Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2007, 09:44 AM   #61
Max
Pro Member

Default Re: Ceca music studio

Quote:
Originally Posted by cAAc View Post
Izgleda super ali sam sad okupiran svojim turbofolk projektom ,u stvari vishe je starogradski fazon
http://www.yumidi.com/forum/index.php

PA tamo ima bas mnogo ljudi koji su u toj materiji , mozes da razmenjujes savete , iskustva ..... uzivancija .....

Pozdrav

Last edited by Max; 03-10-2007 at 09:47 AM.
Max is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 09:51 AM   #62
cAAc
Banned

Quote:
Originally Posted by Max View Post

PA tamo ima bas mnogo ljudi koji su u toj materiji , mozes da razmenjujes savete , iskustva ..... uzivancija .....

Pozdrav
Ma ne ,mozda ako mi zapne negde
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2007, 11:19 AM   #63
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post

Pozdrav
u odnosu na rumski cini mi se da ima vise dijaspore...

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2007, 01:09 AM   #64
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by cAAc View Post
Pa mogao si lepo sve da kvotujes pa bi imalo smisla,a ta ista 'pevaljka' peva o istim stvarima kao i tvoja pevacica samo sto je drugacija muzicka pozadina ,isto tako festivalske pesme koje su na ovom forumu manje vishe popularne se bave istim temama kao 'turbofolkerske' pesme (ne slusam ni jedno ni drugo ni trece i meni je sve to isto ali ne zelim da kazem da je sve to sranje jer drugi to vole ,a i meni nista od toga ne smeta ,jednostavno me ne interesuje).
Tema nije ni turbofolk, niti koji su najčešći motivi u turbo pesmama, priča je o Ceci, i moj komentar je o Ceci i otvaranju studija. Niko turbofolk nije ni pomenuo.
Quote:
Nemoj da zidas svoj studio,da jedes itd jer smo svi culi koji ljudi stoje iza mnogih proizvoda i manje vishe se zna kako se stekao taj novac(znaci popnemo se na drvo i meditiramo)
Ako ti imaš labave principe, (kao što rekoh) nema potrebe da impliciraš da tuđi automatski moraju biti takvi. Svirao sam na "narodnjačkim" albumima, i nemam ništa protiv njih, to nije tema. Nemam ništa protiv pevačica narodne muzike u globalu. Nemam ništa protiv narodne muzike i turbofolka, kao što nemam ništa protiv da se neko najeda ćevapa iako sam vegetarijanac. Ne čini nikoga lošim ili dobrim čovekom to šta peva automatski.

Quote:
Razumem da neces da radis kod nje i to je ok ali tesko ces da nastupas na bilo kom mestu ,a da to mesto drzi postenjacina (Balkan ,Srbija ali mi je drago sto se opiresh i bunish i sto zelis normalnije okruzenje oko sebe)
Verovatno bi na forumy bila ista pricha da je takav studio otvorila Seka Aleksic:o
Suština je u tome da nisi ni prvi ni poslednji koga sam čuo da ide sa tom varijantom da komentariše u tuđe ime na tu foru i udara po demagogiji:
Osoba A: "Gledam da kupim domaću čokoladu, radije nego stranu"
Pametnjaković "Šta ku..c ti kao tu nešto isteruješ principe, a? A garant kući sanjaš Milku"

Pametnjaković: "Pevaljka xxx je do jaja riba jer ima velike sise"
Osoba A: "Meni se uopšte ne sviđa, čak mi je odbojna"
osoba B: "Ni meni, ne bih je pipnuo"
Pametnjaković "ma važi folirate se a da vam dođe i skine gaće, usrali bi se"

Itd itd.

Elem, nema problema, ako ti lično misliš da držanje određenih principa nema smisla, to je tvoje, ali mani se priče u kojoj su drugi glupi, nerealni, ili se foliraju kad se ti drugi drže nekih svojih principa. Dakle, naravno da ne bih pipnuo Cecu ni štapom, da ne bih svirao na njenoj ploči i da ne bih snimao u njenom studiju. Ako misliš da sam te pogrešno procenio, i da je koren nerazumevanja u tome da ti misliš da sam neki mladi nadobudni protivnik turbofolka koji prezire Cecu jer je ona istaknuti predstavnik istog, pa si rešio da me edukuješ, ja se izvinjavam. Ti naravno, samo napred, i ako misliš da treba zaposli se kod Cece ili šta god.
Quote:
I najbitnija stvar ,tj. ono sto vas najvishe nervira kod nje je to sto ta 'pevaljka' za jednu 'tezgu' uzme 100ljada (koliko joj je tezgi potrebno za studio?)
Sigurno, evo bar ja sanjam o tome da Arkan ustane iz groba pa da mu svi kolektivno duvamo kitu, ko zna možda bi uzeo nekog od nas za suprugu, ugradićemo silikone, nije frka.
Tih njenih 100 000 je imalo cenu koju ja nikad ne bih platio da sam se rodio kao žensko, ni za kakve pare. Ali različiti ljudi vrednuju različite stvari, a njen život pokazuje koje su njene vrednosti i kakva je osoba, ne moram ja da to objašnjavam. Ako bi ti radio sve ono shto je ona radila zbog para i "važnosti", svaka čast.

Quote:
Ne moras da platis duplo, plati kao i svi ostali, u redu je.
Hehehe Pa dobro ja to onako hiperbola, parabola itd
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2007, 01:32 AM   #65
Dean Milenkovic
Member

Koliko hejtera na jednoj temi...Iz kod ugla vi gledate ovaj Cecin potez? Novi konkurent, pa vam kesh mirishe manje zeleno ? Ili mozda zavist i ljubomora? Ili puka briga jer otvoriti studio u sadashnjoj situacji je financijski kiks?

@ Turbo Folk: Da ga nema, nasi ukusi ne bi ishli na hip-hop, rok, elektroniku jer ih ne bi mogao uporedjivati ni sa cim.

Koja muzika ne valja ako nemas sa necim da uporedis? Ne kazem da je turbo folk losh, ali ne kazem ni da sjajan.

Moja dva centa...

Ko gradi studio? Koje su dimenzije?
Dean Milenkovic is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2007, 01:38 AM   #66
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dean Milenkovic View Post
@ Turbo Folk: Da ga nema, nasi ukusi ne bi ishli na hip-hop, rok, elektroniku jer ih ne bi mogao uporedjivati ni sa cim.
Koja muzika ne valja ako nemas sa necim da uporedis? Ne kazem da je turbo folk losh, ali ne kazem ni da sjajan.
Tema nije turbofolk već cecino otvaranje studija. Pogledaj pa?ljivije tuđe post-ove. Gomila ljudi ovde na forumu radi "narodnjake" u ovoj ili onoj ulozi, redovno ili sporadično, nije to fabula.
A inače, kad sam ja bio mala deca i učio da sviram gitaru turbofolk nije postojao, i to mi uop?te nije smetalo da izgradim muzički ukus, iako nisam mogao "upoređivati drugu muziku sa turbofolkom", propade ti teorija.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2007, 01:40 AM   #67
Dean Milenkovic
Member

Razumem da nije ,nego ljudi skrecu sa teme!
Ko gradi studio? Koje su dimenzije
Dean Milenkovic is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2007, 03:05 AM   #68
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dean Milenkovic View Post
Koje su dimenzije
38 DD
Old 04-10-2007, 09:34 AM   #69
cAAc
Banned

@ Dushan_S

Pa pogledaj malo pazljivije postove pa ces da vidish da je izmedju ostalog pominjan i turbofolk .

Odgovor na ovu drugu kvotu nema veze sa onim o chemu sam ja prichao

Treca kvota je deo ove druge i josh jednog dela koji si preskocio

Ovo poslednje ..ne znam da li su moralnije zene koje shire noge za kesh sa jednim partnerom ,zhene koje shire noge za dz nasumichno birajuci partnere ili zhene koje ne rade sve to ali mashtaju o tome ceo zhivot .Niti me je to ikad interesovalo .Jednostavno se slazhem ili ne slazhem sa nekom osobom i to je to..
Silikoni u turbofolku itd su jednostavno deo imidza koji publika namece izvodjachima i izvodjachi publici i ko tu koga kvari opet ne bi znao da kazhem niti preterano razbijam glavu oko toga

O tome sta ja mislim ili bar deo znace onaj ko je zeleo da me razume ,ti definitivno nisi ,mozda zbog toga sto nisi zeleo ili zato sto sam uleteo u prichu o Cecinom zhivotu o kom u sushtini ne znam nishta(kao ni ti ili vi pa sam zakomplikovao) ,nego sam jednostavno pokushao da objasnim tim da taj neki stav ne vodi nigde nikog i da Ceca nije jedina i ako neko treba da raspravlja o bilo kakvim sumnjivim radnjama iste(istih) tu su sudstvo ,tuzhilashtvo itd pa nek oni raspravljaju(ili vi ako mislite da ne rade svoj posao ,bunite se )
A do tad da imam kesha otishao bi u bilo chiji studio za koji bi pomislio da mozhe da mi zavrshi posao bio to Vladin ,Cecin, ili Alavuxov

poz
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2007, 09:38 AM   #70
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

sta su svi napalili sto se otvara studio???

To je koliko ja vidim, home studio, na malo visem nivou!

Pa u Beogradu vec ima gomila SSL-a i sta? Oce sad kao nesto da se promeni u kvalitetu snimanja , produkcije, itd?

Pa naravno da nece!!

A, valjda ce raspisu konkurs na Rumskom za asistente i programere??
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules