Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2007, 01:50 PM   #1
ZelMatic
Junior Member

ZelMatic's Avatar

Default Yamaha Motif serija - objava ISTINE !!!!

Pozdrav svima na forumu!!!

Ja sam ovdje nov i zelim svijetu izjaviti da mistifikacija oko motif serije kao instrumentu koji je ograničen na 4 voica u performancu postaje pro?lost za posjetitelje ovog foruma.

Tu?no je gledati da ljudi koji su bacili 1000+ eura ne poznaju svoj instrument, te da se odriču istog bez imalo razloga.

Počnimo ovako! Imam 25. godina i većinu svog ?ivota igram se s raznim klavijaturicama (najvi?e korgom), Počeo sam s m1 imao 01/w, trinity, apsolutno sve serije tritona (prvi u RH), sada posjedujem OASYS88.
Luda sprava... no prije nekoliko mjeseci kupio sam yamahu motif ES i bacio se na programiranje iste za potrebe ga?iranja. Bio sam ogorčen na Yamahu zbog takozvanog perfomance moda. 4 voica... smje?no... Navikao sam na korga i njegovu genijalnu shemu... 8 programa u kombinaciji...YEAAA....
Sve dok...
nakon dva dana uđem ja u song mode i pazi čudo 16 traka na kojima se mo?e kao i u svakom normalnom sekvenceru mjenjati midi ch.
Kroz glavu mi projde... zanimljivo... spojim ja prvih 5 na isti kanal i dobijem, zamisli, 5 voice-va u layeru, probam jo?, ono ide, jo?..ide. Mislim si.. fuck YEA

Pobam spojiti midi kontroler na drugom midi kanalu kad i to radi... Savr?eni split. Znači sve je u potpunosti funkcionalno. Čak bolje nego kod tritona...
Za?to:

Objektivni razlozi....

Voice je građen od 4 elementa, od kojih svaki element ima svoj filter, envelope, lfo sekciju i nezavisan je jedan od drugoga. Filtera ima svih raznih za razliku od tritona. Tu su klasični filteri... LP,HP,BPF, plus hrpa varijacija. Jako zanimljivo i potrebno. Super.
Voice mo?e imati 2 efekta koja kad se stave u song ostaju ista.
Broj voice-va koji se mogu koristiti s efektima je 8. To su one kvačice u efekt sekciji.
Znači 8x2=16 + 2 send efekta + master efekt = 19 efekata u isto vrijeme ta klavijatura vrti, a zaboravih da svaki voice u song i pattern modu posjeduje svoj eq, svoj eg, lfo i na svakog se mogu raditi modifikacije na filteru.
Yeeeaa...
Sljedeća stvar o kojoj ljudi nemaju dume...
Ako ?elite modificirati voice u song ili pattern modu na rapolaganju stoji VCE, funkcija. Pritiskom na nju mo?ete u potpunosti izmjeniti voice njih 256, a da se ne upisuju na user lokacije u voicu. Znači duplo vi?e user soundova.
Da bi pozvali sljedeći song u kojem je sve isprogramiranu za pjesmu koju svirate live dovoljno je pritisnuti samo jednu tipku. Klik... i već ste na drugom songu. brzo zar ne... I ?to je najbolja fora ukoliko ?elite
pozvati neki drugi instrument na postojećem songu ili patternu dovoljno ga je unaprijed isprogramirati na drugi midi kanal pritisnuti tipku track i odabrati ga... čudesno zar ne, a tek funkcionalno....jedino ?to treba paziti je da se spremi song i pattern na medij i drugi put prije svirke podigne zajedno sa samplovima.

Zadnjih 3 mjeseca imam yamahu XS i u potpunosti sam ju isprogramirao, a on pamti song i pattern u flash memoriji. Nije potrebno učitvanje istih dok je učitavanje samplova (oko 410 mb=2,5 min)
Pa ako netko dvoji između M3 i XS-a, slobodno mi se mo?e javiti pa ću mu reći razliku. (Da se razumijemo M3 je također stra?na sprava....)

Jo? ne?to za vlasnike TRITON serije, triton također mo?e vući 16 programa od jednom, ali s ograničenjima u odnosu na yamahu. Postoji zgodna opcija u songu COPY from COMBINATION pritiskom na nju prvih 8 traka pode?eno je identično kao i u kompinaciji no sljedećih osam je slobodno. Dakle slično kao i m3.

Nadam se da će onima koji posjeduju yamahu ovo biti topic koji će od njihovih motifića napraviti čudovi?ne strojeve..., a ukoliko netko trazi i treba samplove ili vrhusnke programe koji su rađeni isključivo za yamahu neka se slobodno javi na moj mail.... rado ću mu pomoći

p.s. gospodi iz yamahe se preporučam da radim za njih jer mogu tr?i?te podijeliti 50:50 u odnosu na korg... , ali naravno tek kad diplomiram....

Last edited by ZelMatic; 04-11-2007 at 01:54 PM.
ZelMatic is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2007, 03:43 PM   #2
Nedim
Member

Nedim's Avatar

Default Re: Yamaha Motif serija - objava ISTINE !!!!

To nije nista novo, MOTIF ES jeste i bio je moj najomileniji sint. Poznajem ga
najbolje od sve ostale sintove koje znam. Ne MOTIF XS nego stariji MOTIF ES
bi danas ja uporedjivao sa M3, ne sa TRITONe, to su za mene igracke
uporedjene sa MOTIFom, cak za mene licno MOTIF ES je bolji od M3.
MNOGO!
Old 04-11-2007, 04:39 PM   #3
ZelMatic
Junior Member

ZelMatic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nedim View Post
To nije nista novo, MOTIF ES jeste i bio je moj najomileniji sint. Poznajem ga
najbolje od sve ostale sintove koje znam. Ne MOTIF XS nego stariji MOTIF ES
bi danas ja uporedjivao sa M3, ne sa TRITONe, to su za mene igracke
uporedjene sa MOTIFom, cak za mene licno MOTIF ES je bolji od M3.
MNOGO!
Vjerovao sam da postoje ljudi koji ga poznaju, ali isto tako znam svoja 2 prijatelja koji imaju es godinama pa ne znaju nista o tom. Vjerujem da će ovo nekom biti korisno. Pozdrav!!!
Old 04-11-2007, 06:54 PM   #4
Nedim
Member

Nedim's Avatar

Ne znam koji ti je bio cilj sa time pa necu donositi zakljucak o nucemu al da,
MOTIF ES poznajem najbolje od sve masine koje znam...a po tome sam i
poznat u svojoj okolini drustva i muzicara da sam najbolji za MOTIF ES jer
oduvjek mi je bio najomileniji i najvise sam ga koristio zbog toga.
A ako udaras na to sto sam rekao da je bolji od M3 na to i dalje stojim,
M3 za mene i dalje ostaje najveca KORGova glupost do sada...zaboravi KARMU
i ostalo, dacu ti samo jednu cinjenicu...nema ni jednu cetvrtinu sto je EXTREME
imao.
A takodje MOTIF ES nije puno komplikovana masina, kad pocnes jednom stime i
gotovo, vrlo je lako snaci se okolo.
Pozdrav
Old 04-11-2007, 07:29 PM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ja ga imam od pre par nedelja (ES6 sa VL)....... Najvise mi fali jos mesta za user performance.... a 4 parta, to je ok, iako je kod Korga to bolje reseno. Dalje, velika je glupost nepostojanje digitalnog izlaza (tek opciono)

Nego, sa cega ES najbrze cita samplove, do sada sam koristio USB stick, moze li brze?

Ako je neko raspolozen za razmenu peseta, tu sam

ZelMatic, probacu ovu foru sa song.... postoji li direktan, numericki pristup ili mora jedan po jedan da se lista?
Old 04-11-2007, 07:42 PM   #6
ZelMatic
Junior Member

ZelMatic's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ja ga imam od pre par nedelja (ES6 sa VL)....... Najvise mi fali jos mesta za user performance.... a 4 parta, to je ok, iako je kod Korga to bolje reseno. Dalje, velika je glupost nepostojanje digitalnog izlaza (tek opciono)

Nego, sa cega ES najbrze cita samplove, do sada sam koristio USB stick, moze li brze?

Ako je neko raspolozen za razmenu peseta, tu sam

ZelMatic, probacu ovu foru sa song.... postoji li direktan, numericki pristup ili mora jedan po jedan da se lista?
Direktno. Super radi isto kao u performance modu s tim da imas VCE opciju u sekvenceru kao opciju za kreiranje svojih dodatnih 256 user voiceova. Zakon. Ja jako malo koristim performance. Zainteresiran sam za razmjenu. Javi mi se na mail pa se mo?emo dogovoriti.
p.s. sviđa mi se tvoj avatar. (Imam orginalne voiceve za on the run.)
Old 04-11-2007, 08:25 PM   #7
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by ZelMatic View Post
Direktno. Super radi isto kao u performance modu s tim da imas VCE opciju u sekvenceru kao opciju za kreiranje svojih dodatnih 256 user voiceova. Zakon. Ja jako malo koristim performance. Zainteresiran sam za razmjenu. Javi mi se na mail pa se možemo dogovoriti.
p.s. sviđa mi se tvoj avatar. (Imam orginalne voiceve za on the run.)
U stvari..... songove mozes menjati u MAster modu
Old 04-11-2007, 08:42 PM   #8
Nedim
Member

Nedim's Avatar

Da samo vam dodam, ako niste znali, MOTIF ES isto podrzava 1GB RAM a ne
samo 512 MB kako oni kazu, koristio sam ga sa 1GB 2 godine.
Old 04-11-2007, 08:53 PM   #9
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:

da, ali meni ne ucitava bas brzo, da bih smeo da rizikujem
Old 04-11-2007, 09:07 PM   #10
ZelMatic
Junior Member

ZelMatic's Avatar

Quote:
Znam za to posto sam citao na netu, ali nisam pokusavao staviti vise od 512, a i to je puno s obzirom na vrijeme ucitavanja. No svejedno hvala dobro je to znati.
Trenutno na xs imam 1 Gb, a za 417 MB mi treba 02:39.5. To je puno bolje.

Soundovi koje imam su vecinom kupljeni s www.motifator.com , (motifmart > voices libraries) ima ih dosta...sto za es sto za xs. Pa ako je netko za privatni change javite se na PM ili na moj mail.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules