|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Moj neprikosnoveni nr.1 je ELKA SYNTHEX. Obozavam zvuk tog sinta.
Broj 2 bi bio Minimoog. Apsolutno brutalno jak monosint. Pod broj 3 bi mogao biti bilo koji od sljedecih, ne mogu se odluciti: Memorymoog, JD990, Andromeda, Sunsyn, CS80. Od sinteva koje imam, ljestvica izgleda ovako: Po kvaliteti: 1. Access Virus Classic 2. Studio Electronics ATC-X 3. Yamaha EX5 Po subjektivnom "necemu", ne znam ni sam cemu (ono - "znam da je ova bolja po svemu, al ona druga ima petice i plavu kosu"): 1. Novation Supernova 2 2. Studio Electronics ATC-X 3. Absynth U onom threadu sam govorio o 2 dream sinta koja bi se usudio nabaviti, ne u apsolutnim mjerilima, a tu spadaju ATC-x i Andromeda. Last edited by relis; 28-10-2007 at 08:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Od svake grupe po jedan:
Odoh sad sređivat studio.... ih da vidite sobu... sve puno kablovinja... užas... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
mod?rateur analogue
|
![]()
hehe milos nisi me nimalo iznenadio
![]() ![]() za ovu prvu grupu stavio bih: Jupiter 8 Oberheim OB-X Andromeda Yamaha CS-80 a do daske: moog modular IIIC/P sa par 960tki, i sidecar sa modernijim modulima od MOTM/MODCAN ![]() Hartmann Neuron spojen na Kymu hahaha Fairlight II-X Charlize Theron i Kate Beckinsale, u crnom latexu ko iz "Underworld" slazem se tri je premalo ![]() Last edited by clusterchord; 28-10-2007 at 01:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Hmmm
Macbeth M5 Studio Electronics CODE Jupiter 8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
ja sam se ogranicio samo na synths koje sam imao, ili jos uvijek imadem, posto njih ipak najbolje poznajem:
KORG MS-20 KORG Prophecy - my favourite!!! KORG microX - ovaj sam nedavno skontao zato sto mi je trebao neki manji synth/midi controller do 400-500 evra i odusevio se skroz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
uhhh.... obviously a korg fan...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
ma nijesam fan tvrtke KORG no ispade tako nekako.... cak mislim da sam naklonjeniji ROLAND proizvodima, ako cemo vec o proizvodjacima, medjutim MS20 je synth sa kojim sam poceo i naucio osnovne stvari i jos mnogo toga i za tu spravu sam veoma sentimentalno vezan
![]() mislim da je tvrtka KORG tokom svih ovih godina postojanja proizvela dosta modela koji su postavljali nove standarde i pomerali granice. MS20, wavestation, prophecy, oasys,.... da ne ispadne sad kako hvalim samo KORG mozda bih dodao i ROLAND JV-1080 + expansions sa kojim vec radim dugo i jako sam zadovoljan. ne znam da li jos uvijek postoji nesto spektakularno bolje u ovom rangu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ja bi ga kupio odmah da ga nadjem za neke normalne novce. kad ga nisam uzeo novog za 1500 eur u austriji prosle godine.. koji kreten.
![]() ![]() neuron je digital sint za mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Iz jednog prostog razloga sto su tek sada pocele da izlaze na videlo dizajnerske boljke.
Crkavaju interni hardovi na kojima je i ceo sistema Neurona pa samim tim imate jedan jako lep sint za zid. Istini za volju pojavio se image disk ali kolika je uspesnost instalacije novog HD-a najbolje nam moze reci Nemecek ( jedini koji ga ima na ovim prostorima ). Crkavanje enkodera, bilo je jedno vreme da se poruci kit za prvu pomoc ali mislim da toga vise nema... Ma da ne pametujem mnogo http://www.surroundsfx.com/forum/ gerila forum posvecen Neuronu, na kojem se nalaze i tvorci istog (Bernsee nekada Shpreneger - uzo covek prezime od zene).... Jako bih voleo ali je suvise rizicno ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc u odabiru sinta | dogmeat | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 24 | 01-05-2008 07:00 PM |
konstrukcija sinta ... | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 06-09-2006 07:19 PM |