|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
Sto se tice narudzbe, to samo ide preko Thomann-a, koji nudi 3 godine garancije, te 30 dana testiranja gjde mozes da posaljes mikrofon nazad ako ti neodgovara. Da nebude zablude, kineski proizvod, koji se pravi u istoj fabrici kao i SE Z5600, po istim zahtjevima itd. To za SE Z5600 je stvar ukusa, al?pored toga stoji da se sa t.bone sct2000 za male pare (oko 300?) dobije PRILICNO (=za te pare)dobar cjevni mikrofon, koji kod SE-a kosta oko 600?! Thomann je online muzicka prodavnica, koja je otkupila kolicinu tih mikrofona, koje prodaje pod nazivom t.bone! A ja cu sad da se bacim na Oktavu...da vidimo valja li to! ![]() www.thomann.de Sad ce ispasti da ih reklamiram! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
He,he..
Super je t.bone, a ja cu sad malo da se bacim na Oktavu... ![]() @Cucko Moj ti je savet da zaobidjes t.bone, za novac koji si pripremio mozes da uzmes mnogo bolju (sigurniju) varijantu.Pozz...
![]() |
#3 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Za sta?
![]() sm 57 (x 4) sm 58 (x 3.5) Oktava 319 (x 2) NT 2a (1) RE 20 (mozda malo preko 400) Nesto skuplji, ali se isplati sacekati mesec ili dva i skupiti jos 200 evra K2 (peporuka) sm 7b (dinamicki, ali vrhunski, kao i RE 20) Verovatno ima jos nesto, pa ce ljudi dopisati. Samo ne T.Bone ili SE. Ovi prvi su fabricki skart koji Thomann ("T" od Bone) otkupljuje i valja pod svojim brendom, a SE su kao "firma", ali zvuce ultra lose. Ima cak ovde negde i test mikrofona na kome je bio i Z5600,, pa poslusaj i sam donesi zakljucak, ako vec nisi imao prilike uzivo da ga cujes. Ja sa sm 57 u Ameka, kada je dobar pevac, dobijam duplo bolje rezultate nego sto taj Z5600 zvuci. Dosta toga zavisi i od preampa, tj. od toga kako mikrofon i preamp rade u paru, pa mozda ne bi bilo lose i to da napises, u sta bi ga ukljucivao? Pozdrav
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Pa iskreno da kazem, nemam mnogo iskustva sa mikrofonima.
Radim iz hobija elektronsku muziku, pa mi nesto narocito mikrofon i nije trebao. Imam shure SM 57 i 58. Medjutim, sad treba da uradim jedan rep "projekat", pa sam za tu priliku hteo da uzmem nesto bolje, znaci radi se o vokalu. Snimam u Tascam 1804 kartu. Ona ima pretpojacala ali naravno nisu neko ludilo, pa sam mislio da kupim i SPL Goldmike 9844 koji kod Thomann-a kosta 400 Evra. Sve u svemu, za ovu akciju bi odvojio 800 Evra, za mikrofon i pretpojacalo. Pozdrav,Cucko |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
snimash mushki ili zzenski vokal? ja imam akg c3000b vec 4 godine.. super me sluzzi uz dbx 376 strip.. a ovako.. mora malo da se skine visokih..
sledeci na listi je naravno gemini.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Sve gore od goreg...
![]() ![]() Ti jeftini SPL-ovi zvuce jako lose, barem meni Uzmi K2 i ukljuci ga u Tascama, resto para zadrzi za nesto u buducnosti. Zvuk ce ti biti osetno bolji nego da uzmes T Bone i SPL ![]()
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
po mom viđenju, ukoliko se muzikom bavis iz hobija , tvoj budžet od 800e je i više nego dovoljan za pristojan mic i solidan preamp. Ja konkretno snimam samo iz hobija i imam najjjjjjjeftiniji mogući mic iz t.bone familije (t.bone sc 400) uparen sa isto tako najjjjjjjeftinijim preamp-om (art tube mp studio) i to je za moje kućno zezanje sasvim dovoljno. A to u kompletu košta 120e
![]() Nauči da iz jeftinog izvučeš maksimum, jer slušao sam snimke i sa mnogo skupljim micom pa sam se oduševio sa mojom "krdžom"......ponavljam, za 800e i uz malo "ne sujete" dobijaš pristojnu opremu za home recording ! obiđi malo thomann-a i pogledaj ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Hvala Oggi na savetima,
izgleda da sam se odlucio za K2. Idem za koji dan u Thomann pa cu tamo da se uverim na licu mesta. Pozdrav, Cucko |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
MXL Mikrofoni | dawid | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 24-11-2006 10:17 PM |
mikrofoni | SandRob | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 15-02-2005 09:33 AM |
T.Bone SCT-800(TUBE) + SC-400 + BD-200 | Mandragora58 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 18-06-2004 10:48 PM |