Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2007, 03:29 PM   #71
INFRAVOX
Junior Member

INFRAVOX's Avatar

Default Re: VIFA Pico- Lino

[QUOTE=boggy;169271]Naravno!

Hmm... ajd' malo o tome,... koliko znam, tamo (Danish Sound Technology) su se izdesavale imovinsko pravne pretumbacije, koje su rezultovale, nestankom imena "Vifa" kao trzisne marke, i uvodjenjem Peerless VLine kao njenog naslednika i nastavljaca tradicije. Znaci NIJE "propala" fabrika nego jedna dobro poznata trzisna marka vise nije na zvucnickim komponentama, nego na nekim drugim spravama....
Uzrok svega toga je:

Naravno para vrti gde burgija nece, ovo me podeca na preverzni pokusaj Bose-ovog Acoustic Sound Gun-a koji je prilicno neslavno napusten mada nije hrdjavo zvucao imao sam prilike da ga cujem uzivo inace je u svetu sad trend "dipol" i "ripol" bas topova mada ti sistemi retko imaju male dimenzije opseg i kvalitet!
INFRAVOX is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2007, 03:36 PM   #72
INFRAVOX
Junior Member

INFRAVOX's Avatar

[QUOTE=boggy;169271]Naravno!

Slazem se
Nije problem, problem je napraviti prvi da valja... kasnije samo pazljivo i bez kompromisa.. i bice dobro... ali prvo prvi

Moze i preko nas da se uveze odredjena kolicina drajvera ako se ustanovi da je tako povoljnije... nije problem ni to... mozemo i cnc da spremimo... itd... i sve se to isplati samo ako je vishe interesenata...

Ok "Prvi" Pccolino 2 ce biti nadam se u fazi sastavljanja ako sve ide kako treba negde oko 12 Okt., ako me neko ne pretekne, sad to ce biti verzija flat onoga sto konstrukcija autora predvidja. Sto znaci bez modifikacija i poboljsanja jedino je u pitanju nesto malo "paprike" u skretnici. Mislim da je to sasvim dobar "test uzorak" i lepa polazna tacka za razne "metastaze"
Pozdrav!
Old 12-09-2007, 03:57 PM   #73
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Ponet skorasnjim dogadjajim vezanim za ove male cudotvorne zvucne kutije otvaram ovaj topic sa zeljom da svi koji su culi ove kutije kazu svoj komentar, i da oni koji zele da ih cuju dodju u priliku da sednu pred iste.
Otvoren poziv za sve koji zele da cuju i komentarisu.
Ti to nazva malim zvucnim kutijama. Salim se naravno, zvucnik je mali a kutija je ogromna.Predpostavljam sta moze da pruzi, voleo bih da me iznenadi. Ajde da cujemo ako se moze.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2007, 04:52 PM   #74
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by INFRAVOX View Post
.....

Ok "Prvi" Pccolino 2 ce biti nadam se u fazi sastavljanja ako sve ide kako treba negde oko 12 Okt., ako me neko ne pretekne, sad to ce biti verzija flat onoga sto konstrukcija autora predvidja. Sto znaci bez modifikacija i poboljsanja jedino je u pitanju nesto malo "paprike" u skretnici. Mislim da je to sasvim dobar "test uzorak" i lepa polazna tacka za razne "metastaze"
Pozdrav!

SUPER!!!

Ovako, ono sto mi mozemo pomoci jos, su merenja, kao sto sam vec naveo...

- Napravicemo adapter za nasu mernu kutiju i premericemo Thele-Small parametre za sve ove male drajvere koji su nam u interesu da se uporede...

- Za merenje frekventnog odziva picolina u slobodnom prostoru dobro bi nam dosao neki veliki ravan prostor bez bliskih prepreka... parking bez automobila recimo... sa strujom relativno blizu... ostalo imamo... sve sto treba za merenje od opreme.... ako neko negde ima ovakav prostor... mnogo bi nam pomogao .... merenja bi radili sa i bez skretnice.

Sve merne rezultate bi publikovali ovde u obliku diskusije a na nasem sajtu, u vidu zaokruzenog i sredjenog teksta

Nadam se da se slazete sa predlogom...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2007, 09:10 PM   #75
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

http://search.ebay.de/search/search....+9+BGS+119%2F8

Evo nasao sam drajvere na Nemackom ebay-u, imam ovde i coveka koji donosi ....nije mi jasno samo zasto je oznaka oba drajvera ista a jedan je sa 9cm magnetom dok je drugi sa 10 cm.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2007, 10:00 PM   #76
INFRAVOX
Junior Member

INFRAVOX's Avatar

Quote:
Originally Posted by sasaristic View Post
http://search.ebay.de/search/search....+9+BGS+119%2F8

Evo nasao sam drajvere na Nemackom ebay-u, imam ovde i coveka koji donosi ....nije mi jasno samo zasto je oznaka oba drajvera ista a jedan je sa 9cm magnetom dok je drugi sa 10 cm.
You,
Na Ebay (nema veze kojem) nije cilj vsiti edukaciju (na zalost) cilj nije cak ni prozaican cilj je PRODATI!! Znaci ako mislis da ti treba onaj od 45? uzmi taj ako mislis da ti treba onaj skuplji (jer je bolji????) uzmi skuplji. Hej to je obicna hvataljka za muve!! Ne obracaj paznju na glupe trikove za pocetnike ne Ebay.
Po planu otvor za drajver je 78 mm, drajver je spolja 84X84 sa zaobljenjem na uglovima R=98 Mislim da se to vidi na Moritzovom Planu ono sto ti treba je Vifa BGS 119/8.
Nisam bas siguran koliko ti ovo pomaze ali tvoja veza sa Ebayem moze naprimer da postavi pitanje prodavcu (po mogucstvu nezgodno) pa nek se on pravda kad misli da zadaje glavobolje kupcima!
Pozdrav
Old 12-09-2007, 10:21 PM   #77
analog
Senior Member

analog's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY
Ajde da cujemo ako se moze.
Moj picolino uparen sa BoZo A1802 će biti gotov (i razrađen) za otprlike 20ak dana. Pa mo?e? doći i do mene da čuje? ako ti Novi sad nije usput
analog is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2007, 10:26 PM   #78
analog
Senior Member

analog's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy
Za merenje frekventnog odziva picolina u slobodnom prostoru dobro bi nam dosao neki veliki ravan prostor bez bliskih prepreka... parking bez automobila recimo... sa strujom relativno blizu...
Koliki prostor je u pitanju? Mislim da će možda moći da se nađe dugačak hodnik u zgradi BIGZa koji zna uz malo strpljenja da bude i tih. Oni portiri na ulazu su OKEJ i verujem da će nas pustiti ako ih pitamo.

EDIT:
a MOŽDA mogu i da vidim nešto da organizujem u ledenoj hali pionir
Old 12-09-2007, 10:31 PM   #79
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by analog View Post
Koliki prostor je u pitanju? Mislim da će mo?da moći da se nađe dugačak hodnik u zgradi BIGZa koji zna uz malo strpljenja da bude i tih. Oni portiri na ulazu su OKEJ i verujem da će nas pustiti ako ih pitamo.

EDIT:
a MO?DA mogu i da vidim ne?to da organizujem u ledenoj hali pionir
Dugacak hodnik mi se cini neupotrebljiv.

Ledena hala bi odgovarala.

Mislio sam na veci otvoren prostor, ocekujuci da je lakse uci na veliki parking, nego u bigz ili pionir... ali dobro

Moze ledena hala.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2007, 10:36 PM   #80
analog
Senior Member

analog's Avatar

Otvoren?
Onaj parking preko puta otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu iliti Buvljaka je prilično velik i noću potpuno prazan bez automobila. Ako se dođe oko 3h posle ponoći može se uhvatiti i koji trenutak bez dodatnog šuma saobraćaja koji dolazi iz okolnih ulica. (ako sam te ovog puta razumeo, jer sam prvi put pomislio na zatvoreni parking, odnosno garažu)

EDIT:
Jedino za struju nisam siguran. Trebalo bi da imaju u onoj kućici

Last edited by analog; 12-09-2007 at 10:39 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules