulsistasmusic

( poslusajte pesmu " ti i ja " .... )

ili ...

http://www.myspace.com/ivanakay

( pesma " Should I call it luv " .... )

Niko od njih nema manji talenat , ali lepo rade svoje i probijaju se ..... polako ....

2. Na konstataciju da nema uslova i da je to krivica zasto su aranzmani losiji od npr AK i sl .... ponudio sam Evi pomoc preko PP ( u smislu uslova ) medjutim odgovor nisam nikada dobio , tako da sad nisam siguran da li se nedostatak uslova svodi na izgovor ili postoji neki drugi razlog zasto se onda radi pod tim losim uslovima .

Pri tome , ne mislim da su aranzmani ovde previso losi za r&b ..... to je takva vrsta muzike , gde su aranzmani prilicno bazicni .... stos je samo da se isproducira dobro ........ sto takodje nije preveliki problem

E sad ne misleci na nasu Evu , moram reci da sam u poslu sreo dosta ljudi , kojima je nedostatak uslova veciti razlog da mogu da kazu da bi inace mnogo bolje radili , mada to cesto nije slucaj .... kao i cesti " nezavrseni " mixevi koji se prezentiraju na rumskom ..... u smislu " to sam radio samo 2 sata ( zamislite kako bi tek bilo da sam radio 7 dana ? )

Ovde bih se slozio sa Da Bear om , jer uslove koje mi sada imamo su mnooogooo bolji uslovi nego sto su ljudi imali kad su radili fantasticne ploce .....

Ljudi ..... ko je talentovan i interesantan , odmah ce mu se pruziti pomoc ( kao sto je Aralica uradio sa Voodoo Popajem ) ...... e sad , treba videti sta ce se desiti kad se sansa i uslovi dobiju

Eto toliko od mene .... zaista sam gledao da pisem pozitivno u svim aspektima

Pozdrav

Last edited by Max; 05-12-2007 at 03:08 PM.
Max is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2007, 03:11 PM   #16
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Bravo Max...slazem se 100%
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2007, 03:15 PM   #17
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

1. souls sistaz znam.. sandra denda mi je drugarica iz obdanishta, osnovne i srednje.. i znam koliko dobro pevaju.. uglavnom glavna pevachica izvlachi stvar.. ne znam koliko su se sada poboljshale od upisivanja te shkole... jbg, znam da sandra chita ovaj forum, i znam da ce se uvrediti mojim postom ali, jbg.. to je moje mishljenje.. moraju josh mnogo da rade da bi imale pravo tako da dignu nos..

inache, sandra ako chitash, javi mi se.. shta je bilo sa onom predstavom? jel vam treba snimanje josh uvek?

drugo, iva je (ja cu da je branim sad poshto je na faxu verovatno) snimala sve na nekom skrnavom mikrofonu na vec uradjene matrice.. u acidu.. nije ona producent ni mix majstor pa sad da se ona muchi da nauchi sama te stvari.. i bash mi se svidja kod nje to shto se potpuno posvetila razvitku svog stila i glasa..

iskreno, ja bash mislim da je to shto radi toliko novo koliko i retro.. danas jako malo ljudi radi takvu muziku.. a i od onih koji je rade, malo je njih koji to rade kvalitetno..

shto se buduceg snimanja, to moze ona sama da vam odgovori.. da me ne bi shvatili pogreshno...

aj pa pozdrav
Old 05-12-2007, 03:28 PM   #18
Max
Pro Member

@Heatman .....

Pogresno si shvatio moj post potpuno ..... nigde ne rekoh da je neko digao nos , niti sam rekao da je neko bolji ...... tako da nema potrebe da nekog branis .....

Sustina mog pisma je u drugoj polovini .....

Pozdrav
Old 05-12-2007, 03:37 PM   #19
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

nisi ti rekao, al ja jesam.. shto i jeste istina..

skapirao sam ja tebe skroz.. i ne brini, nashla je produkatora..
Old 05-12-2007, 03:56 PM   #20
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
nisi ti rekao, al ja jesam.. shto i jeste istina..

skapirao sam ja tebe skroz..
Da si me skapirao , mislim da ne bi komentarisao ono sto je manje bitno u odnosu na ono sto sam hteo da kazem ......

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
i ne brini, nashla je produkatora..

Ok onda je sve reseno , uslovi su tu ..... zvezda je rodjena

( kraj rasprave )

Pozdrav
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules