Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Outboard (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20281)

"7" 12-11-2007 09:20 PM

Outboard

Zanima me generalno kako se povezuju sprave (outboard) sa audio kontrolerom tj. sta ako imam 3,4,5... sprava (nemam, nego figurativno:banghead: :D ), kako to povezati recimo na moj M Box 2 i da li je moguce uopste... Znam da recimo, Tascam fw1082 ima dva inserta (mono)... da li to znaci da mogu da se nakace samo dva mono efekta ili jedan stereo? ili postoji nacin da se nakaci vise. Konkretno, na ovaj moj M Box 2, koliko outboard spravica mogu da povezem i kako?:hm, hm: ... bas me interesuje, ne toliko iz prakticnih razloga vec me kopka mesecima a nikako da se setim da pitam/?/ ... a trebace za ubuduce sigurno:jezik:
Pozz

Arthur 13-11-2007 02:20 AM

Re: Outboard

koja ti je I/O konfiguracija Mboxa? Kolko izlaza / ulaza, inserata.. nisam siguran da sam shvatio sta te tacno buni...

Rasta 13-11-2007 06:22 AM

Insert outboarda mozes povezati istovremeno tocno onoliko koliko imas inputa i outputa minus 2 kanala koja koristis za monitoring. Za "jedan po jedan" uredjaj pozes povezati onoliko koliko ti je veliko patch polje, ili manje prakrticno, svaki put prespajati svaki pojedini uredjaj. Za sendove ovisi da li mixas itb ili otb.

DaBear 13-11-2007 10:34 AM

stavis sve ulaze i izlaze iz MBoxa na patch bay,..isto tako i sve ulaze i izlaze is (imaginarnog) outboarda. Pri snimanju provuces kroz outboard (po potrebi, pre-amp, pa u eq, pa u comp..sta vec imas).
Pri miksu na master izlaze stavis compress ili sta vec, i miksas.

eto....u dve reci

"7" 13-11-2007 10:42 AM

http://www.digidesign.com/index.cfm?itemid=4893&langid=100
... znaci pored izlaza za monitore ima jos samo S/PDIF in/out

...mogu li efekti u bilo koji in/out da se steknu ili... za patch polje sam pretpostavljao da tako radi ali mi je glupo da ne postoji varijanta da koristim istovremeno dve-tri sprave, jer to znaci da ne mogu da cujem kako zvuce zajedno ili u nekoj kombinaciji, nego moram posle svake da exportujem track u wav, pa onda sledeci...
Moze li da se stekne efekat u S/PDIF in/out i ako moze (a pretpostavljam da moze) da li je to stereo in i stereo out ili mono in i mono out?

Pozz

"7" 13-11-2007 10:52 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 179186)
stavis sve ulaze i izlaze iz MBoxa na patch bay,..isto tako i sve ulaze i izlaze is (imaginarnog) outboarda. Pri snimanju provuces kroz outboard (po potrebi, pre-amp, pa u eq, pa u comp..sta vec imas).
Pri miksu na master izlaze stavis compress ili sta vec, i miksas.

eto....u dve reci

Ako sam te dobro razumeo, kad snimam, signal moze da mi prodje kroz 2 ili vise sprava i tako bude snimljen u SX-u, ako su te sprave povezane sa patch poljem. Ako je tako, znaci onda to isto to mogu da uradim i na masteru dok radim mix... onda bi trebalo da mogu to da uradim i za svaki track posebno (da na jednom track-u stavim nekoliko efekata odjednom, pa u wav itd.)
Znaci treba mi samo patch polje?
Jel sam dobro ja to shvatio?

DaBear 13-11-2007 11:51 AM

Quote:

Originally Posted by "7" (Post 179191)
Ako sam te dobro razumeo, kad snimam, signal moze da mi prodje kroz 2 ili vise sprava i tako bude snimljen u SX-u, ako su te sprave povezane sa patch poljem. Ako je tako, znaci onda to isto to mogu da uradim i na masteru dok radim mix... onda bi trebalo da mogu to da uradim i za svaki track posebno (da na jednom track-u stavim nekoliko efekata odjednom, pa u wav itd.)
Znaci treba mi samo patch polje?
Jel sam dobro ja to shvatio?

dobro si shvatio !!
Proturas signal kroz sve sto imas dok ne dobijes zeljeni zvuk - onda ga snimis! Ako imas neki koma (imaginarni, za sada) eq i kompressor, mozes i sintije i gitar i sve da usnimavas kroz njih, pa posle opet u mixu ceo mix da chmaras kroz (stereo) outboard!

samo navali, sve je u eksperimentisanju i pravilo je - nema pravila!!

a patch ti treba da se nebi svaki cas zavlacio ispod stola izi kompjutera da prebadas kablove iz jednog u drugo..ok?

"7" 13-11-2007 12:34 PM

:mase: ok! hvala

Danny Lou 13-11-2007 07:29 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 179206)
....mixu ceo mix da chmaras kroz (stereo) outboard!

dabear what a f* is this? :rotfl::rotfl::rotfl:

DaBear 13-11-2007 08:43 PM

Quote:

Originally Posted by Lou (Post 179272)
dabear what a f* is this? :rotfl::rotfl::rotfl:

Sta? Nisi cuo za izraz? Pa gde ti zivis????:confused:

All times are GMT +1. The time now is 11:59 AM.