|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
Uf probao sam sve moguce kombinacije! Uglavnom 48-24 ali opet zavis jer cesto smo mixam pa sta donesu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Moram da se slozim sa Retrom, upravo su losi konvertori osnovni uzrok razlike 44-48, verovatno zbog nestabilnog kloka i jittera, ne znam, nisam inzenjer, ali jos uvek me sluze usi, ali ima tu jedan drugi problem "glede"
48 sr - a to je ako se radi za CD kao finalni produkt, onda ce to malo boljitka koji je 48 doneo u odnosu na 44 da se POTPUNO ponisti losom sampling rate konverzijom, izuzev ako se post pro radi analogno, sto je skupo, dobro i "fancy", pa onda nema veze, ali 95% konverzija sa 48 na 44 uglavnom upropastava zvuk. Priznajem, nisam cuo vrh vrhova od sr konvertora, ali ono sto sam cuo nimalo ne opravdava rad na 48. za 96 se to ne moze kas'ti, jer je razlika ocita, ali koliko je to u % nemam pojma, samo su visoki odjednom lepsi, sa manje metala, i "svilasti" da se tako izrazim, a tako misle i neki moji drugari, sa dosta iskusnim usima, bas smo juce nesto probali sa snimanjem "praznog" ambijenta... Inace ja sam stalno na 44/24, a kad dobijem neku tezgicu za reklamu, onda predjem na 48/24, mada moj komp hladno radi na 96 bez ikakvih problema, bar sa ono malo kanala koje ja koristim za audio (8-20ak)
![]() |
#33 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Radio sam dosta pesama na 48/24 i nisam cuo ama bas nikakvu razliku u krajnjem rezultatu u odnosu na 44/24, pa se zato i ne opterecujem time. 96 ne koristim zato sto bi mi to pomrsilo racune sa DSP-em koji mi je na 44/24 savrseno funkcionalan da uradim sta god pozelim, tako da je to jos jedan od razloga zasto ne "preterujem". koliko vidim, Vrac radi na 44/16, pa opet svi srecni... Nema tu bas mnogo pravila. Samo krajnji rezultat je bitan.
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
Jeste, tacno, ali Vrac, uz naravno svako postovanje, (drug mi je) radi muziku ciji dinamicki opseg uglavnom ne prelazi max od desetak decibela, i to samo u versovima, tojest delovima gde je pevac ili solista "tanje" ispracen, a za tu svrhu je i 16 bita mnogo, jer se razlika u "bitazi" ogleda samo u tzv donjem delu dinamickog opsega, mada sada 24 bita koriste kao "zihericu" pri nivou usnimavanja - da ne duljim, shvatas sta sam mislio time da kazem...
![]() |
#35 | |
Psiho
|
![]() Quote:
@ RM: ne znam imaju li konverteri veze s time ili ne, ali znam da dosta producenata radi ili na 48 ili na 96. Stariji producenti mi kazhu da je nekad 48 bio standard za studijske sprave prije masovne poplave CD-a koi su 44.1. Tada je industrija nametnula novi standard. Ja nisam toliko star u ovoj struci pa ne znam kako je to nekad bilo, ali tako su mi rekli. Bilo kako bilo, na kraju vjerujem onome shto chujem, a sve drugo me slabo zanima. Bili to loshi konverteri, losh 44.1 standard, loshi monitori... ono shto se bolje chuje je jednostavno bolje, a drugi to mogu zvat kako god im odgovara ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
MAO
|
![]()
mislim da je kljuc u resamplingu.. mozete pitati vuckovica, imao je dosta muke oko toga, do stizanja weiss-ovog SRC-a, mada postoji i neki audio ease softwer koji odlicno radi.. A sto se konvertora tice, moje prvo bolno iskustvo je bilo na onom matorom digidesignu (888?).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Junior Member
|
![]()
44.1 i 32 bit floating. kad konvetiram u cd format lahkse mu racunat 32 : 16 nek 24 : 16
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Nije to bas tak! To je 32 flotu point, to je kao duplo vise. A u stvari se razlikuje od realnih 32 bit.
Last edited by LACKY; 14-10-2007 at 11:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Senior Member
|
![]()
44.1/24
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]()
24/48
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila. ![]() "And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sample rate | stigma | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 15-07-2008 06:45 PM |
koji sample rate koristite? | SHIVA | Audio Software | 12 | 06-01-2007 11:53 AM |
Sample Rate Conversion (SRC) testovi | kejkz | Audio Software | 7 | 20-12-2006 08:33 AM |
44.1,48,96 ili 192(HD)kHz Sample rate??? | bushavko | Audio Produkcija - Tehnike | 46 | 03-01-2005 11:54 PM |