Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2007, 09:20 PM   #1
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Outboard

Zanima me generalno kako se povezuju sprave (outboard) sa audio kontrolerom tj. sta ako imam 3,4,5... sprava (nemam, nego figurativno ), kako to povezati recimo na moj M Box 2 i da li je moguce uopste... Znam da recimo, Tascam fw1082 ima dva inserta (mono)... da li to znaci da mogu da se nakace samo dva mono efekta ili jedan stereo? ili postoji nacin da se nakaci vise. Konkretno, na ovaj moj M Box 2, koliko outboard spravica mogu da povezem i kako? ... bas me interesuje, ne toliko iz prakticnih razloga vec me kopka mesecima a nikako da se setim da pitam ... a trebace za ubuduce sigurno
Pozz
Old 13-11-2007, 02:20 AM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Outboard

koja ti je I/O konfiguracija Mboxa? Kolko izlaza / ulaza, inserata.. nisam siguran da sam shvatio sta te tacno buni...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2007, 06:22 AM   #3
Rasta
Member

Insert outboarda mozes povezati istovremeno tocno onoliko koliko imas inputa i outputa minus 2 kanala koja koristis za monitoring. Za "jedan po jedan" uredjaj pozes povezati onoliko koliko ti je veliko patch polje, ili manje prakrticno, svaki put prespajati svaki pojedini uredjaj. Za sendove ovisi da li mixas itb ili otb.
Rasta is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2007, 10:34 AM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

stavis sve ulaze i izlaze iz MBoxa na patch bay,..isto tako i sve ulaze i izlaze is (imaginarnog) outboarda. Pri snimanju provuces kroz outboard (po potrebi, pre-amp, pa u eq, pa u comp..sta vec imas).
Pri miksu na master izlaze stavis compress ili sta vec, i miksas.

eto....u dve reci
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2007, 10:42 AM   #5
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

http://www.digidesign.com/index.cfm?itemid=4893&langid=100
... znaci pored izlaza za monitore ima jos samo S/PDIF in/out

...mogu li efekti u bilo koji in/out da se steknu ili... za patch polje sam pretpostavljao da tako radi ali mi je glupo da ne postoji varijanta da koristim istovremeno dve-tri sprave, jer to znaci da ne mogu da cujem kako zvuce zajedno ili u nekoj kombinaciji, nego moram posle svake da exportujem track u wav, pa onda sledeci...
Moze li da se stekne efekat u S/PDIF in/out i ako moze (a pretpostavljam da moze) da li je to stereo in i stereo out ili mono in i mono out?

Pozz
Old 13-11-2007, 10:52 AM   #6
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
stavis sve ulaze i izlaze iz MBoxa na patch bay,..isto tako i sve ulaze i izlaze is (imaginarnog) outboarda. Pri snimanju provuces kroz outboard (po potrebi, pre-amp, pa u eq, pa u comp..sta vec imas).
Pri miksu na master izlaze stavis compress ili sta vec, i miksas.

eto....u dve reci
Ako sam te dobro razumeo, kad snimam, signal moze da mi prodje kroz 2 ili vise sprava i tako bude snimljen u SX-u, ako su te sprave povezane sa patch poljem. Ako je tako, znaci onda to isto to mogu da uradim i na masteru dok radim mix... onda bi trebalo da mogu to da uradim i za svaki track posebno (da na jednom track-u stavim nekoliko efekata odjednom, pa u wav itd.)
Znaci treba mi samo patch polje?
Jel sam dobro ja to shvatio?
Old 13-11-2007, 11:51 AM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Ako sam te dobro razumeo, kad snimam, signal moze da mi prodje kroz 2 ili vise sprava i tako bude snimljen u SX-u, ako su te sprave povezane sa patch poljem. Ako je tako, znaci onda to isto to mogu da uradim i na masteru dok radim mix... onda bi trebalo da mogu to da uradim i za svaki track posebno (da na jednom track-u stavim nekoliko efekata odjednom, pa u wav itd.)
Znaci treba mi samo patch polje?
Jel sam dobro ja to shvatio?

dobro si shvatio !!
Proturas signal kroz sve sto imas dok ne dobijes zeljeni zvuk - onda ga snimis! Ako imas neki koma (imaginarni, za sada) eq i kompressor, mozes i sintije i gitar i sve da usnimavas kroz njih, pa posle opet u mixu ceo mix da chmaras kroz (stereo) outboard!

samo navali, sve je u eksperimentisanju i pravilo je - nema pravila!!

a patch ti treba da se nebi svaki cas zavlacio ispod stola izi kompjutera da prebadas kablove iz jednog u drugo..ok?
Old 13-11-2007, 12:34 PM   #8
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

ok! hvala
Old 13-11-2007, 07:29 PM   #9
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
....mixu ceo mix da chmaras kroz (stereo) outboard!
dabear what a f* is this?

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2007, 08:43 PM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lou View Post
dabear what a f* is this?

Sta? Nisi cuo za izraz? Pa gde ti zivis????
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules