Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-08-2007, 11:09 PM   #21
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Impulsi.... novi, stari, dobri, loshi.......

nisam siguran, ali mislim da ima i rtas podrshku: acoustic mirror.. mogu da ti srezem i da ti bacim i neki ogroman impulse pack..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2007, 11:24 PM   #22
rale_
Member

rale_'s Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
nisam siguran, ali mislim da ima i rtas podrshku: acoustic mirror.. mogu da ti srezem i da ti bacim i neki ogroman impulse pack..

E ajd' vazi!

Pozdrav
rale_ is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2007, 09:03 PM   #23
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Ne znam kako bih ovo rekao... Dugo, dugo i dugo sam se tripovao sa tim impulsima, raznim "reverbima" ne bi li nesto nasao da zadovoljim potrebe prostora za vokal, pa sam onda cak i svoj voljeni Spirit Power Station Soundcraft popeo na 3. sprat ne bi li sa njega iskoristio onaj Lexicon, hmmm slabo to nesto islo, pa sam mesao razne softverske pokusaje, krpio i bajao magije, da bi kasnije pronasao impulse gde sam rekao:"ohoho", ali sam se i tu brzo smorio, pa onda cuveni Lexicon Pantheon koji je dolazio sa Sonarom gde je postojala mogucnost da se on priveze na Wave drajvere, dok bi mi Cubase radio na ASIO drajveru i tako u rutovanju na Luni privezem sve da mi Sonar radi samo kao reverb i to je radilo odlicno sve do onog momenta dok nisam cuo onu ruznu visinu softverskog reverba koja se tesko obuzdava, ustvari moglo je i to sa deeserom pre reverba pa da kroz Pantheon prolazi send signal bez sibilanata, ali nije se daleko doguralo, sve je to poprilicna naiva... (uh kolika recenica)
Sve se zavrsilio sa jednim PCM 80 koji je ne samo resio problem, nego me je oslobodio bilo kakvog drandanja sa podesavanjima od po par sati gde i dalje ne dobijem nista! Vokal zvuci MRACNO, drum sekcija propustena kroz non linear je mesavina mracnog sa brutalnim, a ambientalni klaviri, cicaboce i ostale zvecke da i ne pominjem!
Znam, nisam ja najpametniji pa sad sam otkrio toplu vodu a ljudi se tusiraju vec nekoliko stotina godina, ali pitanje je na mestu, koji impulsi i koji softverski reverb...
Ne postoji, to je moje najrealnije misljenje o svemu ovome!

E sad... S obzirom na to da ni kod babe nema dzabe, mora nesto da se plati, je li... Probao i uverio se, Lexicon MX200 je poprilicno jeftina sprava, nudi neke algoritme koji su u najmanju ruku zanimljivi, poneki dinamic efekat sa dbx i to sve u dual engine okruzenju! da budem iskren probao sam ga na svirci i to ne samo probao vec ga koristio vise od mesec dana na dva razlicita ozvucenja gde je jedno bilo malo losije, a drugo mnogo losije i pokazao se vrlo dobrim, kako za svoju cenu tako i uopste! Razlog zbog koga verujem da ce raditi dobro i u studijskom okruzenju je da sam na slicnoj opremi radio sa svojim PCM 80 za koji mi je trebalo bar sedam dana da ga uradim da radi dobro, naravno ima daleko vise opcija, ali ako MX200 proradi posle setovanja obavljenih na oko, bez slusanja i podesavanja parametra po sopstvenom nahodjenju onda tu nema neke velike dileme!
Cena na netu mu j oko 200€ i mislim da i kod nas moze da se nadje, ako ne za taj novac onda za malo vise!
Ko zeli isto to sa jos malo vise opcija i grafickim displejom moze da pogleda MX 400 koji je quadro engine i sve ostalo je isto!

Bas sam se raspisao, ali stvar oko reverba dozivljavam poprilicno licno!

E da, jos samo nesto da napomenem...

Odem da poslusam neki TC 6000 u neki tamo studio, dane pominjem koji, ali je jako poznat i vrlo skup, verujem da bi svi znali o kome se radi... Poslusam reverb na tim monitorima, cackao sam ga nesto vise od pola sata, od prilike dobio ono sto sam hteo i ustanovio sam da sam zadovoljan, s obzirom na to da sam svestan da sam u tih pola sata dobio mozda 40% iz spave i da bi se ona pokazala u kasnijem radu!
I da bih znao o cemu se radi, zamolim momka da mi otvori Timeworks 4080 jer mi je to prvi reverb koji sam u zivotu instalirao i koristio i rezultat je bio sledeci...
Razlike nije bilo, osim moje zelje da je bude jer sam se zagrejao za spravu, koju posle naravno nisam ni kupio!

S toga mogu samo da kazem da ako se i pored ovoga svega odlucis da ustedis na mostu, koristi taj Timeworks 4080 za koji mislim da je najpriblizniji da nosi ime reverb, e sad...
Ukusi su razliciti...

Last edited by kravadinka; 28-08-2007 at 09:18 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2007, 10:44 PM   #24
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Odem da poslusam neki TC 6000 u neki tamo studio, dane pominjem koji, ali je jako poznat i vrlo skup, verujem da bi svi znali o kome se radi... Poslusam reverb na tim monitorima, cackao sam ga nesto vise od pola sata, od prilike dobio ono sto sam hteo i ustanovio sam da sam zadovoljan, s obzirom na to da sam svestan da sam u tih pola sata dobio mozda 40% iz spave i da bi se ona pokazala u kasnijem radu!
I da bih znao o cemu se radi, zamolim momka da mi otvori Timeworks 4080 jer mi je to prvi reverb koji sam u zivotu instalirao i koristio i rezultat je bio sledeci...
Razlike nije bilo, osim moje zelje da je bude jer sam se zagrejao za spravu, koju posle naravno nisam ni kupio!

Evo ja imam VSS3 koji je " losiji " algoritam sa TC M6000 i imam Timeworks 4080 ( a inace tu firmu jako volim , zbog limitera ) i moram da ti kazem da nemaju nikakve veze jedno sa drugim ..... 4080 je klasican VST reverb sa onim " metalnim " u sebi ....

VSS3 je druga prica

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2007, 11:08 PM   #25
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Trebao si traziti od gazde studija 200e i TC 6000 za Timeworks
Old 28-08-2007, 11:34 PM   #26
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Hehe... Kako rekoh, to sam samo ja...

Znam sta je VSS3 odlicno, mogu samo reci da je PCM 80 u odnosu na sve to kvantni skok iako je jeftiniji od sistema 6000 vise nego duplo, to jest bio je jefiniji i kad je bio nov, a sada da ne pominjem!

Mozda sam malo vise poetike uneo u svoje izlaganje pa sam shvacen bukvalno a vi ste ostali uskraceni za dosadno i suvoparno izrazavanje, ali ako jedan TC 6k kosta kao i ovaj Timeworks onda sigurno da postoji velika razlika, ali ako on kosta 6000 puta vise gde Timeworks kosta 0 €, razlike nema! Nadam se da sam sada malo jasniji...

Sve zavisi kome sta treba i sto je najvaznije koga sta lozi i jezi! To valjda spada u ono o ukusima... Ali neke stvari nemaju veze sa ukusima, a to je da su razlike u zvuku ne tako maximalne kao u ceni!

Realno hajde da napravimo test sa VSS3 i PCM 80, zanima me kakav ce rezultat biti kad to radim sa nekim ko mozda bolje od mene poznaje VSS3, inace je razlika kad sam ga ja pravio bila kao doope i krofna!

Last edited by kravadinka; 28-08-2007 at 11:37 PM.
Old 29-08-2007, 11:25 AM   #27
Max
Pro Member

Drugar sa foruma koji ima pristup trenutno najpopularnijim hi end reverbima Tc m 6000 i lex 960 ( koji bi valjda trebalo da bude bolji od pcm80 ? ) tvrdi da bez vecih problema moze da sa TC jem da napravi reverbe sa 960 ice .....

A i glupo je porediti lex pcm 80 i VSS3 koji su u startu zamisljeni da budu drugaciji " TIP " reverba , tj da ne rade istu stvar

.... ali svidja mi se doope i krofna poredjenje

Pozdrav

Last edited by Max; 29-08-2007 at 11:31 AM.
Old 29-08-2007, 11:29 AM   #28
Max
Pro Member

Quote:
Mozda sam malo vise poetike uneo u svoje izlaganje pa sam shvacen bukvalno a vi ste ostali uskraceni za dosadno i suvoparno izrazavanje, ali ako jedan TC 6k kosta kao i ovaj Timeworks onda sigurno da postoji velika razlika, ali ako on kosta 6000 puta vise gde Timeworks kosta 0 ?, razlike nema! Nadam se da sam sada malo jasniji...

Pa .... pod jedan ..... Timeworks ne kosta 0 e ......

.... a pod dva ....... ni vrhunski preampi ne zvuce 50 puta bolje od ultra gaina koji kosta 50 e .....tako da je uporedba kroz cene maaalooooo

iz ovoga sto pises .... zakljucujem da se bavis narodnjacima ???? ( bez namere da se uvrede narodnjaci )

Pozdrav
Old 29-08-2007, 01:05 PM   #29
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...
Ne bavim se narodnjacima!

Ma dobro, ako sam ista naucio o muzicarima to je da svako ima neki svoj svet i neku svoju spravu u koju se kune, pa mi i nije cudno bilo sta sto cujem od bilo koga! Isto tako oni mogu okarakterisati mene, potpuno imam razumevanja i mogu reci da se slazem, koliko god oprecno misljenje imao!

Nego ovo je cini mi se sedmi forum na kome "boravim" i gotovo na svakom ne mozes iskazati svoje misljenje a da neko ne proba da ga opovrgne i ne pretvori konstruktivnu diskusiju u destruktivnu raspravu! Ne radi se samo o muzici, tematika svakog foruma je drugacija, ali to je valjda ljudima u krvi, jako cudno i ne volim generalizaciju ali ljudima u nasoj zamlji (nasim zemljama) je to bas svojstveno!

No... Impulsi?! Od svih koje sam koristio najvise su mi lezali sa PCM 91 jer oni sa skupljih sprava nisu bili nesto ubedljivi!

Ali, to sam samo ja...

Max... Nemoj da si nervozan, polako...
Old 29-08-2007, 01:44 PM   #30
Max
Pro Member

Quote:
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...
Ne bavim se narodnjacima!
Fino ..... a kojom muzikom se bavis ?

Quote:
Ma dobro, ako sam ista naucio o muzicarima to je da svako ima neki svoj svet i neku svoju spravu u koju se kune, pa mi i nije cudno bilo sta sto cujem od bilo koga! Isto tako oni mogu okarakterisati mene, potpuno imam razumevanja i mogu reci da se slazem, koliko god oprecno misljenje imao!
Niko te ne karakterise , pitao sam te potpuno konstruktivno pitanje ..... a ( ako procitas pazljivo ) samo ti si izneo spravu u koju se kunes .... niko drugi

Quote:
Nego ovo je cini mi se sedmi forum na kome "boravim" i gotovo na svakom ne mozes iskazati svoje misljenje a da neko ne proba da ga opovrgne i ne pretvori konstruktivnu diskusiju u destruktivnu raspravu!
Niko to ne radi ..... vec si iz sopstvenog neznanja poredio dva reverba koja nisu uporediva .... jednostavno drugacije rade ... e sad neko bupne da TC m 6000 radi kao Timeworks 4080 , nekako je logicno da se neko javi da ispravi , da se neko ko ne zna , ne bi zbunjivao ...... mozda ti se to desava i na drugim forumima ???

Quote:
No... Impulsi?! Od svih koje sam koristio najvise su mi lezali sa PCM 91 jer oni sa skupljih sprava nisu bili nesto ubedljivi!

Ali, to sam samo ja...

Max... Nemoj da si nervozan, polako...
Ma di sam nervozan

Pozdrav
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules