Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-11-2007, 12:52 PM   #16
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: Uskoro udruzenje!

Hteo bih da se ukljucim i kazem neku lepu rech, svaka ideja na ovu temu je fenomenalna i podrzavam je. Ono sto treba reci jeste da su sva udruzenja ustvari neke nevladine organizacije koje imaju svoje ciljeve. Ti ciljevi se moraju jasno odrditi u Statutu pa ce se na osnovu toga ljudi uclanjivati. Vidim da mnogi mesaju neke druge stvari kao sto je scijalno osiguranje , registracija studija i ostalo. Gospodo draga u ovoj nasoj novoj drzavi koja stremi da bude kapitalisticka nema nista od toga, a nema ni potrebe, imalo bi smisla samo kad bi postojala mogucnost da takvo udruzenje aplicira kod drzave za neka novcana sredstva kojim bi pomogli rad clanova ovakve grupacije. Nekada davno u socijalizmu udruzenja su bila sasvim drugacija. Druga stvar ne treba mesati ovakvo udruzenje sa sindikalnim zahtevima, takvi ljudi treba da naprave onda sindikat. Po meni udruzenje je neophodno i treba izmedju ostalog da se bavi uspostavljanjem odredjenih standarda recimo tehnickih, profeionalnih i slicno, pa da se bori kod drzave da ono recimo bude nadlezno da proglasava odredjene standarde kojih bi recimo morale da se pridrzavaju radio stanice gde rade ljudi koji nemaju pojma sa zvukom i standardima. Recimo udruzenje muzicara u USA je zabranilo da se koriste drum masine ili postavilo neke uslove za to, da bubnjari ne bi izgubili posao. I treca stvar, svako udruzenje je onoliko jako koliko ima clanova i para od clanarine da moze da organizuje adekvatne skupove, konferencije. Meni ovo sto je napisao Lacky lici na udruzenje tonskih inzenjera koji pored ostalog organizuju NAB u svetu, sto je sjsjna stvar(bio sam jedanput/uh dobro bilo). Vrlo rado cu se ukljuciti u takvo udruzenje jer volim neke stvari i zivim za studijski rad iako sam po struci pravnik, a bavim se advokaturom. Vrlo radu cu da pomognem, jer podrzavam ideju....cooollll
Braca is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules