|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Meni je zakon ESE Labs (lik iz Slovenije) Transcomp Mastering compressor....http://www.eselab.si/ A totalno volim DBX 160 SL..... A bez Distressora "British Mode" isto ne bih mogao..... Transient Designer......ESSENTIAL!!! DBX 160XT.....KLASIKA....bas me zanima sta ce se desit kad ih modificiramo....... Nazovem te sutra, bit cu do srijede u ZG.....mozemo na Pozdrav, Gregor
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jer ovdje ispod je analiza čistog 22kHz white noisea, uspoređena sa istim tim, ali kompresiranim preko Waves C1 kompresora: ![]() Slika 1: Logaritamski frekvencijski prikaz 20 Hz - 22 kHz pri 16384 FFT Legenda: Original ljevo - kompresirano desno Ja imam original slike u high resi i možemo ići bit po bit, frekvenciju po frekvenciju. Ja ne vidim tu nikakve gubitke ili "zamučivanje". Dapače, svaka informacija je potpuno identična, samo su amplitude povečane. Mislim da se ovakvog izlaza nebi postidili ni kompresori od 2000 EUR. Ovo su postavke koje sam koristio - standarnda brza kompresija pri 4:1 na -18 dB, sa 100ms relasa: ![]() Slika 2: Postavke korištene kod C1 kompresora |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
MCI Master
|
![]()
e moj Don
ne slusa se sound mjernim instrumentima nego UHOM.... WAVES su PLASTICNI stojim i ja iza toga sto je Tomo rekao .... IMAM USI PA SLUSAM ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Ponavljam, vec sam negde to "izvalio"
RNC je maltene cudo, kako lepo radi, slusao ga kratko ili Toronto ili Chicago, ne secam se, a kada se pritisne "super nice" RAZBIJA!!!
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
"Plastika" eventualno nastaje u u?ima slu?aoca. Jer ako si dugo vremena koristio analogne kompresore ili jo? bolje one sa cijevima, da si navikao uho na prirodnu "toplinu" koji oni daju. Nasuprot toga, čisto matematičko sumiranje koje radi večina soft kompresora dati će pomalo "hladan" odziv jer soft radi -> bez gre?ke. U tome je problem - ?to nema gre?ke! Dokle god ne uđe? u clip, nema izobličenja, nelinearnosti, mikrodistorzija, pomaka faza po frekvecncijama i sl, več sve savr?eno sjeda nazad na svoje mjesto, ?to se ljepo vidi na slici iznad. Međutim kada na tom istom softweru uđe? u clip, to je onda katastrofa. I mo?e? istog trenutka lagano Ctrl + Z. Kada na analognoj spravi dođe? blizu clipa, nema frke, male, kratke distorzije, pogotovo kod lampi, stvaraju ugodan i prirodan osjećaj kod na?eg uha. Naravno. Cjela priroda koja nas okru?uje zvukom 24 sata zvuči tako. OT: Vezano za spektralnu analizu. Kad pogleda? neki kvalitetniji mp3, mo?e? točno vidjeti kako fale neke frekvencije i o?tečenja signala. Neka od tih "o?tečenja" na?e uho uopće ne primjeti, no spektralni analizator ih ljepo prika?e jer je daleko superiorniji od na?ih nesavr?enih čula. Pogotovo u srednjim i visokim frekvencijama. Ako pogleda? u tu sliku iznad, vidjeti će? da nema brisanja informacija, zamučivanja i sl. Sve je orig isto, samo su amplitude skočile. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
A gdje to ima tih 160-tica po 100 Eu? Ja bih par komada!
@Rogi, ako nisam zakasnio mozes mi dati taj broj za Aphexa, da dodam jos jednog u kolekciju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
MCI Master
|
![]()
Eo pa pitajte za Aphexa 661...Kikas Darko 00387-63-346-625
pozovite se na roginu iz Zagreba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
mod?rateur analogue
|
![]()
@don:
ne. i dalje tvrdim da waves stvara plastiku, nema tu "eventualno" a i moja kartica fala bogu hebe nanu. nadalje, pricaj to cijelom svijetu engineera i miksera vani koji jako dobro znaju "waves" sound, samo se raspitaj. sad doduse ja C1 uopce ne koristim jer mi ni kompresiju ne radi kako ocekujem, plastika ili ne. od wavesa, za kanale najbolji mi je njihov rvox, opet do 3 -4 dB ali iskljucivo na dijalogu. master L3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Mo?da sam trebao napisati da ja ne koristim L1 u real time-u. Več isključivo za processing obradu. Sad samo treba vidit dali je isti algoritam kada ide real time, u odnosu na običan processing.
Nego... vezano uz tu "plastiku". Kako to točno prepozna?? U čemu je finta? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kompresor decode -ili kako uistinu razumjeti kompresor i njegove parametre | Denyken | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 20 | 26-04-2009 10:49 AM |
Kompresor AU | zmaj | Audio Software | 8 | 31-03-2009 04:34 PM |
rnc kompresor | liman021 | Computer Hardware | 0 | 19-07-2006 10:07 PM |
Reverb i kompresor | statusband | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 15-03-2005 10:57 PM |