Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Magnetna glava (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17862)

dexyco 28-04-2007 07:29 PM

Magnetna glava

Znaci ja nisam imao pojma gde da postavim ovu temu, dal ovde ili na "computer hardware" :rotfl:.

Evo o cemu se radi, imam dva gramofona i kod oba se javlja slicna stvar (kod stereo gramofona na levom kanalu, a kod mono na jednom jedinom :D). Tokom reprodukcije na delovima sa vecom jacinom, zvuk se normalno cuje, dok se na delovima sa manjom zvuk jedva ili uopste ne cuje. Stice se osecaj kao da neka zica prekida kontakt... Mislim da nije iglica u pitanju vec nesto kod magnetne glave...

Sta je problem, i kako moze da se sredi?

alavuk 29-04-2007 12:01 PM

Re: Magnetna glava

ako je moguce , izvadi i vrati glavu tj iglu , moguce je da su malo ispale iz lezista ... ako su glave na "navrtanj" tj zatezu se onda lizni kontakte , ako ne onda proveri uzemljenje na gramafonu ... ovo sve pali kod technics 1200/1210 gramafona

dexyco 29-04-2007 02:44 PM

Xmmm, ajde pogledacu u toku dan... :-)

Artscaper 29-04-2007 02:56 PM

Ja sam imao isti problem. Kontakti izmedu rucke i glave bili su oksidirani. To se moze sredit sa kontakt sprayom, lizanje ne pomaze za dugo..

Miha

dexyco 29-04-2007 03:05 PM

Jel bi WD-40 bio dovoljan?

lesha 29-04-2007 03:50 PM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 153616)

trebalo bi..

strasni zmaj 29-04-2007 07:54 PM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 153616)

ma kakav wd-40?! on sluzi za podmazivanje! kupi si kontakt spray. ne zove se uzalud kontakt spray, valjda mu nesto i ime govori.

alavuk 30-04-2007 05:06 AM

Quote:

Originally Posted by Artscaper (Post 153615)
Ja sam imao isti problem. Kontakti izmedu rucke i glave bili su oksidirani. To se moze sredit sa kontakt sprayom, lizanje ne pomaze za dugo..

Miha

to "lizanje" kontakata je bas ocajnicka fora , desavalo se da na samom dogadjaju tj pred sam dogadjaj se desi ovako nesto ...

strasni zmaj 30-04-2007 11:45 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 153657)
to "lizanje" kontakata je bas ocajnicka fora , desavalo se da na samom dogadjaju tj pred sam dogadjaj se desi ovako nesto ...

dobro, u pravu si, ali treba se znati snaci. :)

dexyco 01-05-2007 02:19 AM

Uhh, danas sam pokusao nesto onako na brzaka, ali, jbg, nemam nikakav prilaz. U savkom slucaju treba da ga raskupusam da bi mogao lepo da pridjem glavi. Nebitno, ionako planiram da mu radim generalnu skoro pa cu i to u kompletu.

Sad moram malko da odem u off

Interesuje me dal bi bilo pametno da direktno povezem magnetnu glavu iz kasetofona na ulaz za mikrofon na zvucnoj? Tako bi teoretski izbegao sum koji stvara elektromotor i pojacalo u stubu...

All times are GMT +1. The time now is 05:00 PM.