|
Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#101 |
Pro Member
|
![]()
Za sada gruba rachunica za Hi End verziju izlazi oko 350 eura par.
Ako Boggy uspe da resi proizvodnju samih kutija ( a verujem da hoce ) da se prave u ovde cena bi trebala da bude jos manja. Ova navedena cena je u Nemackoj, buduci da su sve komponente kupljene tamo, ako se nadje "kanal" da se sve ovde nabavlja ( a radi se na tome ![]()
![]() |
#102 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Pro Member
|
![]()
Imace ih uskoro gotove ( stariju verziju, koju trenutno imam i ja) Analog sa foruma, postovao je u ovom thread-u pa ga kontaktiraj , i to ce biti prve kutije u BG a druge u zemlji
![]() Da tacno, cena je full sa svim delovima ukljucujuci i drvo tj. medijapan ( vec isecen - zbog toga je i veca cena u startu). P.S. Medijapan se ne prodaje kao deo kita, za sada jos nema u prodaji gotovo kita za Pico Lino MKII nego se komponente posebno nabavljaju.
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 20-09-2007 at 04:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Pro Member
|
![]()
A, postoji li neka slicna DIY kompesiona full range varijanta...... kako bi te Vife radile da se zatvori rupa?
![]()
![]() |
#105 |
SuperModerator
|
![]()
evo i mene, jedva ugrabih malo vremena da odem na kafu kod kolege Morica i poslussam vife i YellowDucka, i moram da prenesem da to zvuci impresivno, i da sound koji izlazi iz toga je kao kod monitora koji su oko 1500 eura! Ne nesto spektakularan SPL, ali daleko da nije upotrebljivo, bas definicija se promenila skroz! Nekada su imale fixni notch oko 120hz (koji izgleda da pripisujemo Yamahi a100) i to je to od basa. Sad svaka nota bas deonice svira ispeglano, i bez iskakanja! a o upper range da ne pricam, to je signature sound Boggyjevog Zucka, stereo imaging, reverbi, sve je sad mnogo bolje i izrazajnije a ujedno i kompaktnije nego sa A100. Jes da kutija radi od 60-14000hz, ali psihoakusticki dozivljaj ide vise, kao do 17khz! Naravno, ne moze ispod 60hz, ali svira to i te kako dobro, fundamenti su temeljni, sad sto nema sub-a.... bolje i to a ne kao kod monitora sa vecim drajverima, da su veceg opsega, ali neravnog odziva!
Eto. vredi svake pare, dobijes 1.5 - 2k eur sound, i sam razmisljam o jednom... mada stedim za SuperMee ![]() ![]() pozz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Pro Member
|
![]()
Pico LIno se jako lepo slaze sa SuperMEE...kao da su pravljeni jedni za druge
![]() Samo jedna mala ispravka oko bass odziva, istina je da sviraju do 60 hz ali uz pomoc TL-a sviraju 50hz, sto je znacajna razlika i vrlo cujna razlika. Bez vestackog ( primetnog) napumapavanja sub range-a, znaci korisnih 50hz. Ako bi je pretvorili u kompresionu kutiju to definitvno ne bi bilo vise to ( mislim u negativnom smislu). Mislim da ce Boggy ili Infravox to bolje pojasniti od mene.
![]() |
#107 |
Moderator
|
![]()
Sumnjam da bi mogla samo rupa da se zatvori, mislim, niko ti to ne brani
![]() ![]() ![]() Frekventno ne bi isle toliko nisko, otprilike... "od oka" bi to bilo -3dB od nominalnog SPL na nekih 100Hz, nemojte me drzati za rec. Mada bi tada, to malo "donjeg mida" od bassa imalo drugaciji karakter.. slican ns10 i auratone. pozdrav bogi
![]() |
#108 |
Senior Member
|
![]()
evo citam ovaj thread i odusevljen sam, a bogami i zainteresovan. Pa kako ste, vi koji ste culi, zvucnike ocenili cini mi se da se ja nalazim tu negde sa takvim parom. Nego ovo bi moglo i STICKY........ vredi po vasim pricama.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ok, ako je to nekome prvi par, PA mu i od tih 50hz znaci, ali ako se napravi varijanta bez TL konstrukcije ........ pa nek ide jos 50Hz ![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Pro Member
|
![]()
Raduje me sto vas ima sve vise, uskoro ce biti i Pico Lino II gotov pa ce te moci da cujete sve sto vas zanima i da sami procenite.
Poziv stoji i dalje za sve one koji zele da cuju MK I verziju sa YamahaA100a i BOZO A1802 pojacalima....dva potpuno razlicita dozivljaja za dve razlicite cene, sto bi rekli za svaciji dzep ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vifa PicoLino DIY pasivni monitori | Moritz | Monitoring | 45 | 17-09-2006 10:07 AM |