Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 06-09-2007, 10:56 PM   #18
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: drum programming

Quote:
Originally Posted by gricko
Jos da pitam nesto, koliko se moze dobiti na realnosti bubnjeva ako se odsviraju preko el. bubnjeva i snime u midi-u pa onda kombinuju samplovi? Da li je to najbolji nacin ili ipak nije?
Mi smo pokušali tako radit. Ne znam ni sama što bih rekla. Imali smo stari set el.bubnjeva i neki stari modul pa je možda u tome bio problem, ali dinamičkih slojeva je bilo premalo, bile su mislim 3 sloja,sto je nista.. znači, ona prirodna dinamika bubnjara je ubijena i morali smo je crtati ionako (ghost strokove stišavati itd). Dobra stvar je bila što smo dobili prirodnost udaraca i što je posao bio brže i bolje obavljen nego da smo utipkavali, ali da sam toliko oduševljena da se bacim u investiciju kupovanja istih.. nažalost ne.

Nego, moram reći da ja osobno nisam uspjela pronaći (od svih samplova) niti jedan sample bubnja koji zaista zvuči dobro i da mi daleko bolje zvuči amaterski snimljen živi bubanj (ali ne amaterski odsviran ) nego svi samplovi svijeta.
Recimo hi-hat koji smo nasmimili sa mojim rode ntk-a zvuči izvrsno!! A nema sanse tako istipkati hi-hat... Isto tako, sviranje s metlicama smo snimali s micom i zvuči genijalno... Sve me vise počinje smetati umjetna precizna savršenost samplova... sve više uživam u nesavršenosti prirodnog zvuka... kombiniranje tog dvoje je možda najbolja opcija (za mene).

Last edited by ANITA; 06-09-2007 at 10:58 PM.
ANITA is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules