Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-08-2007, 10:12 PM   #31
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Radovi se polako privode kraju...

Naime, ja sam odavno zavrsio sa ciscenjem magnetnih glava uspesno. :P Obe glave sam proverio preko mikrofonskog ulaza na zvucnoj kartici, jer sami gramofoni jos uvek nisu kompletno zavrseni (generalna). Sto se tice iglice sa muzickog stuba, uspeo sam bez ikakvih problema da skinem WD sa nje koristeci samo cetkicu i alkohol (nisam verovao da ga je onako brzo skinuo). Sad samo cekam da mi Dejankuki ukoliko bude mogao posalje sliku gornje ploce, jer ne znam gde vezujem zice elektromotora gramofona, a nemam shemu, pa prelazim na sklapanje. (jbg, kad sam kao klinac bio radoznao i otvarao stub, a pritom nisam belezio sta je gde povezano)

Sto se tice starog RIZ EG-4 gramofona iz 1960.-te, njemu sam sredio kompletnu mehaniku i ubacio jedan dodatni kabl za izlaz, jer stari nisam hteo da diram, a moram da se prilagodim novijim tehnologijama . Medjutim kad sam ga sklopio i kad je sve trebalo da funkcionise besprekorno, desio se problem. Nula na kablu koji povezuje magnetnu glavu sa izlaznim kablom fabricki nije izolovana i spojena je sa "masom". Ranije zbog toga uopste nije dolazilo do nekakvih problema poput zujanja i sl., medjutim sad se zujanje javlja kad je gramofon ukljucen u struju (el motor ne mora da bude ukljucen). Sad razmisljam da li da jednostavno izolujem zicu ili da pokusam da pronadjem sta ne stima. Ako neko ima ovaj gramofon ili zna sta bi moglo da predstavlja ovaj problem neka mi kaze kako da ga saniram.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules