Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-10-2007, 12:58 PM   #11
relis
Senior Member

Default Re: Vasa top 3 dream sinta..

Moj neprikosnoveni nr.1 je ELKA SYNTHEX. Obozavam zvuk tog sinta.

Broj 2 bi bio Minimoog. Apsolutno brutalno jak monosint.

Pod broj 3 bi mogao biti bilo koji od sljedecih, ne mogu se odluciti: Memorymoog, JD990, Andromeda, Sunsyn, CS80.

Od sinteva koje imam, ljestvica izgleda ovako:

Po kvaliteti:

1. Access Virus Classic
2. Studio Electronics ATC-X
3. Yamaha EX5

Po subjektivnom "necemu", ne znam ni sam cemu (ono - "znam da je ova bolja po svemu, al ona druga ima petice i plavu kosu"):

1. Novation Supernova 2
2. Studio Electronics ATC-X
3. Absynth

U onom threadu sam govorio o 2 dream sinta koja bi se usudio nabaviti, ne u apsolutnim mjerilima, a tu spadaju ATC-x i Andromeda.

Last edited by relis; 28-10-2007 at 08:39 PM.
relis is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2007, 01:35 PM   #12
Don Solaris
Pro Member

Od svake grupe po jedan:
  • Roland Jupiter 8 - analog polifonik link na demo1 (ovaj me oduševio, čim sam ga čuo rekao sam "to je to" - ovo kupujem. Zvuk u demou je instant prebacivanje u sredinu 80-tih...ako je netko slušao DM tada i sl...) i demo2 (još bolji, opasno vuče na kraj 70-tih)
  • Roland Jupiter Digital ili ti JD-990 - digitalac link na puno demoa
  • SCI Pro One - analog monofonik (najtvrđi analog mono ikad napravljen.. poslušat Yazoo: Upstair at Eric's). Kada sam čuo ovaj demo, rekao sam "to je to" - ovo kupuem.
Vrijedno spomena:
  • SCI Prophet 5 rev 2 - analog polifonik (Patrick Cowley, link na stvar)
  • Roland D-50 aka L.A. Synth - digital PCM / VA hibrid sa strukturama, Ring Modulacijom i najboljim konverterima koje je Roland ikad napravio (uz one na JD-990)
  • Korg Wavestation A/D - digital PCM jednostavno meni jedan od najdražih synthova. Toliko mi je dobar da ga se često ne usudim paliti, jer se bojim da "šta ako mi dosadi". Zato ga samo tu i tamo uključim (sada software), pa to onda malo ližem kao teglu s medom.
  • Roland D-70 aka Super L.A. Synth - digitial PCM definitivno najjača pad mašina koju imam. To je prvi Rolandov synth u koji je ugrađen digitalni rezonantni filter. Zvuk skroz drugačije od onog na JD-800, jer cjeli synth su napravili sa preslabim procesorom i kada stisneš akord, malo se poremeti brzina LFO-a što mu daje jednu specifičnu toplinu. Također synth ima onaj legendarni "Analog Feel" parametar. Našao sam neki stari demo što sam radio samo s padovima - ništ opsebno, ali da se čuje zvuk.
  • Moog Prodigy - to je najbolji bas koji sam čuo. Može da se čuti ovdje.

Odoh sad sređivat studio.... ih da vidite sobu... sve puno kablovinja... užas...
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2007, 01:41 PM   #13
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos View Post
1. CS80
2. Oberheim 8-voice
3. Moog Modular
hehe milos nisi me nimalo iznenadio , a bome i za Roginu sam znao egzaktno sto ce napisat

za ovu prvu grupu stavio bih:

Jupiter 8
Oberheim OB-X
Andromeda
Yamaha CS-80

a do daske:

moog modular IIIC/P sa par 960tki, i sidecar sa modernijim modulima od MOTM/MODCAN
Hartmann Neuron spojen na Kymu hahaha
Fairlight II-X
Charlize Theron i Kate Beckinsale, u crnom latexu ko iz "Underworld"

slazem se tri je premalo

Last edited by clusterchord; 28-10-2007 at 01:44 PM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2007, 03:07 PM   #14
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Hmmm

Macbeth M5
Studio Electronics CODE
Jupiter 8
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2007, 05:32 PM   #15
vanjus
Junior Member

vanjus's Avatar

Default Re: Vasa top 3+ dream sinta..

ja sam se ogranicio samo na synths koje sam imao, ili jos uvijek imadem, posto njih ipak najbolje poznajem:
KORG MS-20
KORG Prophecy - my favourite!!!
KORG microX - ovaj sam nedavno skontao zato sto mi je trebao neki manji synth/midi controller do 400-500 evra i odusevio se skroz uopce nijesam ocekiva' tako nesto. jedina mana je sto nema aftertouch keyboard.
vanjus is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2007, 08:37 PM   #16
Don Solaris
Pro Member

uhhh.... obviously a korg fan...
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2007, 11:44 PM   #17
vanjus
Junior Member

vanjus's Avatar

ma nijesam fan tvrtke KORG no ispade tako nekako.... cak mislim da sam naklonjeniji ROLAND proizvodima, ako cemo vec o proizvodjacima, medjutim MS20 je synth sa kojim sam poceo i naucio osnovne stvari i jos mnogo toga i za tu spravu sam veoma sentimentalno vezan KORG Prophecy je najbolji synth koji sam ikada probao! nevjerojatno kakve sve zvukove mozete isterati iz njega! naravno, sprava je namenska samo za odredjene stvari. nije all in one kind of shit. ja sam svojedobno rasprodao sve analogne sprave (303, 202,....) da bi dosao do njega, posto na prophecy-u sve to moze + jos sto sta, najblaze receno.... ovaj microX sam dodao posto sam ga nedavno uzeo, jos sam pod utiskom i odusevljen sam zvukovima. mnogi od njih su veoma upotrebljivi a ne kao na dosta sprava zvuci koji sami za sebe deluju impresivno ali zato nema sanse da se uklope u neku kompoziciju. all of them are editable a ne zakljucani preseti kao sto to ima obicaj da radi roland, yamaha,.... pored toga operativni sistem je excellent, very user friendly + editor 4 pc and mac + vst, etc.
mislim da je tvrtka KORG tokom svih ovih godina postojanja proizvela dosta modela koji su postavljali nove standarde i pomerali granice. MS20, wavestation, prophecy, oasys,.... da ne ispadne sad kako hvalim samo KORG mozda bih dodao i ROLAND JV-1080 + expansions sa kojim vec radim dugo i jako sam zadovoljan. ne znam da li jos uvijek postoji nesto spektakularno bolje u ovom rangu?
vanjus is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2007, 12:27 AM   #18
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
3 koja nemam a necu ni mati :
  1. Hartmann NEURON
Zashto ne bi imao hartmana?
MHz is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2007, 06:44 AM   #19
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

ja bi ga kupio odmah da ga nadjem za neke normalne novce. kad ga nisam uzeo novog za 1500 eur u austriji prosle godine.. koji kreten.

neuron je digital sint za mene.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2007, 08:38 AM   #20
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Iz jednog prostog razloga sto su tek sada pocele da izlaze na videlo dizajnerske boljke.
Crkavaju interni hardovi na kojima je i ceo sistema Neurona pa samim tim imate jedan jako lep sint za zid.
Istini za volju pojavio se image disk ali kolika je uspesnost instalacije novog HD-a najbolje nam moze reci Nemecek ( jedini koji ga ima na ovim prostorima ).
Crkavanje enkodera, bilo je jedno vreme da se poruci kit za prvu pomoc ali mislim da toga vise nema...
Ma da ne pametujem mnogo http://www.surroundsfx.com/forum/ gerila forum posvecen Neuronu, na kojem se nalaze i tvorci istog (Bernsee nekada Shpreneger - uzo covek prezime od zene)....

Jako bih voleo ali je suvise rizicno

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules