|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
To nije nista novo, MOTIF ES jeste i bio je moj najomileniji sint. Poznajem ga
najbolje od sve ostale sintove koje znam. Ne MOTIF XS nego stariji MOTIF ES bi danas ja uporedjivao sa M3, ne sa TRITONe, to su za mene igracke uporedjene sa MOTIFom, cak za mene licno MOTIF ES je bolji od M3. MNOGO!
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ne znam koji ti je bio cilj sa time pa necu donositi zakljucak o nucemu al da,
MOTIF ES poznajem najbolje od sve masine koje znam...a po tome sam i poznat u svojoj okolini drustva i muzicara da sam najbolji za MOTIF ES jer oduvjek mi je bio najomileniji i najvise sam ga koristio zbog toga. A ako udaras na to sto sam rekao da je bolji od M3 na to i dalje stojim, M3 za mene i dalje ostaje najveca KORGova glupost do sada...zaboravi KARMU i ostalo, dacu ti samo jednu cinjenicu...nema ni jednu cetvrtinu sto je EXTREME imao. A takodje MOTIF ES nije puno komplikovana masina, kad pocnes jednom stime i gotovo, vrlo je lako snaci se okolo. Pozdrav
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja ga imam od pre par nedelja (ES6 sa VL)....... Najvise mi fali jos mesta za user performance.... a 4 parta, to je ok, iako je kod Korga to bolje reseno. Dalje, velika je glupost nepostojanje digitalnog izlaza (tek opciono)
Nego, sa cega ES najbrze cita samplove, do sada sam koristio USB stick, moze li brze? Ako je neko raspolozen za razmenu peseta, tu sam ![]() ZelMatic, probacu ovu foru sa song.... postoji li direktan, numericki pristup ili mora jedan po jedan da se lista?
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
p.s. sviđa mi se tvoj avatar. (Imam orginalne voiceve za on the run.) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Da samo vam dodam, ako niste znali, MOTIF ES isto podrzava 1GB RAM a ne
samo 512 MB kako oni kazu, koristio sam ga sa 1GB 2 godine.
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Mo?e?, ali isto tako nema? potrebe. Kad su ti recimo svi songovi slo?eni stisne? tipku 'program' ( postoji i track) i mjenja? ih od a1 - d16.
?to bi odgovaralo za a1=1, d16=64, ukoliko recimo ?eli? pjesmu pod rednim brojem 30 odabere? b14. Jednostavno. Isto tako i sa patternom. Ja sam sebi zamislio da standadne zvukove za tipa rock sve potrebno stavim u jednu pattern loakciju kod mene a2 = pattern 2. Kad odaberem pattern a2 i sviram na prvoj traci mi je recimo klavir i kada ?elim stisnem drugi zvuk stisnem 'track' pa 2. Ostajem na istom patternu no sad sviram drugi midi kanal i rhodes, (mo?e ih se naravno spojiti vi?e na isti kanal (do 16)), stisnem 3 imam hammond, 4 lead synth na petom kanalu mi je master keyboard, a tu mi je uvijek bez obzira ?to sviram, na tom patternu, u lijevoj ruci podloga, a u desnoj brass. Tak ide? po redu s trakama i mjenja? instrumente. Kad hoće? otići na neki drugi pattern stisne? 'program' i (npr. b2 za 18 pattern.) Song mode sam si ostavio isključivo za pjesme koje su kompliciranije, a performance za one najjednostavnije. Kao ?to vidi? sve je dobro organizirano i brzo se na taj način mo?e? kretati po različitim modovima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Yamaha MOTIF 6 i Korg M50 | Goran B | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-08-2009 11:52 AM |
YAMAHA motif pitanjce | OFF | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 19-03-2006 09:00 AM |