|
Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Jedini nacin je da se uporede ovi koji se (mozda, ne znam da li ih imaju na stanju) mogu nabaviti u Shapcu, i ovi tvoji novi... pa da se onda prica... To bi iziskivalo kupovinu shabackih drajvera, razradjivanje, i merenje elektro/mehanickih parametara sva 4 drajvera.... tek tada mozemo govoriti o tome da li su "domaci" ekvivalentni ili ne. posle merenja mozemo ustanoviti: 1. Drajveri su SVI vrlo slicni (normalna pojava kod "istih" elektromehanickih sprava) 2. Drajveri nisu vrlo slicni, odnosno mogu se grupisati na merenjima dva vrlo slicna nemacka i dva vrlo slicna shabacka, i to moze biti problem, ali ne mora, ako su razlike prihvatljive... to opet morate vi da ustanovite. 3. Drajveri su dosta razliciti, mogu se LAKO grupisati u parove prema mernim rezultatima, ali ce dizajn kabineta i skretnice dovesti do toga da ce picolino sa shabackim drajverima zvucati pogresno... tada jedino preostaje da dizajniramo "domaci" picolino... ispocetka... Opremu za to imamo, tako da samo merenje nije problem. Znanje i tehnologiju za dizajn "novog" picolina imamo, tako da ni to nije problem... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Novosti povodom drajvera , buduci da Vifa kao firma vise ne postoji nego :
http://www.hifisound.de/oxid/oxid.ph...SCH-GESCHIRMT/ je isto sto i ovo http://www.tymphany.com/datasheet/printview.php?id=156
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ili ovo , sto je mnogo skuplja i prilicno bolja verzija od Vifa ( Peerless) drajvera
http://www.hifisound.de/oxid/oxid.ph...ALU-BREITBAND/
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Hm.... opet ja :o Kabinet nece odgovarati ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Mislim da je Dejan mislio na ovo kao zamenu http://www.dayens.co.yu/vifa/tgl.htm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
da... tu ima "belog" drajvera od 8ohm TG9FD-10-08 (unshielded) TG9FSD10-08 (shielded) Shielded i unshielded se razlikuju po parametrima za neku... ajd... "nijansu"... ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Kada mi je rekao da nemaju orginalne malo sam se "iskljucio" , tako da nisam sirio pricu na druge varijante jer mi je Dejan napomenuo da je i on nekad pravio pico line i da je tesko reci da li ce sa tg serijom to biti iole taj zvuk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ostaje da se vidi... moze li beli da zvuci kao zuti.... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ok, u brzini sam iskopirao drugi link, isto to samo u verziji 8 oma.
Podrazumeva se da kod Jordana mora ici neka modifikacija ali buduci da je cena preko 200e po drajveru mislim da izlazimo iz budget varijante...to je bilo cisto za razmisljanje ![]()
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Olaksace se mnogo ako moze da se kupi kod Dayens-a, pod uslovom da su cene ok .
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vifa PicoLino DIY pasivni monitori | Moritz | Monitoring | 45 | 17-09-2006 10:07 AM |