|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Mozete li mi reci koji je najbolji nacin programiranja bubnjeva, koji program je za to najbolji, koji vsti? Zelim mogucnost da pravim slozenije fraze, prelaze, promjene ritmova, tempa i dinamike itd... Prvi put se upustam u to pa bi zelio da mi kazete sta je najbolje...
![]() |
#2 |
Psiho
|
![]()
Mozhda da malo pojasnish pitanje...
pod programiranje bubnjeva ljudi obichno smatraju upisivanje MIDI sekvenci. Za to postoje 2 nachina... jedan je klikanje mouse-om po trakama sekvencera a drugi je snimanjem midi nota pomochu MIDI klavijature ili MIDI drum controler-a. Ako si mislio na klasichne patterne koi se koriste u glazbi morash nam rechi o kakvoj se glazbi radi. Shto se tiche VST-a takodjer nam morash rechi kakvu glazbu radish. Postoje relativno vjerne replike akustichnih bubnjeva (npr. Addictive drums), replike ritam mashina sa internim sekvencerom (npr. Drumazone, Nepheton) kao i drum synthevi (npr. Sonic Charge - Micro Tonic). Ima i dosta sample based ritam mashina od koih je mozhda najinteresantniji FXpansion GURU jer ima integriran prilichno dobar step sekvencer, par upotrebljivih efekata i relativno je jednostavan za upotrebu. Ako ovime nisam pokrio ono shto te zanimalo ti slobodno pitaj shto te josh zanima.
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Zaista je najbitnije da kazes za koji stil ti je sta potrebno.
Shiva je vec dosta toga rekao. Za "realne" bubnjeve bih dodao jos i BFD. Battery je vec poznat drum sampler i ako ti njegove banke nisu dovoljne moze se na netu naci prilicno kvalitetnih kitova za njega.Poneki AKAI disk takodje nije za bacanje. Sto se tice elektronike Drumazone i Nepheton su odlicni i radi se o emulacijama 909 i 808.GURU sam tek skinuo i jos ga nisam provalio.Djeluje mi dobro. A koliko ces realno "odglumiti" prave bubnjeve zavisi od tebe i tvog strpljenja.Vecina ljudi "kuca" pa edituje a mozes primjeniti i trigerovane MIDI fajlove(npr.iz BFD-a) pa ih izeditiovati prema svojim potrebama. Promjene ritma i tempa prije zavise od rada u host sekvenceru nego od samog "bubnja".Ctrl+b(u Cubase-u) pa mijenjaj! Dinamika po meni najvise daje "realnosti" bubnjeva ako te ne smara da radis sofisticirane stvari sa velocity-jem. Sve u svemu,k`o i svako sviranje,to zavisi od tvoje muzikalnosti.
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
^jel mozze battery da chita akai? proshlo je dosta vremena od kad sam skinuo mnoogo akai diskova, i nisu mi radili.. ne znam da li da pokushavam opet..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
rade kako ne rade ... snd extenzija (mpc semplovi) mozda je trojka mnogo naprednija po tom pitanju
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
kul.. fala.. sad cu probam.. ma ja sam shljakao na dvojci oko 2 godine.. posle toga me smorio,.. jbg, imao sam neko govno od kompa i nisam mogao da pokrenem battery3.. sad me zanima chetvorka kakae..
![]() btw, shta ima kod tebe azdahokurjache? 100 godina.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
eve sljakam :]]] lagano bildujem sobicak , krpim pare za monitoring i tako to ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Realan bubanj se moze odraditi i sa Toontrack EZ drummer-om.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Hvala puno svima.
A postoji li neki vst synth na fazon korgove karme da se mogu rasporedjivati razne ritmicke fraze,... Da recimo odredim da mi tipke na klavijaturi kontrolisu promjenu ritma tako sto svaka nova pritisnuta tipka dodaje neku promjenu ili dodatak ritmu koji svira (dodavanje nekog udarca, cinele ili blaga promjena ritma itd.)? Mene zanimaju akusticni bubnjevi, a muzika je tipa stinga, sa elementima progresiva tako da mi strasno treba mogucnost pravljenja slozenijih stvari na bubnju...
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Groove Agent? Xphraze? Moulinex Multipraktik? Kosilica za travu?
Mozda ima,mozda nema ali meni to bez veze(pogotovu za nesto a la Sting). Pucaj midi sa aranzera ako hoces sam da svira. Imaju i prelazi. Ili kupi Karmu ili Oasys... ![]() Sve detaljnije i finije ces morati da kucas i crtas. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Drum Workshop | MasterOfDisaster | Promocija radova | 13 | 11-04-2008 12:10 AM |
drum kontroller | BODAL | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 19-01-2008 01:28 AM |
brazilski drum end bes | -neshapesha- | Promocija radova | 20 | 13-06-2007 12:54 AM |
Logic Audio Programming manual | puRe | Tutorijali | 5 | 29-05-2004 04:14 PM |