|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
U pravu si Boggy ali nisam ni mislio na njegovu spravicu vec na ovo sto ja planiram da napravim.
EDIT: Tek sad vidim da si i slike prebacio tako da je skroz ok naslov. ![]() Meni je potpuno svejedno kakav ce naziv nositi nego mozda ce neko u buducnosti traziti nesto slicno pa zbog toga. Pozdrav Last edited by Tribal_kg; 30-08-2007 at 01:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Ne znam da li sam bio jasan, ovaj swichbox omogućava da biraš tri izvora slušanja, koja bi svirala pojedinačno, ne u isto vreme. Pominjao si kako ti je problem da gasiš monitore kad oćeš da trekuješ. E pa sa ovom spravicom ne moraš da ih gasiš. Monitori će ostati upaljeni, samo što signal neće dolaziti do njih, pa oni neće ni svirati.
Što se tiče izgradnje jedino što moraš da znaš (još jednom), je: šta preklopnik spaja u kojoj poziciji (odnosno kako on funkcioniče) i balanced_to_unbalanced. Malo je komplikovano bez sličice ispričati ovo za preklopnik, ali biće ti jasno sve čim npr. otvoriš katalog radio kluba i vidiš sličicu kada budeš uzimao delove. Unutar balansirane veze imaš tri žice, odnosno 1. masu 2. vruću 3. hladnu Vruća nosi originalan signal, dok hladna nosi isti signal s tim što je obrnuta faza. Na tom principu i radi balansirana veza jer kad se u pojačalu vrati faza u normalu, onda se svi prikupljeni šumovi, koje je signal dobio na putu do pojačala, anuliraju (jer su sad šumovi u kontra fazi). Dakle kada prelaziš na ne balansiranu, onda spajaš hladnu i masu. pozz Last edited by analog; 31-08-2007 at 03:21 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
@ Analog : Bio si jasan nego sam ja istripovao da si ubacio i volume kontrolu.
Kontam sta je switchbox, nije problem. Problem je sto su monitori aktivni tako da otpada kontrola preko pojacala. EDIT: NISMO MISLILI NA ISTI RADIO KLUB. Google mi tek sada kaze da je radio klub preduzece. Ja sam otisao na veziste i radio amatere. ![]() Nista..Kad budem napravio konkretan plan, iznecu ga ovde pa cemo valjda nesto napraviti. Jedno pitanje. Koja je razlika izmedju step attenuator-a i potenciometra? Citao sam da preporucuju ugradnju ovog step att. pa me zanima. Last edited by Tribal_kg; 31-08-2007 at 02:32 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Evo nekih slicica od spravice koju sam napravio... u pitanju je Switchbox i ima jedan ulaz (TRS) a tri izlaza (TRS, XLR i cincevi), izlaz se bira preko selektora na prednjoj strani. Vrlo prosta a meni izuzetno prakticna sprava jer vrlo brzo mogu da biram koji ce zvucnici da mi sviraju...
Kutiju sam kupio gotovu i izbusio je sam ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dakle evo ga doticni DIY Switchbox ... crevca... bogata unutrasnjost... zalemljeno od strane moje malenkosti (prosto se ponosim sobom ![]() ![]() ... Zadnja strana... kao sto rekoh sve je Neutrik... ... i najzad... DIY Switchbox (kao sto lepo i na njemu pise), postavljen na svoje mesto... Ajd' pa Pozz
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
sjajno!
a propos teme:drugaru je iz nekih da..aavno ručno radjenih kutija ostalo oko 2m nekog ezoteričnog kabla(srebro u teflonu,ako nisam sad nešto lupio ![]() poz Last edited by milanCHE; 28-10-2008 at 08:40 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Balansirani line level prekidac | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 03-02-2009 11:26 PM |
Činč na balansirani kabel? | lazyman | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 12-09-2008 08:03 PM |
rucno pravljen balansirani kabl | dr.Ru | Computer Hardware | 5 | 20-11-2004 01:03 PM |