|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ovo je moje pitanje - nastavak u odjeljku "Nastavak", da se ova tema ne bi rasplinula. Kasnije ću dodati link. http://www.rumski.com/forum/showthre...&goto=lastpost Last edited by alfom; 30-08-2007 at 07:00 AM. Reason: Ne znam hoće li link raditi ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Za hiphop vokale bih ti preporucio komp 4:1 ili 5:1. A sam vidi koji ces kompresor da koristis.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Evo ja bas slusam pjesmu od Timbaland-a - The Way I Are....i ne vjerojatno mi dobro zvuci taj njegov vokal....vrlo sirok u stereu, dubok a opet cist....Kako on to tako napravi?
Oprostite na ne znanju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Evo mali clanak, vokal "chain" - sta koriste pri snimanju i miksanju vokala za par razl. artista: Norah Jones, Justin Timberlake, 50 Cent..itd
http://www.musicplayer.com/article/h...ot/mar-05/4032 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
uglavnom se sve svede na koliko para - toliko muzike.
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Zanimljivo je da oni ne koriste nista sto kod nas nema po studijima, a opet..... Zanimljivo no2 - nigde Roda, SE, i ostalih novopecenih mikrofona, sve standardi (c12, U47/87, m49.......)
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Greska! Vocal booth izleda isto i tamo i ovde u boljem studiju pravljenom sa malo vise "mozga". Ne zavaravaj se da se vokali preko snimaju u live roomovima od 400 m2! Snimaju se u prostorijama od desetak-dvadeset kvadrata, pricam o modernim zanrovima i close miking metodi kao najzastupljenijoj u istim!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Receptura ne postoji, ali svako ima neke svoje trikove. Bitno je da se sve snimi sto bolje, tj. kvalitetnije! Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Ovo je verovatno najvaznije od svega. Glas samog pevacha, u ovom sluchaju repera.
Kad ga crnac odradi jednostavno mora da zvuci odlicno. Npr. slusajuci The Game-ov album iz 2006.(npr. pesma Too Much) ja sam otkidao na onaj vokal. To je tako zategnuto, shiroko, pravo u facu i toliko opako da je to chudo. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Savjet početnicima... | satara | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 17 | 14-04-2009 12:54 AM |
usb kartica - savjet | funksoulbrother | Computer Hardware | 5 | 19-01-2009 01:45 AM |
savjet-sekvencer | vuckovic | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 15-12-2007 12:02 AM |
Molim za savjet! | playboy | DSP forum | 8 | 01-09-2007 12:49 AM |