|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
"A kakve veze Picolino ima sa auratonima / avantonima ?
Zar to nije sonicno superiorniji zvucnik i samim tim za potpuno drugaciju upotrebu od avantona ????" Vrlo moguce da si u pravu,al re'ko ajd'se ne zalecem dok ne cujem negde i uporedim. Imam dva sistema slusanja u studiju(adame p22 i ns 10) tako da je potpuno jasno zasto trazim nesto bas poput auratona ni vise ni manje(posebno ne vise)od toga... Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
...probao sve standardne "mini" monitore (osim avantonea) , na kraju kupio fostex 6301BX.....ZAKON!!!!
http://www.fostexinternational.com/d...ts/6301b.shtml
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
@ Gregor Z
Kad budes cuo Pico LIno zaboravices na fostex-e veruj mi . Ok je Fostex za kontrolu tipa kako bi zvucalo u najgoroj varijanti, ali sve preko toga ne radi posao. Osim ako ti ne trazis samo takav zvuk od malih monitora, u tom slucaju sasvim zadovoljavaju.
![]() |
#14 | |
Member
|
![]() Quote:
To je to gde se nismo razumeli... Auratoni su i postali jedan od monitorskih standarda jer su sluzili isljkucivo za kriticni monitoring( lo fi ) tj kako ce ono sto radis zvucati na najgorem mogucem sistemu ,i to su radili i rade(ono malo zivih i zdravih) najbolje...tako da posto Avantone reklamiraju kao njihove naslednike i od njih se ocekuje isljucivo ista uloga u studijskom monitoringu... Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Ni od Fostexa neces dobiti ono sto zelis, a zelis Auratone.
A drugo, mislim da je vreme da se manemo starih navika od pre 15-20 godina jer niko vise u kuci nema mali krdzavi tranzistor, pa da nam to bude referenca da ako tu dobro zvuci onda ce svuda. Danas kada imas za 50 eura ceo DVD 5.1 sistem koji svira od MP3 do wav-a mislim da je suludo vise o tome diskutovati. Stalno smo kontradiktorni - hocemo HiEnd Audio a sa druge strane MP3 i krdzavi mali zvucnici...jednostavno ne ide. I na kraju svega, zbog cega bi davao par stotina eura da bi imao lo fi zvuk kada to isto mozes dobiti od cige na najlon pijaci za 200 dinara ?...ako je samo zbog imena i shminke onda ok, ince ne vidim drugu svrhu.
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 27-09-2007 at 05:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Meni Fostexi zvuche veoma precizno, nekad zaboravim da slusam na njih jer cujem sve detajle na njima.....totalno drugcije od Auratona, Yamaha MS101, Optimusa XTS 40, Teac etc, koje sam imao i prodao.....(osim Optimusa) Dogodi se da klienti kod nizke glasnosti ne znaju da li slusamo na ATC ili na Fostex... ![]() Vjerujem da taj Pico Lino zvuci cool, ali ja mislim da sam nasao svoj mini monitor i ne mislim ga mjenjati......uz to aktivni su, mali i imam torbu za nosit.... Pozdrav, Gregor Z
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Member
|
![]() Quote:
Pa ja sam u svom prvom postu lepo rekao da naravno zelim Auratone ali ih je skoro nemoguce naci u dobrom stanju. Nije problem u starim navikama... Dobre stvari radjene pre 15 ,20,ili vise godina na tim i slicnim imitacijama krdzavih tranzistora i dan danas zvuce dobro na tim istim hi end 5.1 itd sistemima kao to su zvucale dobro i onda na mnoogo manje naprednim tehnologijama i nije slucajno sto i danas u najskupljim studijima imas obavezno par zvucnika poput matorih Auratona. Takodje, radio sam na njima i znam sta dobijam iz njih kao sto kad bi neko danas izbacio bolje zvucnike koji rade isti posao kao moji NS10,ja bih i dalje ganjao svoje ne zato sto ne pratim trendove ili zato sto mislim da je staro bolje,vec zato sto poznajem svoj monitoring. Dvd 5.1 i sl sisteme necu ni komentarisati.Licno mislim da je zvuk krdzavih tranzistira od pre 15,20 godina mnogo manje nakazan od njihovog,sto mi ponovo dokazuje da je lo fi sistem i te kako neophodan ako si ozbiljan u nameri da uradis dobar mix. Prenecu cigama sa najlon pijace tvoj predlog,al se bojim da kad shvate da su referentni,da ce da podignu cene ![]() Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Najbitnije je da se mi razumemo, sve je stvar navike ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Member
|
![]() Quote:
Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Avantone CV-12 | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 28-06-2010 03:39 PM |
Vase misljenje o... | kravadinka | Audio Software | 5 | 02-02-2009 09:49 PM |
Auratone -> Avantone | puRe | Monitoring | 39 | 22-07-2006 11:14 AM |
Misljenje - Sampler ? | Color | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 21 | 30-09-2005 09:52 PM |