|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Za te...
![]() |
#12 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Za sta?
![]() sm 57 (x 4) sm 58 (x 3.5) Oktava 319 (x 2) NT 2a (1) RE 20 (mozda malo preko 400) Nesto skuplji, ali se isplati sacekati mesec ili dva i skupiti jos 200 evra K2 (peporuka) sm 7b (dinamicki, ali vrhunski, kao i RE 20) Verovatno ima jos nesto, pa ce ljudi dopisati. Samo ne T.Bone ili SE. Ovi prvi su fabricki skart koji Thomann ("T" od Bone) otkupljuje i valja pod svojim brendom, a SE su kao "firma", ali zvuce ultra lose. Ima cak ovde negde i test mikrofona na kome je bio i Z5600,, pa poslusaj i sam donesi zakljucak, ako vec nisi imao prilike uzivo da ga cujes. Ja sa sm 57 u Ameka, kada je dobar pevac, dobijam duplo bolje rezultate nego sto taj Z5600 zvuci. Dosta toga zavisi i od preampa, tj. od toga kako mikrofon i preamp rade u paru, pa mozda ne bi bilo lose i to da napises, u sta bi ga ukljucivao? Pozdrav
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Pa iskreno da kazem, nemam mnogo iskustva sa mikrofonima.
Radim iz hobija elektronsku muziku, pa mi nesto narocito mikrofon i nije trebao. Imam shure SM 57 i 58. Medjutim, sad treba da uradim jedan rep "projekat", pa sam za tu priliku hteo da uzmem nesto bolje, znaci radi se o vokalu. Snimam u Tascam 1804 kartu. Ona ima pretpojacala ali naravno nisu neko ludilo, pa sam mislio da kupim i SPL Goldmike 9844 koji kod Thomann-a kosta 400 Evra. Sve u svemu, za ovu akciju bi odvojio 800 Evra, za mikrofon i pretpojacalo. Pozdrav,Cucko |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
snimash mushki ili zzenski vokal? ja imam akg c3000b vec 4 godine.. super me sluzzi uz dbx 376 strip.. a ovako.. mora malo da se skine visokih..
sledeci na listi je naravno gemini.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Sve gore od goreg...
![]() ![]() Ti jeftini SPL-ovi zvuce jako lose, barem meni Uzmi K2 i ukljuci ga u Tascama, resto para zadrzi za nesto u buducnosti. Zvuk ce ti biti osetno bolji nego da uzmes T Bone i SPL ![]()
![]() |
#17 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
po mom viđenju, ukoliko se muzikom bavis iz hobija , tvoj budžet od 800e je i više nego dovoljan za pristojan mic i solidan preamp. Ja konkretno snimam samo iz hobija i imam najjjjjjjeftiniji mogući mic iz t.bone familije (t.bone sc 400) uparen sa isto tako najjjjjjjeftinijim preamp-om (art tube mp studio) i to je za moje kućno zezanje sasvim dovoljno. A to u kompletu košta 120e
![]() Nauči da iz jeftinog izvučeš maksimum, jer slušao sam snimke i sa mnogo skupljim micom pa sam se oduševio sa mojom "krdžom"......ponavljam, za 800e i uz malo "ne sujete" dobijaš pristojnu opremu za home recording ! obiđi malo thomann-a i pogledaj ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Hvala Oggi na savetima,
izgleda da sam se odlucio za K2. Idem za koji dan u Thomann pa cu tamo da se uverim na licu mesta. Pozdrav, Cucko |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Evo, upravo sam se danas video sa Duletom kojeg sam pomenuo u vezi T Bone mikrofona i kaze covek ovako: "Prvih godinu dana sam proveo popravljajuci ga. Sad kada radi, nije los zvuk, ali ga ne bih nikome preporucio".
Cujna razlika je mnogo veca izmedju mikrofona nego preampa, tako da je uglavnom pametnije da prvo resis problem mikrofona, a zatim preampa. Pozdrav!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
MXL Mikrofoni | dawid | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 24-11-2006 10:17 PM |
mikrofoni | SandRob | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 15-02-2005 09:33 AM |
T.Bone SCT-800(TUBE) + SC-400 + BD-200 | Mandragora58 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 18-06-2004 10:48 PM |