Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2007, 05:56 PM   #11
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Kako odabrati pravog producenta, kod nas,a i sire?

Pri tom ti sajt neradi.
LACKY is offline  
Old 02-11-2007, 06:12 PM   #12
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Sajt radi ajd probaj ovakohttp://www.discoviolence.com Trazio sam savet, a dobio prepirku, to sto ja nisam odusevljen ovdasnjom (ne celokupnom) muzickom produkcijom to je moje licno misljenje.Slagali se vi sa tim ili ne, ali ja stvarno ne znam kome bi se prvom obratio kada bi bio u prilici da snimim album.Nemojte sta zameriti.
disco violence is offline  
Old 02-11-2007, 06:33 PM   #13
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

sto se elektronike tice, ovako mainstream jako solidno radi Boris Krstajic.. u smislu da bi ti preorao pesmu i od solidne ideje napravio celu stvar
Za gitarsku muziku, slobodno se obrati meni (ako te zanima da cujes)
a za underground bem li ga, sta god da je to..
Za narodnu/pop/zabavnu ne znam sta da ti preporucim, ovde su ljudi skloni prepirkama, meni su eto ok radovi Aralice, poneki Negovanovic i sl. Habic je nekad bio prilicno respektibilanza pop i rock, ali cini mi se da mu je istekao fizicki rok trajanja, sudeci po zadnjim radovima.

i da, mislim da Djordje Miljenovic (a.k.a SkyWikler) trenutno moze da ti odradi sve sto ti pada na pamet, dokazao se u svim zanrovima, samo je pitanje personalne kompatibilnosti jer je jako specifican decko..
Arthur is offline  
Old 02-11-2007, 06:50 PM   #14
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
PNavedite mi jedan album uradjen na ovim nasim prostorima, u underground fazonu, da je uradjen odlicno.Nesto tu fali...
Fale pare i to ozbiljne.
Svi "ti" i "takvi" albumi se rade drugarski i "kad se stigne", a niko se tu nije otvorio za ozbiljan budzet kakav imaju neka komercijalnija ostvarenja.
I alternativnoundergroundelektroheavy album mora da se odsvira, osmisli, smixa, a za to uglavnom, pored dobrih ideja, fali i novac koji kupuje vreme ljudi koji se time profesionalno bave. Sve ostalo je kompromis i 95% sanse je da nece niti zvucati kako treba, niti postici nista vise od puke satisfakcije onoga cija je muziika (a viidis da i ta satisfakcija izostaje jer sve zvuci lose...).

Zato narodnjaci i rade posao jer ulazu u sebe.
Vrac i Laki su ti otprilike vrlo jasno rekli sve sto treba...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Old 02-11-2007, 08:28 PM   #15
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Covek je rekao da mu se ovde nista nesvidja, zeli stranca!
Prema tome udrite po belom svetu,pa kad se obogati da zna na koga da potrosi pare.
LACKY is offline  
Old 02-11-2007, 08:39 PM   #16
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
sto se elektronike tice, ovako mainstream jako solidno radi Boris Krstajic.. u smislu da bi ti preorao pesmu i od solidne ideje napravio celu stvar
Za gitarsku muziku, slobodno se obrati meni (ako te zanima da cujes)
a za underground bem li ga, sta god da je to..
Za narodnu/pop/zabavnu ne znam sta da ti preporucim, ovde su ljudi skloni prepirkama, meni su eto ok radovi Aralice, poneki Negovanovic i sl. Habic je nekad bio prilicno respektibilanza pop i rock, ali cini mi se da mu je istekao fizicki rok trajanja, sudeci po zadnjim radovima.

i da, mislim da Djordje Miljenovic (a.k.a SkyWikler) trenutno moze da ti odradi sve sto ti pada na pamet, dokazao se u svim zanrovima, samo je pitanje personalne kompatibilnosti jer je jako specifican decko..
Korisno. I ja sam hteo da postavim slicno pitanje. Znaci ja spadam u tvoju grupu i uskoro ce me zanimati da cujem. Spremi nesto reprezentativno
imas pm
dawid is offline  
Old 02-11-2007, 08:46 PM   #17
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

a ja cu da budem jos drasticniji, za 23 godine rada 99% onih koji su snimali kod mene nisu imali pojma sta je producent a kamoli da pomisle da to plate nekom, prema tome i to malo producenata sto imamo tesko da moze da zivi sa srpskim poimanjem snimanja albuma, uglavnom razumeju sta je snimatelj ali producent nikako. Ja ne mislim da ti ne mozes da pronadjes producenta, ipak ce biti da nisi spreman da platis honorar koji je otprilike kao i trosak za studio ako ne i veci, e onda mozes ocekivati pristojnu produkciju svog projekta. Ja inace nisam producent (iako sam to radio puno godina) vlasniik sam studija, tako da prilicno objektivno mogu da procenjujem, a da i ima kvalitetnih kod nas i na svetskom nivou ima ih, uostalom imas pare biras sta god hoces i koga zelis. Malopre sam cuo da je Van Gog dobio nagradu MTV, pa to je radio neko odavde ako se ne varam, eto i zbog njegovog rada su dobili nagradu, ujedno im cestitam od srca
Braca is offline  
Old 02-11-2007, 08:51 PM   #18
Max
Pro Member

Evo ja cu da ti isproduciram plocu potpuno istog kvaliteta kao primer ploce koju mi das , pod uslovom da su sviraci/pevac istog kvaliteta kao postavljeni zadatak , da se uzmu instrumenti i pojacala koja ti napisem , da se radi u studiju u kojem ti kazem i da ima dovoljno vremena ......

Znaci da se ne desavaju stvari tipa , snima se za 2 dana kod mene gajbi , a bubnjar nije bas najbolji i snimacemo na line 6 jer nemamo za pojacalo ..... a pevac je sada malo promukao a inace nema bas dobru intonaciju ....

Ostalo je moja briga , rezultat garantujem ......

...... mada je cela ova tema prdenje u prazno ( sto bi rekao Perun )

Pozdrav

Last edited by Max; 02-11-2007 at 08:53 PM.
Max is offline  
Old 02-11-2007, 09:01 PM   #19
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Sajt radi ajd probaj ovakohttp://www.discoviolence.com Trazio sam savet, a dobio prepirku, to sto ja nisam odusevljen ovdasnjom (ne celokupnom) muzickom produkcijom to je moje licno misljenje.Slagali se vi sa tim ili ne, ali ja stvarno ne znam kome bi se prvom obratio kada bi bio u prilici da snimim album.Nemojte sta zameriti.

ja ti ne zamjeram
cak stovishe, napokon sam nashao istomishljenika na forumu

samo tako kume
Reinhardt is offline  
Old 02-11-2007, 09:14 PM   #20
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Malopre sam cuo da je Van Gog dobio nagradu MTV, pa to je radio neko odavde ako se ne varam, eto i zbog njegovog rada su dobili nagradu, ujedno im cestitam od srca
Koliko sam upucen, Voja Aralica.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules